praegune kellaaeg 21.06.2025 14:42:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
netcat
Kreisi kasutaja

|
08.03.2016 15:20:15
Dell Mini wifi kaart ei lase end sisse lülitada |
|
|
Omapärane probleem Dell Mini 10 (1012)-ga. Seni kogu aeg kasutatud juhtmega või mobiilnetti. Seetõttu pole pööratud tähelepanu wifi töötamisele, pigem on kindel, et kunagi sai see optimeerimise käigus voolu säästmiseks mingil moel välja lülitatud.
Nüüd oli vaja sisse lülitada. Ei lähe. Igalt poolt on enabletud:
1) BIOS näitab, et wireless on enabled.
2) Device manager näitab, et kaart on enabled. Diagnostika näitab, et kaardiga on riist- ja tarkvaraliselt kõik korras. Mingeid konflikte pole.
3) Mingi delli enda wirelessi manageerimise utikas, mis laseb valida trayst, et enable, sealt on valitud enable radio, ja selle peale ütleb iga kord "The Dell Wireless WLAN Card is still disabled. Slide the Wireless ON/OFF switch to enable it"
4) arvutil EI OLE mingit füüsilist switchi wifi jaoks, on F2 funktsiooniklahv mis peaks seda tegema, aga see klahv ei tee midagi, ei üksi ega kõikvõimalikes kombinatsioonides (Fn, Ctrl jne). Klahv ise füüsiliselt katki ei ole. Delli utikas, mis peab funktsiooniklahvide funktsioonid sisse lülitama, muidu toimib - teised klahvid teevad seda, mida ette nähtud. Üks seltsimees netis väidab, et tema dellil hakkas asi tööle kui ta selle radio switchi bioses üldse välja lülitas, aga ma sellist optsiooni seal ei näinud.
Kahtlustaks, et kaardil on füüsiliselt midagi viga, aga siis diagnostika ei ütleks, et kõik korras on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
rycyve
HV veteran

|
17.03.2016 07:13:48
|
|
|
Lõhnab rohkem vigase Ethernet draiveri moodi.Proovi uuesti installida või otsida teist kui olemas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
17.03.2016 16:58:30
|
|
|
Lambist arvad nii või mingi põhjendus ka on? Eth draiver mõjutab wifi kaardi sisselülitamist?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
17.03.2016 18:51:34
|
|
|
See Delli utikas, mis istub trays ja laseb valida Enable/Disable. Jah, see on installitud. Kui sealt valida Enable, siis see ütlebki "The Dell Wireless WLAN Card is still disabled. Slide the Wireless ON/OFF switch to enable it". Ja kui pärast seda soovitust vajutada Fn+F2 (või lihtsalt F2, või misiganes kombinatsioon veel pähe tuleb) siis ikka ei muutu mitte midagi. Mingi nõuande alusel installisin selle utika uuema versiooniga üle, ei aidanud. Mingi nõuande alusel näppisin kaardi parameetreid mis pidi osadel olema aidanud asja tööle "põrutada" - ei aidanud. Üks hüpotees oleks, et kaardil on mingi füüsiline rike, aga mõni asjaga paremini kursis olev vend võiks selgitada, miks sel juhul Delli enda diagnostika ütleb, et kaardiga on kõik korras, v.a et radio on disabled.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
17.03.2016 18:57:54
|
|
|
biosest on kindlasti enabled see? kas biosist wireless select svtis on ja kas see midagi muuta ka laseb? ma näppisin sellist mini mitu aastat tagasi ja seda, mis tal biosis olla võiks, ei mäleta. teine võimalus on võtta suvaline poolesuurusega kaart ja siss e pista.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
18.03.2016 12:40:54
|
|
|
Oh, jah. Nagu ma esimeses postituses esimese asjana ütlesin, on küll biosest enabled. Seda on ka prooviks maha võetud ja tagasi pandud. Nagu ma esimeses postituses viimase asjana ütlesin, mingit settingud radio switchi kohta ma biossis ei näinud.
Suvalist teist kaarti pole, teise kannibaliseeritud Mini rondi seest saan swappida, seda pole veel proovinud. Tõenäoliselt täpselt seesama kaart.
Praeguseks on mul üksainus uus idee tulnud, windowsi käsurea vahenditega ei ole miskipärast veel proovinud midagi teha. Loogiliselt ei tohiks mingit vahet olla kuskaudu wifi enableda aga tont seda starteri hingeelu teab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|