Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sektor1
Kreisi kasutaja
|
10.03.2003 20:06:51
Biosi jama või mis jama see üldse on. |
|
|
Pealkiri sa pandud mittemidagi ütleb, et keegi sisse kah vaataks
Aga on jah jama... Nimetl on nul Asus A7A266-E emaplaat Ali kiviga. Nüüd aga peal uuemate Ali Driverite pealelaskmist.. on asi väga imelik.
Nimelt panen Biosis nätieks mälu siiniks 133 Mhz (mul DDR 2100 PQI ja Unname). Kui XP-s vaadates AsusProbega või Sandraga näitab ta siiniks 138 Mhz. Asi on jumala ebastaabiilne vajub lambist kokku. Aga kui näiteks paneks siiniks 132.. siis näitab ilusasti 2X132, ehk siiniks 264Mhz ja töötab normaalselt.
Ka kellelgi on selline jama ja millest see tuleb. XP viga see olla ei sa, sest alles lasin ta peal. Kas peaks Biosi ümber tõmbama või... (teie täita kolm punkti) ?
_________________ AMD VS INTEL |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
10.03.2003 20:17:52
|
|
|
Muide... selle mälusiini kiiruse all mõtled sa ehk FSB'd, mis mõjutab ka siis prose kiirust ma saan aru, on nii? Kui nii, siis vaatad ehk järgi ega su emmel pole FSB jumper kogemata 133MHz asemel 100MHz peale pandud-jäänud... raudvaraline määraja ikka tähtsam kui tarkvaraline... arvan ja lihtsalt pakun sellise variandi välja...
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
10.03.2003 20:23:51
|
|
|
See on välistud, sest enne oli kõik normaalne järsk lihtsalt peale ühte kokku jookmist viskas biosi vaatasin mis kamm on seal oli FSB 100.. ma
Panin siis tagasi aga hakkas koledal kombel kokku jooksma siis tein teste ja sealt ma selle erinevus leidsingi.
Aga see anomaalia juhtus mu arust peale Driveritega üle laskmist.. samas ei sa kindel kah olla.. jumal teab kui palju ta võis selle siini kellata.. kui üldse midagi selle siiniga tegi.
To KosMa
Praegu on jumperid Biosi setingu peal pandud, tahad sa oma jutuga öelda, et pane parem käsitsi paika jumperitega ?
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
10.03.2003 21:00:23
|
|
|
sektor1 kirjutas: |
To KosMa
Praegu on jumperid Biosi setingu peal pandud, tahad sa oma jutuga öelda, et pane parem käsitsi paika jumperitega ? |
... eih, sedand mõtlesin ainult siis, kui oleks olnud näiteks uus emme või muud midagi taolist, et ON VÕIMALUS, ET JUMPER ON PAIGAST ÄRA, aga kui äkki lihtsalt peale restarti nii tegi, siis muidugi pole jumperiga vististi midagi peale hakata - ega ta neid ise tõesti ümber ei tõsta ...
... kui seda pole palju küsitud, siis võid ju proovida ka uuesti draiverid peale lasta - kõik siis: nii heli, video, VIA olemasolul ka VIA 4 in 1 ning muud vajalikud draiverid... kuna oletad, et see võis olla üheks põhjuseks...
... samas, kui eelpoolnimetatu sobivana ei tundu, siis võid proovida ka ClearCMOS - ainult BIOS'e pead uuesti seadistama, aga minu arvates on selle meetodi abil sihile jõudmine isegi tõenäolisem kui esimesega...
... ehk leidub aga keegi, kellel on olnud sarnane juhtum ja ehk oskab tema midagi targemat-sobivamat soovitada...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
12.03.2003 12:00:51
|
|
|
Hehh.. ma julmalt mingi 5 X Biosi Ver. uuendus peale.
Aga mida ma siis sealt lugeisn, nimelt, et 11 Ver. oli parandatud ära Samsungi DDRi bugi... mul aga pole Samsungi DDR, ning enne ta ju töötas mingi kuu normaalselt... Tulemus on siis, et Sandra näitab mälukiiruseks 2 X 134... stabiilsusest ma veel ei tea rääkida kuid see tulemus ka suht hea võrreldes eelmise 2X138 !!
Kui kellelgi on veel paari head soovitust siis võiks jagada.
Sest ikkagi on 134 MITTE 133 nagu peaks ! Ja mis on see Bugi, et UpDate aitas
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
13.03.2003 03:12:23
|
|
|
See hertside jama võib vabalt tulla sellest, et taktigeneraator töötab kehvasti.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
2 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
13.03.2003 16:24:08
|
|
|
Siis voolu/pinge kõikumisest.. No mul see Probe peal ta vahetevahel kukub tõmblema, kui pinge muutub aga siiski.. seda juhtub haruharva. Ja viimasel ajal pole täheldanud.
Asi on tegelikult väga imelik.
Sandra näitab, et on 2 X 134 Mhz DDR-id
Aga Asus Probe ja Bios näitab, et on 2 X 133 DDR-id
Samas enne Biosi UpDatet oli erinevus ikka väga suur..
Kokku jookseb ikka nagu vanaloom - viimases hädas praegu toppisin uuesti Pasta Prosele (kuigi temp on normis 57 - 59 kraadi) ning vahetasin mälu pulgad omavahel ära.. kusagilt HV Topicust lugesin, et samat liiki DDRid mis on erinevate firmade poolt loodud võivad minna konflikti ... ma pidaisn seda lolliks jutuks aga igaksjuhuks proovisin ära..(kuid mälu viga pole mul olnud, mälu ostsin juba Jaanuaris - siiani töötas normaalselt) Stabiilsusega ta ikka ei hiilga. Kõige nõmedam on see, et ma ei tea täpselt kus viga võibolla.. ATX, EMA, DDRid või üldse Video.
Tegelikult Videokaardi ei taha uskuda, sest kui ta jookseb siis jookseb mitte ainult pilt vaid koguarvuti muusika jääb tõmbelema.
Üks huvitav asi veel, kui arvui on nn Idle - tirib midagi siis ta ei jookse kui aga panna näiteks mõni mäng käima siis on ta varsti koos.. kui aga teha 3DMarki (ehk mõtlein järsku saan aru on Video viga) siis ei jookse kokku. Samas tegin Wordi tabel jooksis lakusul mitukorda kokku.. See ometi ei võiks koormata Videokaardi !!
Hm.. toiteplokk on mul suht uus, alles vahetud 350 W.. ma ei taha uskuda, et ta jälle õhtul on...
Ootaks soovitusi, kus hakata viga otsima ja kuidas
Ah jaa mul alles hilja aegu viskas sellise Vea ette, Operas - umbes peale seda hakkas ka kokkujooksma - järsku on see kuidagi seotud sellega.. https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=307363#307363
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
13.03.2003 20:03:09
|
|
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
13.03.2003 20:09:18
|
|
|
Sihukesi asju on endalgi vahest ikka ette tulnu ja ei oska ka sellisest veateatest midagi rohkemat arvata, kui et miskit selle mäluga vast ikka viga on...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |