Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Pruulimisteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Winterwind
One
Winterwind

liitunud: 19.05.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.10.2015 12:39:57 vasta tsitaadiga

Korra sai lastud vanadest moosidest teha.. Krt mingi rõve kõrvalmaitse jäi ja mina seda küll juua ei suutnud.
Onu teeb meest väga head kraami aga kahjuks pole juba mitu aastat teinud.. Muidu oli ikka mega jook thumbs_up.gif
Kommentaarid: 1007 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 727
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Invention
Kreisi kasutaja

liitunud: 06.02.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2015 21:49:10 vasta tsitaadiga

Lõppes ka käärimisprotsess ära. Lasin täna maitseks kraanist tilga tassi - ikka väga rõveda maitsega. Kas ta esialgu peabki selline olema või on midagi nässu läinud?

EDIT: Räägime siis õunasiidrist
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Porno Parm
mugavuspagulane
Porno Parm

liitunud: 30.11.2003




sõnum 29.10.2015 21:51:50 vasta tsitaadiga

pits tekiilat ennem siis pruul otsa, siis maitsevahe olematu
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 6 :: 47
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2015 21:56:19 vasta tsitaadiga

Invention, mismoodi sa seda tegid? kui sa suhkrut panid, ei peaks sa sealt enne jõulu midagi saama. ma sain suhkruga jahedasse käima pandud siidri alles vabariigi aastapäevaks.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap. Arve!
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Invention
Kreisi kasutaja

liitunud: 06.02.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2015 22:06:40 vasta tsitaadiga

Panin suhkrut ka. Hüdromeeter näitaks 1048, seega üsna selline kerge siider peaks tulema. Oot, sul kääris nii kaua või? Kääris kuskil 18-19 kraadi juures tiba üle nädala. Mulksumine on nüüd läbi igatahes.
_________________
Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2015 22:13:33 vasta tsitaadiga

jah. septembri lõpus tegin mahla, panin ankrusse, kui käima hakkas, vedasin jahedasse keldrisse. kaks 60l ankurt. ühte läks 5kg suhkrut, see sai valmis jõulu/aastavahetuse kanti ja ilma suhkruta ankur sai valmis vabariigi aastapäevaks. loksutada ja möllata ei maksa selle ankruga ajad paksu liikuma. mul tuli selline helekollane läbipaistev ja omast gaasist kihisev jook mille peale tuli lastes väga palju valget ja kleepuvat vahtu.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap. Arve!
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Invention
Kreisi kasutaja

liitunud: 06.02.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2015 22:24:14 vasta tsitaadiga

Mul muidugi kogus väiksem, 30l kääritusnõu, sees 22l'i.
_________________
Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2015 22:25:59 vasta tsitaadiga

kui ma esimest korda nägin, kuidas seda tehakse, oli isal 20l õlleankur. käis samamoodi jahedas ning sama kaua. pane jahedasse ja ära enne detsembri teist poolt puudu seda ankrut.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap. Arve!
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 29.10.2015 22:38:59 vasta tsitaadiga

Miks te jahedas kääritate? Estrid üle pea ei löö?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
phobic
HV kasutaja
phobic

liitunud: 26.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2015 23:48:28 vasta tsitaadiga

Estritega tekib probleem just liiga kõrgel temperatuuril kääritades.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.10.2015 08:58:53 vasta tsitaadiga

veini ajad toas. ma ise ei mõelnud seda välja, korra tuttavad tegid samamoodi soojas ja tulemus tuli samasugune nagu kirjeldas Invention, ma ei mäleta, mis sellest lõpuks sai.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap. Arve!
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 30.10.2015 09:02:01 vasta tsitaadiga

Lasete loodusliku pärmiga? Sordipärmid tahavad suht kindlaid vahemikke, enamus seal 20 kandis. Kas keegi teab, kus kohast saab Eestis Oeni bakerit? Ta sööb õunhapet ja situb laktaati, teeb siidri vähemhapuks.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.10.2015 09:19:09 vasta tsitaadiga

ei mingit pärmi.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap. Arve!
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
batman
HV veteran

liitunud: 14.12.2004




sõnum 30.10.2015 14:11:27 vasta tsitaadiga

Siidri puhul kasutasin muuhulgas paari õuna, mis olid juba puuotsast maha potsatanud, ehk juba plekilised. Seal juba vajalik käärimisalge olemas ja maitset rikkuvat pärmi pole vaja.
Jaheda keskkonna idee on selles, et vein/õlu/siider kähku üle ei käi äädikaks. Kui just 2-3 päevaga õlleankrut tühjaks ära ei joo, siis tuleb protsessi aeglustada madalama temperatuuriga.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 30.10.2015 15:17:21 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif Mis teie arvates selle suhkru etanooliks käärib? Ikka pärm. Äädikaks ei käi mitte kiirelt käärides, vaid siis kui saab hapnikku, hapnikus levib ja ka õunte peal on looduslikult äädikhappe bakter, mis hakkab etanooli äädikaks käärima. Kui pärmi ise ei lisa, siis jätate maitsed ja lõhnad loodusliku pärmi hooleks. Maitset ilmselt rikuks tavalise pagaripärmi kasutamine, mis tegelikult on paljude sortide segu ja seega tuleb sellinne, umbmäärane jama. Kui kodukoha õuntes on loomulikult head pärmid peal, siis pole muidugi mingeid poe pärme vaja lisada.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.10.2015 15:50:58 vasta tsitaadiga

et veinist ei saaks äädikat, on tal peal vesilukk selleks, et hapnik sisse ei saaks. mul pole olnud vaja prmi panna kunagi tulevikus ilmselt katsetan ka pärmidega. hetkel pole omal majapidamises ei õunu, mahlapressi ega ankruid. pagaripärmi pannakse ainult meskisse.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap. Arve!
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 30.10.2015 15:56:55 vasta tsitaadiga

Jah, sellega saab ainult praskat ajada,et pärast destilleerida. Meski on tänapäeval ka õllepõhja nime all tuntud, sinna pagaripärm ei kuulu.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

liitunud: 30.07.2002




sõnum 30.10.2015 15:58:57 vasta tsitaadiga

Okei. Mul see samakaaparaat olemas... peab veidike voolikuid kohendama aga mis huvitavat ja kuidas sellega teha saab peale kange käraka?
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.10.2015 16:01:23 vasta tsitaadiga

muud ei saagi. küsimus on selles, mida sa tulemiga teed. ma segasin mett näiteks kunagi. sa võid marjadele kallata näiteks.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap. Arve!
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
batman
HV veteran

liitunud: 14.12.2004




sõnum 30.10.2015 19:18:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:
icon_biggrin.gif Mis teie arvates selle suhkru etanooliks käärib? Ikka pärm.


Kes su mahlapudelisse siis salaja käib pärmi panemas, kui mahakukkunud õun mahla sisse satub ja selle käärima ajab? icon_wink.gif Loomulikult on võimalus ise kahtluse korral asi reaalse katsega ära tõestada (või ümber lükata)


tsitaat:
muud ei saagi....


Lavendliõli saab ka. Aparaat nii väliselt, kui tööpõhimõttelt sama icon_lol.gif

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 30.10.2015 21:42:05 vasta tsitaadiga

Ega pärmi siis ise pea sisse torkama. Seda lendab õhus, on viljakestadel. Lisaks kääritab palju baktereid suhkruid ümber, aga sealt tulevad tavaliselt mitte nii meeldivad asjad. Aga põhiliselt teeb suhkrust etanooli ikka pärmiseen.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.10.2015 21:59:44 vasta tsitaadiga

pärmiga on "kindla peale minek" kui ilma panna võib tulemus tulla väga varieeruv. õhust ta sinna ei saa, pigem siis juba pressimise ajal koos bakteritega purustatakse õunad ja satub sealt mahla. keetmine tapaks ta ära aga kääritamisele minevat ei keedeta.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap. Arve!
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Invention
Kreisi kasutaja

liitunud: 06.02.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.10.2015 18:41:13 vasta tsitaadiga

Kas estritest tulev maitse peaks ajapikku seistes vähenema või ei?
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
phobic
HV kasutaja
phobic

liitunud: 26.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.11.2015 11:23:41 vasta tsitaadiga

Kel õllepruulimise vastu huvi suurem, siis mul üks Braumeister 50 pakkuda.
Ideaalne ka mitme peale ligi võtta. Pika pruulipäevaga võimalik 80-100L käärima panna.
Kuna endal ruumiga vähe kitsas, siis tahan pisema süsteemi peale ümber kolida.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 02.11.2015 11:41:06 vasta tsitaadiga

Invention kirjutas:
Kas estritest tulev maitse peaks ajapikku seistes vähenema või ei?



Oleneb estrist ja täpsetest ühenditest. Ei pruugi olla ainult estrid, mis "huvitavat" maitset eraldavad. Võivad olla ka erinevad fenoolid/oksüdeerunud happed. Näiteks kui õlut tehes saavad humala alfahapped UV kiirgust, siis võivad tekkida sellised...omapärased maitsed. Enamus samas peaksid pikemal käärimisel/pudelis hoidmisel kaduma. Diatsetüül, mis toob sellist või maitset on näiteks põhjustatud kas poolikust käärimisest või bakteriaalsest reostusest, enamasti esimesest. Siis aitab aeg. Kui on hapukapsakas, siis see on põhjustatud väävlist ja tavaliselt tuleb linnastest. Keemiline rohelise õuna maitse tuleb atseetaldehüüdist ,selle vastu aitab ka aeg. Kui pärm on väljas, siis loomulikul aeg seda ei paranda, samas tavaliselt kasutatakse pudelis kääritades gaseerimist, peaks välja tulema küll. Kindlasti on võimalik veel terve rida kõrvalmaitseid, eriti kui on kääritatud metsikute pärmidega ja võib-olla veel mõni bakter sisse ära eksinud. Aga üldiselt "If it's shit, let it sit."
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Pruulimisteema mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.