praegune kellaaeg 16.06.2025 17:02:06
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mikksara
HV vaatleja
|
18.10.2015 00:19:57
Ei leia Windowsi pärast Ubuntu installimist |
|
|
Tere
Mida ma tahtsin ja mida tegin:
Soovisin lisaks Windows 10-le enda arvutisse installida ka Ubuntu (15.04). Ubuntu installimiseks tükeldasin õpetuste järgi oma kõvaketta ruumi. Ubuntu installimiseks kasutasin mälupulka. Enda arust tegin valikud nii, et Ubuntu installitakse Windowsi kõrvale. Kuid kui pidi hakkama valima, millist kõvaketta osa sa installimiseks kasutada tahad, siis seal tegin mingit hookus-pookust, täpselt ei mäletagi. Kuidagi vist tekitasin uue 34 GB suuruse osa. Seejärel tegin installimise lõpuni.
Mida ma sain:
Pärast restarti käivitus Ubuntu iseenesest, bootimise valikuvõimalusi ei pakutud. Tegin ka mingi boot-repairi, aga muutus ainut nii palju, et arvuti käivtamisel saan valida, kas tahan bootida Ubuntut või mingit Ubuntu Advanced optionist ja siis kaks võimalust käivad ka mingi memory kohta ja ei mingisugust Windowsi. Nüüd on mul Ubuntu ja 30 GB kõvaketta ruumi.
Küsimused:
Millised on võimalud, et näha, kas mu arvutis on Windows endiselt olemas?
Kui on olemas. Kuidas ma seda bootida saaks?
Kui Windows on tõesti, kuidagi läinud, kuidas ma saaks ligipääsu ka ülejäänud kõvaketta ruumile?
Proovisin leida ka iseseisvalt lahendust. Mõned meetodid ei toiminud ning sarnase probleemi (või äkki isegi sama probleemi), lahendused inglise keeles olid piisavalt arusaamatud. Muidugi olen ka Ubuntus üsna toores.
Võite esitada ka ise küsimusi, kui midagi jäi arusaamatuks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Slazenger
HV veteran

|
18.10.2015 01:50:15
|
|
|
Kui tekitasid uue 34GB suuruse osa, siis sa ilmselt formatisid, ehk tegid ketta tühjaks ja siis tegid uue partitsiooni. Ehk kui Ubuntus vaatad ühendatud kettaid, sealt saad selguse. Kui seal ei näita midagi Windowsiga sarnast, siis ilmselt tegid nii nagu loogiline on. Tahtsid teha 2 partitsiooni, selle jaoks tuleb ketas tühjaks lasta ning TAVALISELT laseb ainult siis ennast ümber jaotada juppideks, ehk mitmeks partitsiooniks, muidu ei lase.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikksara
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Slazenger
HV veteran

|
18.10.2015 02:03:47
|
|
|
Jap, seda see tähendab. See "swap" partitsioon on tühi ruum, kuhu ta hakkab asju salvestama näiteks kui RAM saab otsa. Kahjuks on nii jah
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
1 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
18.10.2015 18:57:54
|
|
|
Selle swapi alla sattunud 220GiB kasutuselevõtt ei ole muidu raketiteadus - lülid swapi välja, GParted abil lõigud sda6 väiksemaks, lood andmepartitsiooni, haagid selle kuhugi oma kataloogipuus ja kasutad - aga kui see nokitsemine ei ole eesmärk omaette ning saalealad, haakimispunktid ja muud loomad varasemast tuttavad ei ole, saad ilmselt värske nullist tehtud installiga kiiremini ja vähema vaevaga ühele poole. Kui sellele masinale on soov ka Win10 uuesti peale lasta, teed esmalt Wini ja pärast Ubuntu installimisega oma elu juba tunduvalt lihtsamaks, ainult hookus-pookus jäta sel korral ära.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|