Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ifeeldeadp
Kreisi kasutaja

|
04.09.2015 13:59:55
Ühenduse küsimus |
|
|
Tere
Täpsustaks targemate käest
Ühendus on järgmine:
Läpakas -> HDMI -> Telekas (http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55LB630V) -> OPT TOSLINK -> Võim (https://esupport.sony.com/US/p/model-home.pl?mdl=STRDE445 ja selle backplate https://docs.sony.com/release/STRDE545.pdf) -> 5.1 Kõlarid
Võim annab ainult pro logic signaaliga heli esi kõlaritele, tsentrile ja bassile, tagumised vaevu ümisevad. (võimus seadistatud kõlarite kaugus ja neid ei saa seadistada lähemale kui esikõlareid, Samuti on seadistatud tegema rohkem häält kui kõik teised kõlarid)
Küsimus, kuidas saaks kena surround soundi kätte selle võimuga?
Enda lahendused: 1) uus võim ja hdmi ühendus ? 2) Läpakas -> hdmi telekasse pildi jaoks; Läpakas 3,5mm jack to OPT toslink -> võimu ?
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
kureke
HV kasutaja
|
04.09.2015 22:11:10
|
|
|
Ostad kas hdmi to optical converteri või uue ressiiveri. Muud variandid digitaalse heli kättesaamiseks ei ole võimalikud.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
04.09.2015 22:31:12
|
|
|
kena surroundi vaja? kui suur on sinu eelarve? kas läpparil leidub firewire auk?
Minu soovitus:
Spoiler 
Investeeri signaali allikasse: http://www.thomann.de/intl/m_audio_m_track_eight.htm
On küll jah salvestusraud ja passib väiksemale bändile, kuid see mängib ülikenasti 7.1 heli välja. Paremini kui seda lihtsureliku helikaardid teevad.
Kõlariteks siit midagi, olenevalt kui palju raatsid kulutada. Näiteks need: http://www.thomann.de/intl/krk_rp6_rokit_g3.htm Neid asju müüakse tükikaupa ja nad on peensusteni paika sätitavad.
Mõned leiavad, et woofer on ka vajalik: http://www.thomann.de/intl/krk_10s.htm endal woofrit pole.
Endal on sama firma väiksema helikarbi taga need ei jõua ära kiita. Miskit lihtsureliku helirauda ma enam ei taha.
Ära kasuta sellise staffi korral windows 10 opsüssi.. Windowsitest on windows 7 parim.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
04.09.2015 23:00:54
|
|
|
Kas ma olen liiga palju joonud või mäletan va!esti, et sada õiget 5.1 heli peab algallikaska seda väljastama. Jah, saama ka muudmoodi, kuid seda ProLogic abiga!
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
ifeeldeadp
Kreisi kasutaja

|
05.09.2015 23:03:13
|
|
|
kussu, olavsu1,
Probleem seisneb selles, et läpakas nagu peaks digitaalse heli HDMI'ga välja andma , aga telekas ei oska seda optilise juhtme kaudu edastada- sp pro logik tulebki võimust
kureke,
See hdmi-optiline juhe kõlab isegi huvitavalt, aga mida sa mõtled millega ühendada ?
Ise mõtlesin 3,5 mm jack läpakast (see peaks edastama 5.1) teisest otsast optiline ots võimu sisse.., aga ei tea kas töötaks..
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
06.09.2015 01:10:37
|
|
|
3,5mm saad 5.1 ainult siis, kui sul on reaalselt kolm 3,5mm auku läpakal. Läpakatel üldjuhul ainult üks või kaks auku ja teinegi auk on mikrofoni jaoks. Pealegi ei saa minu teada nii lihtsalt 3,5mm to optical.
Üks on ikkagi analoog signaal ja teine digitaal. Neid kahte kokku ei pane, vahele mingit jublakat ikkagi vaja, mis selle eest hoolt kannab. Ainuke võimalus ongi sul HDMIga läpakast mingisse converterisse ja sealt edasi seadmetesse.
Mingi selline seadeldis.
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.09.2015 02:02:46
|
|
|
sul on kaks valikut, kas uus ress
sellega on siis skeem järgmine: läppar-> hdmi -> ress-> hdmi -> telekas.
või lased heli tekitada mõnel võimekamal välisel (stuudio)helikaardil.
nood pisikesed konverterid ei pruugi head olla
tsitaat: |
3,5mm saad 5.1 ainult siis, kui sul on reaalselt kolm 3,5mm auku läpakal.
|
Nojah ma olen valge vares. mul läheks selleks vaja kuute TRS auku. ja 7.1 tahab juba kaheksat TRS auku. Mu helikaardil ongi kaheksa TRS väljundit
|
|
tagasi üles |
|
 |
ifeeldeadp
Kreisi kasutaja

|
06.09.2015 02:58:23
|
|
|
Uue võimuga poleks mitte läpakas - hdmi - telekas - hdmi - võim ?
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
06.09.2015 03:14:07
|
|
|
Võimul on HDMI inputid, kuhu ühendad kõik oma seaded: Media player, arvuti, konsool jms. Võimu HDMI output, tavaliselt on neid üks või kaks, selle ühendad siis telekasse.
|
|
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
tofay
HV kasutaja
|
06.09.2015 11:24:03
|
|
|
ifeeldeadp kirjutas: |
Ise mõtlesin 3,5 mm jack läpakast (see peaks edastama 5.1) teisest otsast optiline ots võimu sisse.., aga ei tea kas töötaks.. |
Millise sülearvutiga tegu? Kui heliväljundi juures on kirje s/pdif või playback devices aknas on lisaks valik digital output, siis tõesti piisab tavalisest toslink kaablist läpaka ja ressiiveri ühendamiseks.
Arvutipoolsesse otsa lisad plastmassist julla, et 3.5 auku sobiks, mis on tavaliselt juhtmega eraldi kaasas ja määrad nimetatud digital output default device-iks.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
ifeeldeadp
Kreisi kasutaja

|
07.09.2015 10:43:26
|
|
|
Tegin eile avastuse - telekas suudab siiski digitaalset 5.1 signaali edastada optilise juhtme kaudu !
Panin PS tööle (PS -> hdmi -> telekas -> optiline -> võim -> kõllid), määrasin heli väljundiks PS peal dts/dolby ja pro logic kadus võimu pealt ära, tekkis DTS/DD ning tagumised kõlarid hakkasid häält tegema.
Vist peaksin läpakal ka settinguid näppima ?
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
07.09.2015 11:59:01
|
|
|
Oled sa kindel, et see mida sa läpakast telekasse ja resiivrisse lased on üldse 5.1 vms formaadis?
|
|
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
ifeeldeadp
Kreisi kasutaja

|
07.09.2015 12:03:15
|
|
|
ccplazza kirjutas: |
Oled sa kindel, et see mida sa läpakast telekasse ja resiivrisse lased on üldse 5.1 vms formaadis? |
Absoluutselt mitte.
Sound settingute alt, panen configure speakers ja ta annab mul ainult "stereo" valiku kahe kõlarige - ei ole võimalust teisi kõlareid seadistada ...
Sellinne tunne, et mul on mingi heli draiveri ebakõla
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
07.09.2015 12:33:16
|
|
|
vaata ikka playback device alt missuguseid väljundeid valida saad. kui sa kirjutasid, et sul on läpparil HDMI küljes siis peab ka HDMI audio väljundit valida saama. Enne tuleb vist videokaardi setingutest digi audio lubada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ifeeldeadp
Kreisi kasutaja

|
07.09.2015 12:36:09
|
|
|
Playback alt on HDMI valitud. Sealt configure speakers ja 2 kõlarit. Nvidia setingutes pole üldse midagi, mis oleks seotud heliga..ainult 3d settings
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
07.09.2015 12:37:43
|
|
|
seljuhul sa ei pääse välise helikaardi ostmisest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TEcH
HV kasutaja
|
10.09.2015 21:07:29
|
|
|
uuri oma läppari video kaardi hdmi suutlikust.
paljud läpparite hdmi ei oskagi peale 2 kanali edastada.
3,5 optilise väljundiga läppareid jääb aina vähemaks, ja ega see ka ei päästaks, need ka tavaliselt 2 kanaliga, on muidugi ka erandeid.
arvatavasti väline usb 5.1 heli kaart teeks töö ära.
ei tea täpselt millega sa filme või omi 5.1 vaatad, on juhtumeid kus osad meedia pleiereid ei oskagi filmide helisid kohe 5.1 heli ridasi suunata heli kaardile, siis veel et neid nüüd multipleksitakse ac3,aac, jne faili sees heli rea aadressid ka muutuvad.
ehk keegi on veel testinud ?
mul on häid ja halbu kogemusi.
kuigi mul on üle üks pisike usb vidin mis 5.1 optiliseks tegi powerdvd tarkvaraga
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|