Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
23.05.2003 17:13:00
Kogemused USB video capture kastikestega? |
|
|
Kui keegi omab või on kasutanud mõnda USB video capture kastikest (Hauppauge, Pinnacle, Dazzle, Snazzi jt.), siis palun pange siia kirja, millised positiivsed või negatiivsed kogemused teil nendega on. Oleks tarvis leida mõni kastike, mille kasutuselevõtt ei tingiks korpuse avamist (ehk siis AIWd ja TV-kaardid jäävad ära) ja mis suudaks võimalikult murevabalt salvestada MPEG-1 või MPEG-2. Pildi ja heli süngiprobleeme ei tohi olla, tarkvara peab olema lõppkasutajale võimalikult klõpa-klõpa. Kõige tähtsam on, et tulemuseks oleks mahaviskamata kaadriteta 25 fps video, kus heli ja pilt on kenasti süngis. Mööndusi võib teha resolutsiooni ja tiheduse arvelt, VCD kvaliteediga tulemus sobib täiesti.
Aitäh ette
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Carl
HV kasutaja
|
26.05.2003 19:13:20
|
|
|
Sama asi huvitaks, tahaks teleka/video pilti läpakasse saada. Ordi mehed olid nõus proovida andma, aga kuna mul pole cd rommi ega netti, siis jäi ära (ei saanud drivereid installida).
Aga suhteliselt nõrgukesed pidid nad olema.
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminaator
HV kasutaja
|
28.05.2003 08:28:32
|
|
|
Canopus ADVC-100 pidi hea olema. probleem ainult selles, et ühendus arvutiga toimub FireWire kaudu..
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
28.05.2003 08:30:06
|
|
|
terminaator kirjutas: |
Canopus ADVC-100 pidi hea olema. probleem ainult selles, et ühendus arvutiga toimub FireWire kaudu.. |
See ei pruugi ju probleem olla... minul näiteks...
Aga seda riista pole vist siinmail saada?
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
s.p.o.c.k
HV kasutaja

|
28.05.2003 09:36:28
|
|
|
Lugesin Canopuse kohta - päris edev kastike, ainult et DV voog on minu jaoks natuke liiga kvaliteetne. Absurdne, eks? Lubage selgitada. Nagu mainisin, on esmatähtis audio ja video sünk, reso võib rahulikult olla kas või 320x240 ja tihedus VCDle vastav, sest sissevõetud videot ei kasutata mitte töötluseks, vaid nö alusmaterjalina PAL ajakoodi simuleerimisel (25 fps). Ma ei hakka detailidesse laskuma, aga suvaline humanitaar peab olema võimeline kastikest käitama ja oma tagasihoidlike omadustega arvutisse videovoogu salvestama. Kogu pakkimine peab toimuma reaalajas, mitte mingit hilisemat töötlust ette näha ei saa, umbes nagu DV sisse ja siis edasi MPEGi.
Võimalik, et mulle sobivad ka need Hauppauge'i ja Pinnacle'i seebikarbid, aga mul pole nendega eelnevaid kogemusi ja tahakski kuulda, kuidas teistel nendega läinud on - kas sünk säilib ja tarkvara toimib. Momendil teen videot nii, et kasutan Hauppauge'i Win-TV kaarti pildi sissevõtmiseks ja pakin seda VirtualDubi ja PICVideo MJPEG kodeki abil, aga kogu see komplekt tähendab humanitaari arvuti lahtikangutamist, Hauppauge'i jonnaka kaardi tutvustamist süsteemile ja VirtualDubi põgusat tutvustamist humanitaarile. Tulemus ei ole alati roosiline. Otsingi võimalusi asja lihtsustamiseks
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
cele
HV kasutaja
|
02.06.2003 17:19:18
usb-capture |
|
|
Eks probleemiks siin USB 1.1 kiirus (6 Mbps), sestap ka paremad FireWirega.
Isiklikke kogemusi veel ei ole, aga pakuti testida USB 2.0 jubinat Belkinilt, nädala-kahe pärast oskan öelda, kas see ka tegija on. Idee poolest toetab ka S-Videot; ntsc, pal ja secam-it; max 720x480.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
sura
HV vaatleja
|
04.06.2003 23:21:50
|
|
|
Olemas Hauppauge TV Tuner TV tuunerkaart USB mono.
Lapakast saab nagu kehv televiisor kui paned TV mode.
Telerit pole vaja õue vedada.
Capturet teeb vajadusel suurema resoga, kuid karbi olemus jääb kolmesaja rea sisse.
Kaks korda kallima USB kaardiga peaks saama eeskujuliku TV pildi.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gaits
HV kasutaja
|
04.11.2003 14:35:41
|
|
|
Lisaksin omaltpoolt juurde, et tavalise VHS arvutisse tõmbamiseks kõlbab ka ainult 4 Mbps, kuna see videomakk ei anna nagunii rohkem välja. Ise olen tõmmanud ka 3 Mbps ja ei mingit vahet (olen tinud hiljem DVD plaate). Märgatavalt tähtsam on, millise softiga teda hiljen kirjutatakse. Ise kasutan Ulead DVD Movie Factory SE ja mingit kvaliteedi vahet pole võrreldes VHS-ga.
Järeldus- kõlbab ka USB 1.1 (max 6 Mbps)
Ja sellistest odavamatest soovitan DVC 80 või DVC 150 (Dazzle) . Kõige suurem vahe on neil just resolutsioonil, millega saab tõmmatam (DVC 80 on max 320 x 288 ja DVC 150 max 720 x 576 ). DVC 150-ga saab hiljem ka videosi telekast vaadata.
(Ise kasutan Dazzle DVC II-te, mis sarnaneb selle DVC-150-ga).
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
CroiX
HV kasutaja
|
06.11.2003 11:06:26
|
|
|
mul olemas Pinnacle USB kollane kast - kui keegi soovib, andku teada...
Sain sellega normaalsed videod oma vanast S-VHS-C kaamerast masinasse
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
2 :: |
58 |
|
tagasi üles |