praegune kellaaeg 19.06.2025 04:12:04
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Jin
HV vaatleja
|
02.07.2015 23:19:59
Sülearvuti ekraan rikkis peale kukkumist. |
|
|
Tere
Küsiks infot ja abi sellise probleemi osas, et kukutasin sülearvuti vastu maad. Nüüd kui arvuti tööle panen siis on ekraan väga tume. Arvuti endaga on kõik korras. Ekraan ei ole lõhki ja muu riistvara paistab töötavat vanaviisi. Lihtsalt pilt ekraanil on tume. Vahepeal läheb heledamaks ja siis tumedaks tagasi. Väike googel'damine paistis viitavad, et tegu võib olla lõhkise inverteriga. Kuid kirjutan igaks juhuks ka siia, sest pole sellel teemal eriti tugev. Seega, kas see võib olla lahtine/viga saanud inverter? Midagi muud? Kas seda parandatakse ja palju selline asi maksma võib minna? Arvuti mudel on Asus X53U, juhuks kui vaja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
03.07.2015 09:37:16
|
|
|
Sinu arvutil võib olla ekraaniks LED-paneel. Seal ei ole sellist asja nagu inverter. Pigem tasuks ekraaniosa lahti võtta ja ühe vaadata kõik ühendused - ehk on loodetavasti vaid halb kontakt kusagil. Muul juhul aga aitab üldiselt vaid ekraanipaneeli vahetus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Jin
HV vaatleja
|
06.07.2015 09:08:43
|
|
|
Hmm.. Oki, eks see tõestab kui vähe ma asjast tean . Aga vast arvuti lahtivõtmine pole probleemiks. Proovin ja vaatan, ehk tõesti lihtsalt lahtine kotakt. Muidu, kui peaks ekraanivahetuseks minema siis oleks vist targem juba uus laptop osta? Eeldan, et ekraani vahetamine pole just kõige odavam lõbu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
viljar77
HV veteran

|
07.07.2015 00:57:21
|
|
|
Antud mudelil on LED valgustusega ekraan ja inverterit seal tõesti pole.
tsitaat: |
Lihtsalt pilt ekraanil on tume. Vahepeal läheb heledamaks ja siis tumedaks tagasi.
|
Kui ekraani liigutamisele kuidagi reageerib, siis võib tõesti kaabli või pistiku juures mingi häda olla. Kui aga ei reageeri kuidagi, siis võib asi ka palju hullem olla.
Kuna tegemist on ÄÄRMISELT aeglase masinaga, siis selle puhul vahest ekraani vahetusel oleks veel mingi mõte. Kui viga on kusagil emaplaadil, siis on tõesti mõistlik osta selle asemele ARVUTI
_________________ Varuosad väga paljudele erinevatele sülearvutitele. Täpsema info saamiseks saada mulle PS.
Süle- ja lauaarvutite remont ja hooldus. |
|
tagasi üles |
|
 |
Jin
HV vaatleja
|
07.07.2015 10:04:24
|
|
|
Tänud vastuste eest Eks ma siis vaatan mis ette võtan arvutiga. Pole veel jõudnud süveneda pikemalt sellesse. Aga nüüd vähemalt olen vähe targem selles osas
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|