Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
01.05.2015 12:27:41
Kohus tunnustas autorikaitsjate "tühja kasseti tasu" nõuet |
|
|
Tallinna ringkonnakohus tegi vaheotsuse, milles tunnustas autorikaitsjate õigust nõuda riigilt salvestusseadmete ja -kandjate loetelu täiendamata jätmisega tekitatud kahju hüvitamist.
Autorid, esitajad ning fonogrammitootjad soovisid „tühja kasseti tasu" ka moodsatelt meediakandjatelt ja -seadmetelt, nagu seda on vananenud salvestusvahendite asemele tulnud mp3-mängijad, i-Podid, samuti Blu-Ray ja HD DVD-plaadid ja nendele salvestavad seadmed. Tühja kasseti tasu on makse, mida küsitakse salvestusseadmete ja -kandjate tarnijatelt, sõltumata sellest, kas salvestuskandjat või -seadet ka tegelikult kasutatakse.
Ühingud soovivad, et nimekirja lisataks Blu-Ray ja HD DVD-plaadid ja nendele salvestavad seadmed. Samuti tahetakse küsida maaletoojatelt lisatasu digipleierite, digibokside, satelliittelevisiooni vastuvõtjate ja osa televiisorite eest.
Loe edasi ERR Uudistest.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 466 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
olka
HV kasutaja

|
01.05.2015 12:55:41
|
|
|
paberilt ja pastakalt ei taha seda tasu nõuda vä
_________________ You, all gonna make me loose my mind, loose my mind |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
01.05.2015 13:39:39
|
|
|
Täielikud parasiidid. Sellised tuleks kokku koguda, kuhugi saare peale viia ja sinna jätta.
Nimekirja pikendamise asemel tuleks kogu see idiootne süsteem ära kaotada.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
01.05.2015 13:45:39
|
|
|
jnt kirjutas: |
See kassetimaks tituleerib mind automaatselt kohe piraadiks ja ma maksan seda maksu lausa, seega mul on suisa õigus piraatida - olen ju kassetimaksu maksnud... |
liikluskindlustust maksad siis omad õigust avarii teha sest oled ette maksnud?
mitte et see seadus mõttetu poleks, eriti ajal kus keegi anyway sedasorti andmekandjatega enam ei majanda..
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
3 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
01.05.2015 15:01:58
|
|
|
Kiviajas elavad need inimesed...
_________________ KASS |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
01.05.2015 15:26:58
|
|
|
Et kui ma teen ise mingi amatöörteose enda vahenditega, millele olen kulutanud tuhandeid või kümneid tuhandeid eurosid, siis soovides asja sõpradele tasuta jagada ja enda teost sellepärast plaadile kirjutada, pean ma maksma tasu, millest ma ise mitte sentigi tagasi ei saa. Kuhu see tasu nüüd siis läheb? Minule ilmselgelt mitte. Miks ma pean amatöörina professionaale ja mingit mõtetut ühingut ülal pidama? Kui esitan oma teost avalikult, siis maksan niigi ise maksu ja maksab veel tasusid ühingule ka see koht, kus ma seda esitan.... Lisaks maksab näiteks digitaalse formaadi (iTunesest ostetud teos USB pulgal) avalik esitaja juba niigi selle eest veel eraldi tasu.
Kogu see süsteem on ajale jalgu jäänud. Aga selleks ju meil see Autorite Ühing ongi, et mõelda välja töötavaid süsteeme. Uusi inimesi on sinna vaja.
Ega kõik ei ole piraadid, kes 5 euri eest turu peal plaate müüvad. Ja ega Autoriühing ju ei tea, mida piraat sinna plaadile laseb, kuidas ta siis teab, kellele seda raha maksta?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
1 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
01.05.2015 15:41:28
|
|
|
Ega ilmselt Eestigi pääse Saksamaa tõstab väliste mäluseadmete maksu ca 2000%
tsitaat: |
Saksamaa on kohaliku autoriõiguste organisatsiooni GEMA survel sunnitud tõstma väliste mäluseadmete nagu USB mälupulkade ja mälukaartide maksu keskmiselt 2000% - viidates piraatlusele.
Nii näiteks kohaldatakse 4GB-st suuremale USB pulgale 1850% maksutõusu - senise 8 eurosendi asemel peab maksma 1,56 EUR. Suuremate kui 4GB mälukaartide puhul tõuseb tasu 8 eurosendi pealt aga lausa 1,95 euroni - kasv 2338%. |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 466 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
01.05.2015 15:42:16
|
|
|
USB pulgale ja pilvele tuleb ka maks ? paha hakkab
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
01.05.2015 16:54:31
|
|
|
Senikaua kui pole ükski artist või kunstnik jne saanud nendel copy rights firmadelt mingit raha. Ei tohiks olla ka mingit maksu, et nad üldse eksisteerida saaksid.
Mõni aasta tagasi võitis see mingi asutus kohtus ja sai mingi 40k dollarit vms kellelegi ära määrata mingi 100 erineva mp3 faili jagamise eest. Neist 100 erinevast mp3 autoritest ei näinud mitte sentigi
ja selle peale ütlesid autori kaitsiad, et see raha on juba investeeritud järgnevatesse kohtu istungitesse.
Kuna nad kedagi ei kaitse ja keegi tänu neile oma teoase eest ei teeni, siis mille õigusega on neil luba teha selliseid makse asjadele. Elavad tühjast kohast tühjade lubadustega ja me kõik peame maksma selle eest et ehk tegeleme piraga.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
01.05.2015 18:04:35
|
|
|
lopes39, mõni tuntud helilooja siiski kiitleb, et autoritasud annavad talle peamise sissetuleku.
kuid neil, kelle lugude kasutamisest autorikaitsele aru ei anta, pole midagi kobiseda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
01.05.2015 19:34:41
|
|
|
Ma arvan et siin nad ei tahagi otseselt rohkem rulli vaid tahavad lihtsalt, et rohkem tegijaid tegelasi igasuguste ühingutega Eestis liituks. Et siis meelitavad igasugu tasudega, mida saad ainult nendega lepingut sõlmides. Aga nende ühingutega ei taha paljud liituda sest siis kontrollivad nemad sinu varalisi õigusi täielikult.
http://www.eau.org/liikmed/
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
02.05.2015 09:46:39
|
|
|
Antud juhul astus eesti kohus seadusandluse tasandile nõudes seaduse täiendamist. Veidi kummaline on see. USA-s on sellised lapsikud kohtumängud siiski tavalised.
Tehniliselt on Riigikogu otsustada, kas ja kuidas ta kogub makse, sealhulgas "aktsiisimaksu" nimega tühja kasseti tasu ja kellele ning kuidas seda jagab. Üsna ammu otsustati siis aktsiisi alla panna CD-d ja mõned andmekandjad kuid mitte uuemat meediat sest seda siis polnud. Kummaline on kohtu otsus ses mõttes, et ta käsib seadusandlikku võimu nii öelda nimekirja täiendada. Aga esiteks on see vaheotsus ja mitte miski ei keela Riigikogul "vihastamise" korral uus seadus vastu võtta mis kas kaotab maksu või vastupidi pannakse nii maksma, et veri väljas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Anton
HV veteran

|
03.05.2015 12:00:27
|
|
|
Ärge unustage, kes sellis idiootsuse seadustas. See oli Tallinna ringkonnakohus. Olnuks ma kohtunik oleks neile autorikaitsjatele kohe keskmist näppu näidanud ja istung olnukski läbi. Seega pekske lollkohtunikke. Vajadusel ka lollseaduseandjaid.
|
|
Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
13.03.2016 13:19:54
|
|
|
link :: Riik jätkab autorikaitsjatega vaidlust "tühja kasseti tasu" nõudes
Ühingud soovivad, et nimekirja lisataks Blu-Ray ja HD DVD-plaadid ja nendele salvestavad seadmed. Samuti tahetakse küsida maaletoojatelt lisatasu digipleierite, digibokside, satelliittelevisiooni vastuvõtjate ja osa televiisorite eest.
Tühja kasseti tasu on makse, mida küsitakse salvestusseadmete ja -kandjate tarnijatelt, sõltumata sellest, kas salvestuskandjat või -seadet ka tegelikult kasutatakse.
Tegemist on hüvitisega autorile, teose esitajale ja fonogrammitootjale ning tasu määr on alates 2006. aastast kolm protsenti salvestusseadmete ja kaheksa protsenti salvestusvahendite tarnimise hinnast ilma käibemaksuta.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
13.03.2016 13:23:06
|
|
|
2GB või enam tasuta pilveruumi võiks ka ära maksustada.
Samas oleks nõus kui autorikaitse minu maksustatud mäluruumil oleva minu enda autoritasu loodusfotode näol kenasti kinni maksaks.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
13.03.2016 13:33:44
|
|
|
Kui organisatsiooni jooksvad kulud kaetud, siis räägime autorite tasustamisest
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
13.03.2016 13:33:48
|
|
|
indrekp kirjutas: |
2GB või enam tasuta pilveruumi võiks ka ära maksustada.
Samas oleks nõus kui autorikaitse minu maksustatud mäluruumil oleva minu enda autoritasu loodusfotode näol kenasti kinni maksaks. |
Hea point. Mina näen et kohalikud andmekandjad on hukule määratud ja enamasti hakatakse pilves hoidma. Ja kui on lõpmatu mahuga pilvepakett, kas siis tuleb iga aasta maksta lõpmatu suur hulk eurosid maksudeks?
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.03.2016 13:47:46
|
|
|
Ma ei ole uhtegi artisti kuulnud kurtmas raha ule. Ainult see organisatsioon teeb seakisa iga paari kuu tagant
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
13.03.2016 14:04:16
|
|
|
Super AMOLED kirjutas: |
Ma ei ole uhtegi artisti kuulnud kurtmas raha ule. Ainult see organisatsioon teeb seakisa iga paari kuu tagant |
hummer on kaunis janune auto, ega tema hoolduski odav ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
13.03.2016 20:54:01
|
|
|
sooty kirjutas: |
Tühja kasseti tasu on makse, mida küsitakse salvestusseadmete ja -kandjate tarnijatelt, sõltumata sellest, kas salvestuskandjat või -seadet ka tegelikult kasutatakse.
Tegemist on hüvitisega autorile, teose esitajale ja fonogrammitootjale ning tasu määr on alates 2006. aastast kolm protsenti salvestusseadmete ja kaheksa protsenti salvestusvahendite tarnimise hinnast ilma käibemaksuta. |
Kui paljudel üldse on televiisor, millel sisseehitatud andmekandja? Digibokside puhul sama küsimus. Kisub väga sinnapoole, et mingi firma tahab telekamaksu kehtestada.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
13.03.2016 22:09:03
|
|
|
Piisab kui on USB port ja suudab sealt taasesitada midagi või salvestada sinna ( digiboxi timeshift)
_________________ ------ |
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
3 :: |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
14.03.2016 14:28:00
|
|
|
Tarbijal peaks olema õigus see maks avalduse alusel (ilma tõendamiskohustuseta, nagu pole ju ka selle nn "autorikaitse" ühingul tõendamiskohustust, et seadet või andmekandjaid hakatakse kasutama autoriõigusega kaitstud materjali salvestamiseks) sellelt ühingult tagasi saada, kui ta kasutab seadet või andmekandjaid üksnes oma loomingu salvestamiseks.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|