praegune kellaaeg 21.06.2025 16:26:46
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
armido15
HV kasutaja

|
16.04.2015 16:30:28
R500VJ Memory upgrade |
|
|
Tervist !
Kuna viimased paar kuud on arvuti aina uimasemaks muutuma hakanud, siis tundub siiski olevat vajadus mälu juurde panna. Hetkel 1x4GB. Tahaks panna 1 neljase veel.
Vaatasin Inteli lehelt protsessori kohta ja peaks toetama kuni 8 GB. Arvutiks on Asus R500VJ. Hetkel on veel kehtiv garantii umbes pool aastat.
Küsimus, kas mälu lisamine tasub üldse ära, annab mingit effekti, et arvuti vähe rohkem jõuaks teha. Kasutan tihti erinevaid programme korraga(skype, spotify. chrome, hearthstone) ja kipub uimaseks jääma. Lisaks sellele on arvuti ilmselt küllalt tolmu täis kuna ei ole teda kordagi seest lahti võtnud, ega ei taha ka võtta, kuni garantii veel kestab.
Ma eeldan, et kui ma hakkan mälu ise lisama siis kaob ilmselt garantii ära ? Millised variandid mul on vastava töö tegemiseks et garanatii alles jääks, või siis ainult ITShopis võimalik teha ? Arvuti on ostetud ITshopist.
Olen vaadanud üritanud enam-vähem uurida ka mis RAM minu arvutile läheb.CPUID näitab, et PC3-12800 800 MHz 1,5V aga asuse koduleht ütleb, et 1600 MHz.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
16.04.2015 18:04:50
|
|
|
Esiteks tasub uurida, mil määral on protsessor jõudeolekus hõivatud. Vaata seda kasvõi Task Manageri abil. Üldiselt on arvuti ise nii võimakas, et nimetatud programmide koos töötamine ei tohiks küll eriline koormus olla. Mälu on selles mõttes ka päris piisavalt. Selle suurendamine on muidugi pluss, aga päris kindlasti ei ole probleem selles.
Teiseks - kui juba järeldad, et arvuti vajab tolmupuhastust (ja sellisel juhul peaks vahetama termopasta), siis see tuleb ette võtta. ITShop teostab neid töid. Kas nad teevad oma tööd pigem hoolikalt või mitte, seda ei oska öelda. Alustuseks võiksid mõne programmi abil uurida, millised on temperatuuride suurusjärgud arvuti sees.
Mälu lisamine ei ole selles mõttes keeruline tõesti ning seda saab teha edukalt ka ise. Teine asi on see, kas keegi garantiiteenistusest (kui sinna on vaja pöörduda kunagi) märkab, et mälu mõttes on konfiguratsioon müüdud eksemplarist erinev. On vähe tõenäoline, et seda märgatakse, aga see on sisuliselt ainuke variant, kuidas kasutaja endapoolset sekkumist nad tuvastada saaksid.
Seega alguses püüa korrastada opsüsteemi (liigne eemaldada, defragmentimine, viiruste jms pahavara eemaldamine jne) ja võiksid ära teha nii tolmupuhastuse kui ka termopasta värskenduse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
armido15
HV kasutaja

|
17.04.2015 16:02:11
|
|
|
Tänud vastuse eest, hakkasin täna asjaga pihta. Vaatasin tempid üle.Tunduvad suht kõrged olevat, vaatasin ühte vana screenshoti speedfanist ja temperatuurid olid kuskil 20-30 kraadi madalamad, hetkel defragment, viiruse tõrje scanib, GPU tempi millegipärast ei näita.
Mul korraks käis peast läbi ka üks vanem probleem millele ei ole siiani vastust saanud. Viskad ehk sellele teemale pilgu peale https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=631080&highlight=
Kui see probleem oleks järjepidev, siis ma viiks ta garantiisse aga, see esineb suvalistel hetkedel. Vahel olen teve päeva normaalselt arvutis ilma undamiseta, teine päev undab terve päeva jälle. Koormusest ei tundu see sõltuvat kuna ei ole tähele pannud et mõne mängu või nõudlikuma programmiga undaks rohkem.
Esmaspäeval lasen tolmust puhastada ja termopasta ka vahetada, ehk on asi selles.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
19.04.2015 01:32:59
|
|
|
Selle teise teema kohta ei oska momendil küll midagi öelda. Aga temperatuurid on suhteliselt madala koormuse juures suhteliselt kõrged, nii et korrektne puhastus ja termopasta vahetus on vaja tõesti ära teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|