praegune kellaaeg 04.08.2025 10:48:10
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
kalvis
Kreisi kasutaja
|
27.03.2015 12:01:51
EMT Huawei E3131 tööle? |
|
|
Et EMT pulk üldse E3131 on pole ka kindel. Windowsis ta eriti rohkem vihjeid ei andnudki, kuid see on kõige tõenäolisem. Windowsis (7) töötab.
Üritan saada Linuxi (Ubuntu, Raspberry) seda tööle. Laetud ppp, usb-modeswitch, sakis3g ja wvdial.
lsusb näitab 19d1:14fe (ehk töötab mäluna, mitte modemina)
korra mingil segase reboot järel näitas ka 14fb ja modemina aga siis polnud veel muud asjad korras. sakis3g saatis siis ka pikalt. usb-modeswitch ka seda teist numbrit ei tunnistanud
usb_modeswitch -v 12d1 -p 14fe -V 12d1 -P 1506 -M "55534243123456780000000000000011062000000100000000000000000000"
trükib teated justkui läheks läbi, kuid peale rida on siiski ikka lsusb rindel muutuseta. Ei meeldinud viited justkui tegi restart pulgale.
Seejuures on oluline, et message peab olema, muidu "hangus" poolel teel.
sakis3g käivitub, connect 3G peale kuvab optionid, seal usb modem valida ja siis "Failed to connect. Ka on mingi veateade konsooliaknas Bus ja mingi netiaadressi kohta.
wvdialiga ei õnnestunud, väitis ttyUSB0 pole küljes.
Ei oskagi midagi edasi teha? usb-modeswitch ümber ei lülita. Kas kuidagi saab selle modemi id numbri välja peilida? dmesg kasutasin, ei näinud (14fe oli aga muud ei miskit)
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.03.2015 21:57:19
|
|
|
Lihtne põhjus:
1. E3131 on defaultina HiLink-modem.
2. Kuid Linuxi-maailm tunnistab ainult USB-modemeid mis on Regular-modeid (Dial-Up modemid).
3. Ja lahenduseks on siis HiLink-modemi ümberfläshimine Regular-modemiks.
-----------------------
4. Järgmisel lingil siis näidatakse seda fläshimist Ubuntu-maailmas:
Thread: Huawei e3131 Hilink Ubuntu 12.10
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2076601
PS: Sedasama fläshimist saab teha ka Windowsi all, näiteks kasvõi Putty-terminalis.
Nii, et usinat ja julget ettevõtmist ning katsetamist - ja julge hundi rind pidi rasvane olema, teadsid juba vanad eestlased....
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.03.2015 02:54:41
|
|
|
Ma ei tea kui õige see on, aga mina leidsin sellise soovituse: http://askubuntu.com/a/248128
Nagu tahanteada kirjutas, pole see tavaline, vaid hilink modem ja seda ei käsitleta samal viisil kui klassikalist modemit. Ja ma oletan, et seetõttu ei ilmu ega peagi ilmuma ta ka modemite nimekirja. Lisaks on vahepeal mitu aastat ja topelt nii palju Ubuntu versioone mööda läinud. Loodetavasti toimib see modem nii nagu kirjeldatud, "wired" ühendusena.
Sa küll ei nimetanud Ubuntu versiooni, aga ma väga loodan, et see pole midagi eelajaloolist. Kui siiski on, siis proovi kas 14.10 või 14.04 LTS-i.
...ja siin on kirjutatud pikemalt hilink modemitest ja nende käitumisest ning kasutamisest raspbian-il: http://www.techmind.org/rpi/
Ubuntus peaks lugu lihtsam olema. Artikkel on 2013. aastast.
Mul endal sellist vidinat ega mobiilset netti mujal kui telefonis pole, praktilise poole pealt aidata ega ise katsetada ei saa. Kõik siiski viitab sellele, et see vidin peaks töötama suurema jamata ja enam-vähem out-of-the-box. Lihtsalt teistmoodi kui sa arvasid.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 28.03.2015 14:44:01, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
28.03.2015 09:00:18
|
|
|
Ubuntu pole eelajalooline (eelmise aasta sügisel installitud), paraku 64 bit unstable (14.10 oli üks tuttav number). Kui pange paneb, vahetan uusima stable vastu ringi. (asi selles, et kui updatesi viimati üritasin installida siis pani pange ja korduvalt, seega jätsin viimane nullist uuesti peale updated tõmbamata)
OK sain targemaks. Paraku uus katsetus alles järgmine nädal. Annan teada mis sai.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.03.2015 15:31:27
|
|
|
Unstable versioone ei maksa installida, kui neid pikemalt kui ainult katsetamiseks kasutada tahad.
Nimigi ütleb, et need ei ole kasutamiseks mõeldud ja uuendused kolivad stable repositooriumisse, kui stable versioon avaldatakse. Seega "eluiga" on neil ülimalt lühike lisaks kõigile muudele võimalikele hädadele, mis tarkvara arendusversioonidega kaasneb.
14.10 stable avaldati oktoobris (seda ütleb number: 14 aasta 10 kuu), unstable uuendused sellele versioonile siis ka lõppesid ja Ubuntu oleks tulnud uuendada stable versioonile, praegu talle lihtsalt tavalisi uuendusi enam ei ole ega tule, ainult versiooniuuendus on võimalik paigaldada.
Kahjuks ei leia ma hetkel ühtegi how-to juhendit selle kohta, kuidas unstable versioonilt stable peale kolida ilma uut installi tegemata.
Ma ise arvan, et peaks piisama update manageris vastava versiooniuuenduse valimisest või terminalis do-release-upgrade jooksutamisest ilma lisaparameetriteta. Ma pole ise juba väga ammu unstable versioone ei paigaldanud ega uuendanud - ainult mälupulga pealt huvi mõttes vaadanud vahel.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
28.03.2015 17:50:27
|
|
|
Eks mu vähese kogemuse viga oli. Muidugi oleks bro kui saaks lihtsa meetodiga stableks aga nii katastroof ka pole kui ei saa, kõrvetan kunagi uue iso. Seda linuxit kasutab Tädi Maali, tal vaja peamiselt netis surfata, mängida kaardimänge ning vahest mõni film vaadata. Kui kokku kukub siis panen uue. Aga netipulk vaja tööle saada. Arvuti suvel pärapõrgus ja siis ainus net on 3G
Küssa, vaatasin õpetused läbi, selle järgi imelihtne?
Aga "Maali" esitas küsimuse - kui ma nüüd selle ümber häälestan Linuxile töötavaks siis kas see pulk windows 7 töötab pärast probleemideta. Talvekodu kastis on 7 ja võibolla ühte XP kastis samuti vaja saada (see pole nii oluline aga siiski võiks töötada)
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.03.2015 18:35:06
|
|
|
Nagu mina aru sain, ei ole mingit eraldi häälestust vaja pulgale, peaks töötama kirjeldatud viisil out-of-box, seega ei ole ka midagi vaja muuta tema kasutamiseks Windowsis.
Kui minna tahanteada soovitatud teed, siis ka tahanteada antud lingil pole sõnagi pulga flashimisest, vaid tema töörežiimi vahetamisest hilink hspa-misiganes pealt gsm-ile. Sel juhul on tõepoolest vaja teha vastupidine lülitus, et ta hilink modemina uuesti tööle saada (Windowsis) - mõlemad käsud on seal postituses ka kirjas:
gsm mode = AT^U2DIAG=0
hilink mode = AT^U2DIAG=119
Aga ma siiski üritaks ta hilinkina tööle saada ja ümberlülitust aeglasemale režiimile vältida.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.03.2015 23:18:36
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Nagu mina aru sain, ei ole mingit eraldi häälestust vaja pulgale, peaks töötama kirjeldatud viisil out-of-box, seega ei ole ka midagi vaja muuta tema kasutamiseks Windowsis.
Kui minna tahanteada soovitatud teed, siis ka tahanteada antud lingil pole sõnagi pulga flashimisest, vaid tema töörežiimi vahetamisest hilink hspa-misiganes pealt gsm-ile. Sel juhul on tõepoolest vaja teha vastupidine lülitus, et ta hilink modemina uuesti tööle saada (Windowsis) - mõlemad käsud on seal postituses ka kirjas:
gsm mode = AT^U2DIAG=0
Aga ma siiski üritaks ta hilinkina tööle saada ja ümberlülitust aeglasemale režiimile vältida. |
Ära "kiusa" ennast asjadega mis peavad IT-proffil une pealt selged olema:
1. HiLink-modemeid toodetakse kahte erinevaid tüüpe ja neid tüüpe pole mõtet segi ajada:
A) USB-HiLink modem / USB-Regular (Dial-Up) modem
- ehk siis modemid, mida arvutid võtavad kui modemit.
B) USB-HiLink modem / USB-LAN Card
- ehk siis modemid mis suhtevad arvutiga kui võrgukaart ja arvuti näitab seda ühendust püsiühendusena.
C) Siin jutus, teemakäsitleja modem on Hilink Modem ja see mudel mida Sina pakud, on hoois HiLink Data Card.
D) Ja liialt meeleheitlik valede AT-commanidega "pommitamine" võib viia selleni, et USB-modem muutub "telliskiviks" ja siis selle "tellise" mahavõtmiseks on vaja jällegi spetsiaalset fläsh-programmi millega kogu mälu uuesti õigeks fläshitakse.
E) Seega tasub modemi omanikul alati jälgida, et käsustikud oleks kindlasti õige mudeli omad, mitte mingi suvalise teise omad.
-----------------------
2. Ja mis puutub fläshimist, siis, kuna USB-modemi mälu on Fläsh mälu:
informatsiooni / andmete kirjutamine Fläsh mällu = fläshimine
Ja USB-modemitega on võimalik siis kaks erinevat fläshimist:
püsiv ja ajutine info mällu kirjutamine.
Näiteks:
1. Need kaks AT-käsurida, mis sa eespool välja tõid, kirjutatakse, terminali vahendusel, pidevalt toimivana, mällu.
2. Kuid op.süsteemides, kaasa arvatult Linuxi Distrodes, on võimalik kirjutada ka AT-Commandide käsuridu selliselt, et ainult ajutiselt, töötamise ajaks, modemi töörezhiimi muudavad.
PS: Ma ise kasutasin esimest, välist, Fläshitavat modemit juba aastal 1999 ja sellel modemil oli kaasas ka üsna paks raamat AT-Commandidega ja nendega siis määrati mida see modem tegema hakkab.
PS2: Oman ka ise HiLink-modemit (E3276) ja olen seda fläshinud üht- ja teistpidi, nii nagu vajadus on olnud. Minutike fläshimist terminalis on tunduvalt väiksem jamamine kui mingeid pikki käsuridu kokku kirjutada.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
29.03.2015 14:59:37
|
|
|
Püüan ennast harida Hilink vallas aga mitte ei leia selles vallas infi.
Kas Linuxil puudub tugi uuematele Hilink, 4G või HSPA protokollidele? Kuna windowsis on tootja draiveris tugi olemas siis töötab.
Et kui puudub tugi siis tuleb kasutada vanemaid protokolle. Sellepärast ongi vaja flashida downgrade alla?
mõned vihjed leidsin, et saab ka otse html koodis konfida (mingi poola sait).
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.03.2015 00:00:21
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Dogbert kirjutas: |
gsm mode = AT^U2DIAG=0
Aga ma siiski üritaks ta hilinkina tööle saada ja ümberlülitust aeglasemale režiimile vältida. |
Ära "kiusa" ennast asjadega mis peavad IT-proffil une pealt selged olema:
|
Meie kallis it-proff, kuidas me sinuta küll hakkama saaksime...
tsitaat: |
1. HiLink-modemeid toodetakse kahte erinevaid tüüpe ja neid tüüpe pole mõtet segi ajada:
A) USB-HiLink modem / USB-Regular (Dial-Up) modem
- ehk siis modemid, mida arvutid võtavad kui modemit.
B) USB-HiLink modem / USB-LAN Card
- ehk siis modemid mis suhtevad arvutiga kui võrgukaart ja arvuti näitab seda ühendust püsiühendusena.
|
Ma ei ole vastupidist väitnudki, avaldasin vaid lootust, et ehk töötab E3131 etherneti, s.o LAN kaardina, nii nagu esimesel lingil kirjutatakse. Mul pole aimugi, kas see on tõsi või mitte. Proovimine ei võta tükki küljest ja on väga lihtne.
C) Siin jutus, teemakäsitleja modem on Hilink Modem ja see mudel mida Sina pakud, on hoois HiLink Data Card.
|
Milline neljast see "siin jutt" on? Huawei E3131, E3331 või hoopis E3256? Nagu ma kirjutasin, on vaid kahel lingil juttu sama tüüpi seadmest.
D) Ja liialt meeleheitlik valede AT-commanidega "pommitamine" võib viia selleni, et USB-modem muutub "telliskiviks" ja siis selle "tellise" mahavõtmiseks on vaja jällegi spetsiaalset fläsh-programmi millega kogu mälu uuesti õigeks fläshitakse.
E) Seega tasub modemi omanikul alati jälgida, et käsustikud oleks kindlasti õige mudeli omad, mitte mingi suvalise teise omad.
|
Kus, kes ja mida pommitab? Need kaks minu tsiteeritud AT käsku on sinu enda antud lingilt pärit ja konkreetselt vastuseks küsitud küsimusele. Kas tahad öelda, et sinu antud lingil soovitatu on vale?
Mitte et see hoiatus iseenesest vale oleks, antud teemasse kulub ära küll, väga õige - tuleb kasutada konkreetsele mudelile sobivat käsustikku. Samas ei ole AT käskudest juttu ühelgi lingil peale sinu enda oma.
-----------------------
2. Ja mis puutub fläshimist, siis, kuna USB-modemi mälu on Fläsh mälu:
informatsiooni / andmete kirjutamine Fläsh mällu = fläshimine
|
No shit... Siis on sinu definitsiooni järgi LAN kaardil "wake on magic packet" lipu püstipanek ka võrgukaardi flashimine - samamoodi kirjutatakse see üks parameeter flash mällu. Rääkimata ID-kaardi PIN-koodi vahetamisest või (vanal nuputelefonil) telefoninumbri ja nime salvestamisest telefoniraamatusse SIM-kaardil.
Jah, põhimõtteliselt on see selle ühe parameetri (või PIN-koodi vahetusel ja telefoniniumbri salvestamisel juba lausa mitme baidi) flashimine flash-mällu, aga igapäevaselt just palju inimesi ei kohta, kes nii pisikest asja nii uhkelt nimetab.
Ja kui nüüd hakata mõtlema, mis SSD kettaga arvutis veel toimub... muudkui flashitakse, hommikust õhtuni...
Ja USB-modemitega on võimalik siis kaks erinevat fläshimist:
püsiv ja ajutine info mällu kirjutamine.
Näiteks:
1. Need kaks AT-käsurida, mis sa eespool välja tõid, kirjutatakse, terminali vahendusel, pidevalt toimivana, mällu.
2. Kuid op.süsteemides, kaasa arvatult Linuxi Distrodes, on võimalik kirjutada ka AT-Commandide käsuridu selliselt, et ainult ajutiselt, töötamise ajaks, modemi töörezhiimi muudavad.
PS: Ma ise kasutasin esimest, välist, Fläshitavat modemit juba aastal 1999 ja sellel modemil oli kaasas ka üsna paks raamat AT-Commandidega ja nendega siis määrati mida see modem tegema hakkab.
|
No väga tore, et sa minuga samal aastal endale dial-up modemi ostsid ja AT-käsustikuga tutvusid. Olen neid omal ajal erineva kiibistikuga modemitele ette söötnud piisavalt. Kas see teeb meid kuidagi eriliseks?
PS2: Oman ka ise HiLink-modemit (E3276) ja olen seda fläshinud üht- ja teistpidi, nii nagu vajadus on olnud. Minutike fläshimist terminalis on tunduvalt väiksem jamamine kui mingeid pikki käsuridu kokku kirjutada.  |
Oled seda Ubuntu 14.10 peal proovinud?
14.10 (stable loomulikult) peal on see viga väidetavalt parandatud usb-modeswitch 2.2.0 pakis, peaks töötama out-of-box: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/usb-modeswitch-data/+bug/1192297
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|