Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Milles viga võib olla? (crashid) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
A-Circus.
Kreisi kasutaja
A-Circus.

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.01.2015 12:07:02 Milles viga võib olla? (crashid) vasta tsitaadiga

Tere!

Probleem siis selline, et kui mängida arvutimänge siis need jooksevad tihtipeale kokku. Peamiselt mängin BF4 ning üldiselt ongi probleem seal, kuid ka teistes mängudes. Nimelt mõnikord peale 5 minutit, mõnikord peale mitut tundi jookseb mäng kokku teatega "(mäng) has stopped working", BF4's tuleb ette ka redscreen ning seejärel teeb süsteem restardi, mõnikord harva ilmuvad nähtavale ka artifactid nii mängus, kui näiteks internetibrauseris.

Ise kahtlustan peamiselt muidugi graafikakaarti, kuid kas see võib ka lihtsalt mängu pangestumise põhjuseks olla? Olen proovinud kaardi GPU ja mälu kellasid alandada, kuid see pole midagi muutnud, subjektiivselt mulle isegi tundub, et siis pangestub tihemini. Olgu ka öeldud, et kaart on ekskaevur.

Samas olen ma lugenud, et sarnaseid probleeme/sümptomeid võib tekitada ka kehv toide. Toiteks on Chieftec CTG-550C 550W, pole küll maalma parim toide, kuid minu kooslusega peaks ilusti hakkama saama (max tarve seinast 240-250W, kast profiilis). Lasin ka OCCT PSU testi ning seal anomaaliaid ei täheldanud.

Paluks mõne targema arvamust. Kas antud video videokaart võib neid jamasid põhjustada? Tahaks lihtsalt 99% kindel olla enne kui uue kaardi võtan. Praegune kaart vist enam garantii alla ei lähe kui ma sellel ventilaatorid olen ära vahetanud?

Ette tänades
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
trip
HV Guru
trip

sõnum 19.01.2015 12:40:38 vasta tsitaadiga

ja ülejäänud raud komplektis? kaardil 2tk biosid, mõlemaga crashid tulevad?
äkki kaevandimeks oli alandatud pingega nn "undervolted" bios vms pandud
Kommentaarid: 406 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 303
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
rewer
HV Guru
rewer

sõnum 19.01.2015 12:42:47 vasta tsitaadiga

Vaata näiteks BlueScreenView programmiga http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html
Toide peaks ilusti varuga toimima.
Alati kui mingi jama tasub ka mälud testida.
Temperatuurid korras?
Teist arvutit pole käepärast kus video kontrollida?
Draiverid vahetada oled proovinud?
Oleneb kuidas ventilaatorid vahetasid. Kui saad originaal jahutuse/vendid ilusti tagasi siis võib toimida.

Videokaart võib neid jamasi põhjustada küll ja tundub kõige tõenäolisem.

ot:
Proffilis sul väike viga: 270 on ikka R9
Kommentaarid: 1301 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 918
tagasi üles
A-Circus.
Kreisi kasutaja
A-Circus.

sõnum 19.01.2015 13:09:51 vasta tsitaadiga

Tegu selle kaardiga> http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9270DC2OC2GD5/overview/
Minu arusaamist mööda sellel ikka 1 BIOS? Ma pean pärast kodus uurima, aga minu teada vähemalt Asus Tweak raporteeris, et peal on viimane BIOS. Kuigi nüüd meenub jah, et müüja ütles midagi tviigitud BIOS'i kohta.

Samas kui volt on isegi natuke liiga madal, siis ju kellade alla keeramine peaks ju probleemi lahendama?
Drivereid olen korduvalt vahetanud, temperatuurid on mängides alla 60c ja furmarkis 66-67C, mälusid testisin- vigasi ei leitud.
tagasi üles
martin366
HV Guru
martin366

sõnum 19.01.2015 13:16:07 vasta tsitaadiga

Kui ikka artifactid mängus, siis väga suure tõenäosusega GPU teema.
Kuna Asuse kaart, siis eeldan, et saab pinget ise regullida. Proovi vähe juurde panna, MSI Afterburneriga (seadetest tuleb Unlock voltage control peale panna), +10 kuni +20 millivolti, see ei tee midagi halba, tempid võivad vähe tõusta aint. Olen sarnase probleemiga kokku puutunud, pinge ja kelladega mängimine aitas, kuid minu silmis pole see lahendus, kaarrt võiks ikka korralikult tööd teha icon_smile.gif
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
trip
HV Guru
trip

sõnum 19.01.2015 13:19:53 vasta tsitaadiga

vabandust, mõtlesin et sul 280 seeriast midagi, enamustel 270 ei ole teist biosi.
tiri gpuz, pane pcie test käima ( vajuta küsimärgile(?) render test) tee sensor tabist pilti

tagasi üles
A-Circus.
Kreisi kasutaja
A-Circus.

sõnum 19.01.2015 22:21:54 vasta tsitaadiga

Ok ma pean selle ka pärast üle vaatama, kuid minu mäletamist mööda näitas Asus GPU Tweak sellist volti, mis pidi selle kaardi jaoks default olema(netist uurisin). Kahtlustasin sama asja.

Edit: Trip, teen õhtul ka seda.

Edit:
Leidsin midagi:
tsitaat:
In this case, after launching FurMark the GPU goes directly down to 950 MHz/1.175V from 975 MHz/1.213V.

Asus GPU tweak näitab mul default'iks 1,100V@975MHz, max mis panna lubab on 1,127V. Mäletasin valesti siis seda.
Spoiler Spoiler Spoiler

Tuleb siis vist proovida kõigepealt BIOS'i flashida ning vaadata kas sellega probleemid kaovad.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.01.2015 22:41:40 vasta tsitaadiga

atiflash abiks.
A-Circus.
Kreisi kasutaja
A-Circus.

sõnum 21.01.2015 13:40:14 vasta tsitaadiga

Sain flashi tehtud, eks nüüd järgmised päevad näitavad, et kas läks asi paremaks.
Tänud, kes aitasid.

Edit:
No ei kadunud need crashid, nüüd tegin igaks juhuks veel puhta Windowsi installi ja ikka sama jama.
tagasi üles
trip
HV Guru
trip

sõnum 21.01.2015 17:20:14 vasta tsitaadiga

teises kastis proovida, kui on võimalik.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.01.2015 18:05:47 vasta tsitaadiga

mul oli siin samas mõniaeg tagasi ati 290x vs üks asuse plaat = pilditu. asi lõppes emaplaadi vahetusega, oli jutte ka sellest, et kaarti ümber flashida aga hea kui pildi ette sain. teise plaadiga käib juba kuu aega veatult. seal sai alguse asi sellest, et 79xx kaart andis saba ja osteti uus, kokku pannes pilti ei tulnud ja sai mõistus otsa omanikul..
A-Circus.
Kreisi kasutaja
A-Circus.

sõnum 21.01.2015 21:38:56 vasta tsitaadiga

Ei ole kahjuks teist kasti kuhu toppida. Emaplaadi viga võib kokkuvõttes siis veel ka olla?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.01.2015 21:59:10 vasta tsitaadiga

siis tuleb mõelda selle peale, et leida teine kast, kus testida. algatuseks täidab profiili või teeb näiteks abipalvega teema "ühte teise alafoorumisse". vigu võib olla mitmeid ning nende välistamiseks tuleb teha teatud toiminguid.
A-Circus.
Kreisi kasutaja
A-Circus.

sõnum 06.02.2015 15:03:21 vasta tsitaadiga

Loodan et nüüd ära ei sõnu, aga peale seda kui mälude taktsageduse 1600MHz pealt 1333MHZ peale panin ei ole enam ühtki crashi olnud.

See on siiski veel vist videokaardi viga:
Spoiler Spoiler Spoiler

Edit: Tundub, et mälusüsteemi viga siis oli jah. 1333MHz peal pole nüüd mitu nädalat enam ühtegi crashi ega redscreeni olnud, samuti pole peale vga bios'i uundust enam artifacte täheldanud. Kuid kas see on siis lihtsalt seetõttu, et mälud kehvad ja ei suuda oma määratud kiiruse 1600MHz juures toimida(garantiilaks?) või võib ka olla, et emaplaat ei suuda mäludega sellistel kiirustel toimetada, mis oleks küll imelik sest põhimõtteliselt toetab see plaat kuni DDR3 2400MHz.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Milles viga võib olla? (crashid)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.