Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
09.12.2014 13:22:57
Nutiturvalisuse uuring: Seitse last kümnest saab nutitelefoni kasutada piiramatult |
|
|
Nutiseadmeid omab ja/või neid on võimalik kasutada 60% Eesti elanikkonnast alates kuuendast eluaastast, nii selgub täna esitletavast nutiseadmete turvalise kasutamise uuringust. Isiklik nutitelefon on olemas ca pooltel (ca 603 000 inimest) ja isiklik või perekasutuses tahvelarvuti veidi enam kui kolmandikul (ca 455 000 inimest) sihtgrupist.
Paljud nutiseadmed on samaaegselt kasutusel nii tööks kui meelelahutuseks, samuti jagatakse neid peresiseselt või isegi sõpradega. 6-8-aastastest lastest omab 38% isiklikku nutitelefoni ja 21% isiklikku tahvelarvutit. Põhikooliks (12-14 a) on nutitelefoni omanike osakaal kasvanud juba märkimisväärse 76%-ni.
Seitse last kümnest saavad nutitelefoni kasutada igal ajal ja täpselt niipalju, kui nad ise soovivad ning 75% nendest lastest ütlevad, et nende vanemad kas ei tunne üldse huvi (19%) või tunnevad väga harva huvi (56%) selle vastu, mida nad oma nutiseadmetes teevad. Vaid viiendiku laste jaoks on nutitelefonide kasutamisele seatud piirangud. Kuna tahvelarvutid on sageli ka perekasutuses, siis nende kasutus on rohkem piiratud, kuid siiski saavad kaks last viiest kasutada seadet oma äranägemise järgi.
Loe edasi: http://www.vaatamaailma.ee/nutiturvalisuse-uuring-seitse-last-kumnest-saab-nutitelefoni-kasutada-piiramatult
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
ajnurm
Kreisi kasutaja

|
09.12.2014 14:52:13
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
LKits, ScreenTime mul kasutuses juba aastakese ja ainult head kogemused. Uuest aastast pidi tulema ka selline uuendus/täiendus, et saab ühe lapse erinevad seadmed konsolideerida ühtse policy alla. Ehk siis vahet pole, millises seadmes ta oma päevase tunni ära kasutab...
 |
Kasutan ka seda
_________________ Jälestan ja vihkan õpitud abitust! RTFM & UTFG!
HV kasutaja nr. 933 |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
09.12.2014 21:52:02
|
|
|
Niikaua, kui lapsel pole mobiilsele andmesidele ligipääsu, on kõik korras. Helistada saab ka ilma mobiilnetita. Kõik sõltub muidugi millises ulatuses lapsele nutitelefoni kasutamist lubada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
09.12.2014 22:29:48
|
|
|
Hmm...Need wifiseaded saab ära keelata tegelikult, panna PIN koodi alla, kui nutitelefoni opsüsteemil endal seadete muutmiseks kaitset pole,saab kindlasti mingit tarkvaralist lukku google play'st alla tõmmata. Endal väike sugulane nt ei osanud nutiga netti minna, kuna minu koduse elioni wifivõrgu kasutamiseks on vaja sisestada wifivõrgu parool, mida ta loomulikult ei teadnud. salvestasin talle siis parooli ise. Teine põhjus on selles, et kui telefonil on kasutajaliidese keeleks inglise, siis ei saa laps reeglina aru, mida telefon "tahab" või mida teha selleks et telefoniga netti minna, minu väike sugulane näiteks ei saanud aru.
Mis avalikesse wifivõrkudesse puutub, siis sellega on loomulikult teised lood, aga kindlasti mingid äpid on olemas, millega saab tarkvaraliselt mobiili kasutamist kontrollida. Lauskontroll või mitte, on iga vanema enda otsustada, oluline on tegelikult see, et kui lapsele antakse võimalus kasutada mobiilsidevõrgu andmesideteenuseid, siis kulud ei läheks kontrolli alt välja,kas mahu või tasuliste sisuteenuste ületarbimisel. Sama nende äppide ostmisega, telefonid pakuvad võimaluse krediitkaardiandmete salvestamiseks telefonisse, et ostmine oleks mugavam, aga kui ma ei eksi siis on meediast läbi käinud uudiseid, kuidas võsukesed sedasi oma vanematele hiigelarveid tekitavad. Ja selle vältimiseks on tegelikult hea, kui mingi kontrollmeetod või abinõu on kasutusel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hazar
Kreisi kasutaja

|
09.12.2014 22:43:05
|
|
|
ot: |
Ma sain viimastel matustel näha kuidas mu 3a vanune nõbu tütar suure nutuga iphone nõudis, sai kätte ja hakkas kõigile pilte näitama arvatavasti õpib säutsuma enne kui paberi ja pliiatsiga kokku puutub |
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
10.12.2014 13:30:06
|
|
|
Hazar kirjutas: |
ot: |
Ma sain viimastel matustel näha kuidas mu 3a vanune nõbu tütar suure nutuga iphone nõudis, sai kätte ja hakkas kõigile pilte näitama arvatavasti õpib säutsuma enne kui paberi ja pliiatsiga kokku puutub |
|
mul vennalaps oli 2 aastaselt juba selline juutubar et vähe pole
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|