praegune kellaaeg 18.06.2025 01:08:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Banaaniaju
HV vaatleja
|
19.11.2014 01:36:06
HP Pavilion Dv2 probleem! |
|
|
Tere!
Viimasel ajal on laptop välja näidanud väga ebatavalisi asju.
Alguses tekkis selline probleem, et kui paremat hiire klikki vajutasin, siis läks arvuti sleep režiimi peale (hiirega sai vajutada). Vahetasin 2 korda Windowsit, aga ei midagi!
Järgmisena hakkasid crashid päevas 1-2 tulema, millega kaasnes BSOD.
Ise ma nendest probleemidest jagu ei saanud ja nii jäid need lahendamata, kuni arvuti lõi välja uue probleemi...
Üks hetk arvuti lihtsalt kiilus kinni ja nupust välja lülitamine ei toiminud, siis tõmbasin aku tagant, kuid uuesti käima lülitades enam arvuti ei tahtnud HP logo näitamisest kaugemale minna.
Video probleemist: http://www.upload.ee/files/4367607/received_726457414096852.mp4.html
ESC nuppu vajutades teeb arvuti piiksu ja ei tee midagi.
System Recovery nuppu F11 vajutades vilksatab korra sekundiks mingid read ette, millest hakkas silma: Check Media Cabel
ja teeb uuesti restarti.
Ma sain aru, et see võib aidata, kui system recoveryst valida disable reboot, aga seda ma teha ei saa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
19.11.2014 09:19:59
|
|
|
Hiirekliki kohta ei oska öelda, aga HP lisatarkvara on minu mäletamist mööda küllalt paindlik, et tekitada erinevaid hotkey-funktsioone. Selle kohta ei oska öelda, kas hiir kui selline kuulub sellesse kategooriasse.
Esimese asjana pakuksin välja, et kõvaketas on rikkis, mis tundub olevat tõenäoline. Samas ei saa välistada sillariket.
Kas nupust väljalülitamine ei toiminud ka muljudes nupule pikemat aega? "Jõumeetodil" peaks ta ikka ca 5s jooksul arvuti toiteahela katkestama, kui toitenuppu hoida allavajutatud asendis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Banaaniaju
HV vaatleja
|
19.11.2014 15:41:22
|
|
|
Jõumeetodil isegi lülitab ennast välja.
Kas kuidagi seda restartimist disableda ei saa?
Asi on nii kehv, et ilmselt peab midagi riistvarast välja vahetama?
Ma täna üritan Windowsi re-installida, aga eile ma ei saanud install menud ette kuidagi, kuigi muutsin boot settingutest, et usb flashdrive oleks esimene.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
19.11.2014 17:19:20
|
|
|
Kui Windowsile ligipääs absoluutselt puudub, soovitan võtta kõvaketta tootja leheküljelt vastav utiliit (hdd diagnostics utility vms), mis töötab DOSi baasil. Nii saab aimu, kas on mõtet üldse üritada opsüsteemi reanimeerimisega. Halvimal juhul tuleb hakata mõtlema vajalike andmete - kui nad eksisteerivad - taastamisele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Banaaniaju
HV vaatleja
|
19.11.2014 17:39:41
|
|
|
Tegin arvutile kõik võimalikud diagnostika testid, mida teha sai ja mitte midagi halba ei avastatud.
Isegi startupiga näitas, et kõik on korras. Repair windows ei aidanud, kõik lihtsalt näitajate poolest pidi korras olema.
Mul ei jäänud muud üle, kui loobuda enda failidest ja re-installida windows - see tegevus kandis vilja, arvuti hetkel töötab jälle.
Kuigi mul on kuri kahtlus, et kauaks seda lõbu pole. Paremat hiire klikki vajutades endiselt läheb sleep režiimi arvuti.
Igasugustes hiire seadetes, mida start menüüs "mouse" otsides välja pakub, ei leidu seda midagi, mis aitaks seda seda hiire hotkeyd muuta.
Teist korda tuli AVG viirusetõrje installimisel BSOD. Tavaline ongi olnud, et BSOD tuleb päevas 1-2 korda, lihtsalt suvalisel ajal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
20.11.2014 07:05:40
|
|
|
Aga kas nüüd jääb BSOD ekraanile?
Kui mitte, siis kõige lihtsam oleks vaadata, kas Windows ise jätab veateate korral maha mõne asjaliku jälje. Võiksid vaadata, mida Event Viewer (Start-menüü otsingusse kirjutamisest piisab, selle alt Windows Logs ning System) selle kohta salvestab (kasvõi see AVG installimise moment, suudad vast kellaajaliselt umbkaudu meenutada). Suure tõenäosusega on vea põhjustajaks midagi muud kui programm ise, võib-olla nt mälud hoopistükkis.
Need DV-seeria masinad on tegelikult igasugust rumalust teinud. Konkreetselt on probleem juba sellepärast ebameeldiv, et viga võib põhjustada mingi tobe lühis nt USB-ahelas; samas võib olla lõunasild sääraste veidruste näol suremas.
P.S. Kas pärast opsüsteemi reinstallimist teeb arvuti endiselt restarte või Startup on nüüd korras?
P.P.S. Aga kui nüüd eemaldada USB-portidest kõikvõimalikud seadmed - kas siis probleemid jätkuvad? Lihtsalt uitmõte.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|