Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Koduserver tavaarvutis märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 09.12.2014 12:48:19 Koduserver tavaarvutis vasta tsitaadiga

Tere,armsad HV'lased.

Kas teab keegi,kuidas teha olemasolevast lauaarvutist NAS põhimõttel kast-selle tarkvara poole pealt ?
Parim oleks muidugi saada see toimima läbi võrgu,kuid saada seda toimima ka läbi ruuteri või läbi sildamis-usb kaabli kaudu oleks täiesti ok.
Linuxi baasil pole see vist kõige lihtsam,kuna ma pole tugev tegija arvutitega icon_razz.gif

Tänan juba ette,kes viitsib mõtteid siia panna icon_smile.gif

Dirty Harry
HV Guru

sõnum 09.12.2014 13:56:29 vasta tsitaadiga

FreeNAS on hea valmislahendus - http://www.freenas.org/about/features.html . Seadistamine ei tohiks olla ka algajal üle jõu käiv. Muidugi tasub arvestada sellega, et kui midagi pekki keerad siis on algajal keerulisem nodi kätte saada. Aga noh, me kõik õpime niiet ma ei põeks. icon_smile.gif

Aga kui linuxit/BSD'd pelgad siis võid ju kasvõi enda Windowsis kettaid välja jagada, IISi installida veebi jaoks jne. FTP serverit teha Filezilla Server'iga. Aga ma ise soovitaks pigem vaadata linuxi/BSD suunas - see maailm on lihtsalt serveerimiseks üldjuhul mõnusam. Seesama FreeNAS on väga hea käe proovimiseks.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
aht0
HV veteran

sõnum 09.12.2014 14:30:53 vasta tsitaadiga

FreeNASi pole mõtet tavalisse lauaarvutisse installida, kui sellega ei kaasne ECC mälusid - bitflip
jah, võite väita et bitflipe juhtub harva jne.. Aga kui juba juhtub, siis ZFSile mõjub see hullemini kui "tavalistele" failisüsteemidele. Süsteemimälu kasutatakse magnituudi võrra rohkem ja kui laks on korra tulnud, siis tekib aegamööda kumulatiivne efekt, mis päädib lõpuks korrumpeerunud failisüsteemiga.

pakuks Zentyal (http://zentyal.org/), Ubuntu otsa ehitatud small business server. Community versioon on tasuta. Faile saaks serveerida üle Samba4 mooduli.
tagasi üles
TT
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.12.2014 14:39:12 vasta tsitaadiga

link :: OMV

Koduse failide, DLNA, ftp jne jagamisel võib proovida ka Openmediavaulti.

mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 09.12.2014 14:57:20 vasta tsitaadiga

aht0 kirjutas:
FreeNASi pole mõtet tavalisse lauaarvutisse installida, kui sellega ei kaasne ECC mälusid - bitflip
jah, võite väita et bitflipe juhtub harva jne.. Aga kui juba juhtub, siis ZFSile mõjub see hullemini kui "tavalistele" failisüsteemidele. Süsteemimälu kasutatakse magnituudi võrra rohkem ja kui laks on korra tulnud, siis tekib aegamööda kumulatiivne efekt, mis päädib lõpuks korrumpeerunud failisüsteemiga.

pakuks Zentyal (http://zentyal.org/), Ubuntu otsa ehitatud small business server. Community versioon on tasuta. Faile saaks serveerida üle Samba4 mooduli.

Olen püüdnud proovida seda freenas asja,kuid ei saanud miskipärast seda installitud ei usb,-ega ka cd pealt :O Miks-ei tea icon_smile.gif
Mustal taustal jäid kirjad pika virvendamise peal seisma icon_idea.gif
Proovin teisi võimalusi.

Mnator
HV Guru

sõnum 09.12.2014 15:03:09 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
aht0 kirjutas:

Olen püüdnud proovida seda freenas asja,kuid ei saanud miskipärast seda installitud ei usb,-ega ka cd pealt :O Miks-ei tea icon_smile.gif
Proovin teisi võimalusi.

Mark0 kirjutas:
...

...võid ju kasvõi enda Windowsis kettaid välja jagada, IISi installida veebi jaoks jne. FTP serverit teha Filezilla Server'iga. ...
Sulle soovitati ilmselt sinu jaoks küllalt sobilikku lahendust. Pusimist on sealgi aga kui liiga kõrgeid nõudmisi pole, siis vähemalt algusots tuttav ja seetõttu lihtsaim.
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 09.12.2014 15:20:01 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
mcjaaxon kirjutas:
aht0 kirjutas:

Proovin teisi võimalusi.

Mark0 kirjutas:
...

...võid ju kasvõi enda Windowsis kettaid välja jagada, IISi installida veebi jaoks jne. FTP serverit teha Filezilla Server'iga. ...
Sulle soovitati ilmselt sinu jaoks küllalt sobilikku lahendust. Pusimist on sealgi aga kui liiga kõrgeid nõudmisi pole, siis vähemalt algusots tuttav ja seetõttu lihtsaim.

Jees icon_smile.gif
Tegelikult oli see rohkem infoks ning võimalusel,et kellelgi sama olukord olnud..seda jagada thumbs_up.gif
Tänud kõigile.
Proovin võimalusi kohe,kui mahti saan .

DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 10.12.2014 10:43:44 vasta tsitaadiga

... valmislahendused on valmis lahendused ja sobivad peamiselt siis, kui endal pole aega ega soovi leiutamisega tegeleda. Sisuliselt ei anna nad sulle mingit ettekujutust, mis tegelikult toimub ja pisemagi probleemi lahendamine võib osutuda üsna vaevaliseks. Seega, kui soovid midagi enda jaoks kasulikku õppida ja teada saada, kuidas asjad karu kõhus toimivad, võta esialgu ette suvaline linuxi desktop distro ja katseta. Ubuntu oleks by default hea valik sest sellele on tonnide viisi õpetusi, mille kogememustega arvutikasutaja peaks suhteliselt hõlpsasti läbi hammustama. Juhul, kui midagi keerulist taga ei aja, siis koduse failiserveri jaoks pole palju vaja - ftp, samba, ssh, dlna jne. kõik see on Ubuntu jaoks väga hästi kirjeldatud ja lihtsasti teostatav. Esialgu see küll valmislahendusega sarnast ilusat ja edevat liidest ei paku aga kogemusi tuleb kindlasti hulgi. Hiljem, kui peaksid ikka mõnele valmislahendusele üle minema, siis juba tead, kust tuul puhub, kui midagi muuta, paranda või lisada tarvis ...
HV veteran

sõnum 13.12.2014 22:24:33 vasta tsitaadiga

Pane synology icon_wink.gif
tagasi üles
mcjaaxon
Kreisi kasutaja
mcjaaxon

sõnum 13.12.2014 23:37:02 vasta tsitaadiga

Spezz kirjutas:

Meeleldi,kui vaid rammu oleks hetkel..
Kuna aga raud on olemas,siis oleksin siiski huvitatud õppimisest - seda ise teha.
Kusjuures on plaanis panna sinna tõepoolest nö. vanakooli kettad 300GB,400GB ja 500GB..neile lisandub uuem 3TB ketas,mis aga saab ilmselt just olla backup'ina ning see ketas on enamuse ajast lahtiühendatuna-ootamas abiandmist,kui selleks vajadus icon_smile.gif

olavsu1
külaline

sõnum 13.12.2014 23:50:11 vasta tsitaadiga

kui ma viitsisin jännata siis oli mul selline http://www.softpedia.com/get/Internet/Servers/WEB-Servers/Sambar-Server.shtml
tagasi üles
Spezz
HV veteran

sõnum 14.12.2014 13:00:20 vasta tsitaadiga

mcjaaxon kirjutas:
Spezz kirjutas:

Meeleldi,kui vaid rammu oleks hetkel..
Kuna aga raud on olemas,siis oleksin siiski huvitatud õppimisest - seda ise teha.
Kusjuures on plaanis panna sinna tõepoolest nö. vanakooli kettad 300GB,400GB ja 500GB..neile lisandub uuem 3TB ketas,mis aga saab ilmselt just olla backup'ina ning see ketas on enamuse ajast lahtiühendatuna-ootamas abiandmist,kui selleks vajadus icon_smile.gif

Pidasin pigem silmas, et pane synology soft prooviks kui rauda ei taha osta. Kui soft proovitud siis ehk tekib ka raua jaoks finantse icon_smile.gif
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 15.12.2014 16:21:41 vasta tsitaadiga

Spezz, xpenology eeldab suht piiratud valikust rauda kui ma ei eksi (võrgukaart, kettakontroller, jne). Suva consumer-klassi arvutis ei pruugi seda teps mitte olla. Jah, esxi'ga saab rauda veidi abstraheerida aga seda ka ainult siis kui esxi selle masina peal käima on nõus...

thumbs_up.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Koduserver tavaarvutis
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.