praegune kellaaeg 19.06.2025 00:52:11
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
09.12.2014 12:48:19
Koduserver tavaarvutis |
|
|
Tere,armsad HV'lased.
Kas teab keegi,kuidas teha olemasolevast lauaarvutist NAS põhimõttel kast-selle tarkvara poole pealt ?
Parim oleks muidugi saada see toimima läbi võrgu,kuid saada seda toimima ka läbi ruuteri või läbi sildamis-usb kaabli kaudu oleks täiesti ok.
Linuxi baasil pole see vist kõige lihtsam,kuna ma pole tugev tegija arvutitega
Tänan juba ette,kes viitsib mõtteid siia panna
_________________ Ma olen telekas. |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
09.12.2014 13:56:29
|
|
|
FreeNAS on hea valmislahendus - http://www.freenas.org/about/features.html . Seadistamine ei tohiks olla ka algajal üle jõu käiv. Muidugi tasub arvestada sellega, et kui midagi pekki keerad siis on algajal keerulisem nodi kätte saada. Aga noh, me kõik õpime niiet ma ei põeks.
Aga kui linuxit/BSD'd pelgad siis võid ju kasvõi enda Windowsis kettaid välja jagada, IISi installida veebi jaoks jne. FTP serverit teha Filezilla Server'iga. Aga ma ise soovitaks pigem vaadata linuxi/BSD suunas - see maailm on lihtsalt serveerimiseks üldjuhul mõnusam. Seesama FreeNAS on väga hea käe proovimiseks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
09.12.2014 14:30:53
|
|
|
FreeNASi pole mõtet tavalisse lauaarvutisse installida, kui sellega ei kaasne ECC mälusid - bitflip
jah, võite väita et bitflipe juhtub harva jne.. Aga kui juba juhtub, siis ZFSile mõjub see hullemini kui "tavalistele" failisüsteemidele. Süsteemimälu kasutatakse magnituudi võrra rohkem ja kui laks on korra tulnud, siis tekib aegamööda kumulatiivne efekt, mis päädib lõpuks korrumpeerunud failisüsteemiga.
pakuks Zentyal (http://zentyal.org/), Ubuntu otsa ehitatud small business server. Community versioon on tasuta. Faile saaks serveerida üle Samba4 mooduli.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
09.12.2014 14:39:12
|
|
|
link :: OMV
Koduse failide, DLNA, ftp jne jagamisel võib proovida ka Openmediavaulti.
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
09.12.2014 14:57:20
|
|
|
aht0 kirjutas: |
FreeNASi pole mõtet tavalisse lauaarvutisse installida, kui sellega ei kaasne ECC mälusid - bitflip
jah, võite väita et bitflipe juhtub harva jne.. Aga kui juba juhtub, siis ZFSile mõjub see hullemini kui "tavalistele" failisüsteemidele. Süsteemimälu kasutatakse magnituudi võrra rohkem ja kui laks on korra tulnud, siis tekib aegamööda kumulatiivne efekt, mis päädib lõpuks korrumpeerunud failisüsteemiga.
pakuks Zentyal (http://zentyal.org/), Ubuntu otsa ehitatud small business server. Community versioon on tasuta. Faile saaks serveerida üle Samba4 mooduli. |
Olen püüdnud proovida seda freenas asja,kuid ei saanud miskipärast seda installitud ei usb,-ega ka cd pealt :O Miks-ei tea
Mustal taustal jäid kirjad pika virvendamise peal seisma
Proovin teisi võimalusi.
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
09.12.2014 15:03:09
|
|
|
mcjaaxon kirjutas: |
pakuks Zentyal (http://zentyal.org/), Ubuntu otsa ehitatud small business server. Community versioon on tasuta. Faile saaks serveerida üle Samba4 mooduli. |
Olen püüdnud proovida seda freenas asja,kuid ei saanud miskipärast seda installitud ei usb,-ega ka cd pealt :O Miks-ei tea
Proovin teisi võimalusi. |
Mark0 kirjutas: |
...
...võid ju kasvõi enda Windowsis kettaid välja jagada, IISi installida veebi jaoks jne. FTP serverit teha Filezilla Server'iga. ... |
Sulle soovitati ilmselt sinu jaoks küllalt sobilikku lahendust. Pusimist on sealgi aga kui liiga kõrgeid nõudmisi pole, siis vähemalt algusots tuttav ja seetõttu lihtsaim.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
09.12.2014 15:20:01
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Proovin teisi võimalusi. |
Mark0 kirjutas: |
...
...võid ju kasvõi enda Windowsis kettaid välja jagada, IISi installida veebi jaoks jne. FTP serverit teha Filezilla Server'iga. ... |
Sulle soovitati ilmselt sinu jaoks küllalt sobilikku lahendust. Pusimist on sealgi aga kui liiga kõrgeid nõudmisi pole, siis vähemalt algusots tuttav ja seetõttu lihtsaim. |
Jees
Tegelikult oli see rohkem infoks ning võimalusel,et kellelgi sama olukord olnud..seda jagada
Tänud kõigile.
Proovin võimalusi kohe,kui mahti saan .
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
10.12.2014 10:43:44
|
|
|
... valmislahendused on valmis lahendused ja sobivad peamiselt siis, kui endal pole aega ega soovi leiutamisega tegeleda. Sisuliselt ei anna nad sulle mingit ettekujutust, mis tegelikult toimub ja pisemagi probleemi lahendamine võib osutuda üsna vaevaliseks. Seega, kui soovid midagi enda jaoks kasulikku õppida ja teada saada, kuidas asjad karu kõhus toimivad, võta esialgu ette suvaline linuxi desktop distro ja katseta. Ubuntu oleks by default hea valik sest sellele on tonnide viisi õpetusi, mille kogememustega arvutikasutaja peaks suhteliselt hõlpsasti läbi hammustama. Juhul, kui midagi keerulist taga ei aja, siis koduse failiserveri jaoks pole palju vaja - ftp, samba, ssh, dlna jne. kõik see on Ubuntu jaoks väga hästi kirjeldatud ja lihtsasti teostatav. Esialgu see küll valmislahendusega sarnast ilusat ja edevat liidest ei paku aga kogemusi tuleb kindlasti hulgi. Hiljem, kui peaksid ikka mõnele valmislahendusele üle minema, siis juba tead, kust tuul puhub, kui midagi muuta, paranda või lisada tarvis ...
|
 |
Spezz
HV veteran
|
13.12.2014 22:24:33
|
|
|
Pane synology
|
|
tagasi üles |
|
 |
mcjaaxon
Kreisi kasutaja

|
13.12.2014 23:37:02
|
|
|
Spezz kirjutas: |
Pane synology  |
Meeleldi,kui vaid rammu oleks hetkel..
Kuna aga raud on olemas,siis oleksin siiski huvitatud õppimisest - seda ise teha.
Kusjuures on plaanis panna sinna tõepoolest nö. vanakooli kettad 300GB,400GB ja 500GB..neile lisandub uuem 3TB ketas,mis aga saab ilmselt just olla backup'ina ning see ketas on enamuse ajast lahtiühendatuna-ootamas abiandmist,kui selleks vajadus
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
14.12.2014 13:00:20
|
|
|
Spezz kirjutas: |
Pane synology  |
Meeleldi,kui vaid rammu oleks hetkel..
Kuna aga raud on olemas,siis oleksin siiski huvitatud õppimisest - seda ise teha.
Kusjuures on plaanis panna sinna tõepoolest nö. vanakooli kettad 300GB,400GB ja 500GB..neile lisandub uuem 3TB ketas,mis aga saab ilmselt just olla backup'ina ning see ketas on enamuse ajast lahtiühendatuna-ootamas abiandmist,kui selleks vajadus  |
Pidasin pigem silmas, et pane synology soft prooviks kui rauda ei taha osta. Kui soft proovitud siis ehk tekib ka raua jaoks finantse
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|