PRESSITEADE - Tele2 lõpetas poolteist aastat kestnud üle-Eestilised võrgutööd, millega vahetati kogu olemasolev raadiovõrk ning kesk- ja andmebaasiseadmed uusima tehnoloogia vastu.
Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul võeti kasutusele Nokia Networksi viimse generatsiooni seadmed. “Töödeks kulus 250 000 töötundi ja projektiga oli jooksvalt seotud ligi 150 inimest neljast riigist. Tulevikutehnoloogiate kasutuselevõtuks otsustasime suure osa võrgust korraga välja vahetada ja investeerisime selleks Eestis 15 miljonit eurot, mis on üks riigi ajaloo suurimaid telekomiprojekte,” ütles Virkebau.
Töödega lisati juurde ka 150 tugijaama ning uusi sagedusi, mille tulemusena paranes internetilevi signaali tugevus üle Eesti kolmandiku võrra. Mõõtmistulemuste kohaselt on nüüd Tele2 3G võrgu katvus samaväärne peamiselt kõneleviks kasutatava 2G võrguga. Tööde käigus tõusis oluliselt ka 2G kõnelevi kvaliteet. “Juba praegu peaksid kliendid suuremaid kiiruseid ja paremat katvust tunnetama ning kvaliteet peaks veelgi tõusma kolme kuu jooksul kui lõpetatakse võrgu täppishäälestamine,” ütles Tele2 juht.
Argo Virkebau sõnul on Eesti moodsaim sidetehnoloogia senisest võimsam, töökindlam, paindlikum ja 25 protsenti energiasäästlikum. “Peale platvormivahetuse lõppu käivitame lisaks üle-Eestilisele 4G võrgule ka mitu teist tehnilist uuendust,” ütles Virkebau.
Võrgu-uuendus möödus Eestis suuremate tõrgeteta. Paralleelset vahetas Tele2 grupp kõik jaamad ja põhiseadmed välja ka Lätis ja Leedus.
Vaada videost, kuidas eelmisel nädalal vahetati seadmed Tele2 Jõe tänava peamaja kõrval asuvas mastis:
Loodetavasti saab täppishäälestamisega korda ka minu jama. Kui mina helistan tuttavale või nemad helistavad mulle, siis emb-kumb pool (tavaliselt kõne alustaja) kuuleb teist poolt, aga vastuvõtja kuuleb ainult sahinat/staatilist müra. Ainus võimalus on kõne katkestada ja uuesti proovida. Tavaliselt siis teisipidi, et see kes enne ise helistas ootab vastuvõtja algatatud kõnet. See algas kohe peale seda, kui Tele2 alustas võrgu väljavahetamisega ja juhtub oma korra päevas.
Tomorrow, see probleem puudutab samamoodi ka EMT ja Elisa kliente.
Ehk siis EMT->EMT kõne kui ka Elisa->Elisa kõnede puhul. Ristkasutusest rääkimata. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
23.08.2014 15:57:58
Re: Tele2 uuendas 15 miljoni euro eest võrku
Tanel kirjutas:
“Juba praegu peaksid kliendid suuremaid kiiruseid ja paremat katvust tunnetama ning kvaliteet peaks veelgi tõusma kolme kuu jooksul kui lõpetatakse võrgu täppishäälestamine,” ütles Tele2 juht.
Ei tunneta.
Endiselt mul majas (mis asub linna piiril) on telefon nibin nabin levis (3G siis), 2G on levi põhjas.
Kiirused on kh nii nagu nad juba hea aasta otsa olnud on. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Ehk siis EMT->EMT kõne kui ka Elisa->Elisa kõnede puhul. Ristkasutusest rääkimata.
Ei oleks selles nii kindel. EMT operaatoriks, GNex toruks ja pole kordagi sellist asja olnud...
Huvitav, if you say so.
Ju ma siis alles käesoleval nädalal kujutasin seda ette (EMT). Mitte et seda tihti esineks, aga ikka tuleb ette. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Ehk siis EMT->EMT kõne kui ka Elisa->Elisa kõnede puhul. Ristkasutusest rääkimata.
Ei oleks selles nii kindel. EMT operaatoriks, GNex toruks ja pole kordagi sellist asja olnud...
Huvitav, if you say so.
Ju ma siis alles käesoleval nädalal kujutasin seda ette (EMT). Mitte et seda tihti esineks, aga ikka tuleb ette.
Olen EMT-i kasutaja, telefoniks tavaline - mitte"tark" - Nokia telefon, fikseerituna 2G-sse (et helistaks igal pool ning igal ajal) ja ei mingeid probleeme sisse- ega väljahelistamiste korral.
PS: Küll hoiatab EMT ise seda, et kelle telod on kas 3G-s v6i siis 4G-s, siis v6ivad anaomaaiad tekkida kui "telefoni loobitakse edasi-tagasi" 4G - 3G - 2G vahel, et k6neühendust luua.
Ei msikit tarka, mingi aeg ajasid oma sektorite vahel olemisest (sel juhul on see sektorite vahe neil oma ~8km), siis jälle ajasid koormuse süüks jne.
Reaalsus on, et tegu on aedlinnaga (puid täis kenasti) ning 2100MHz mastiga. See lihtsalt ei levi sellistes oludes ~5km normaalselt.
Kuhugi keset linna oleks vaja üks saatja veel paigaldada, aga see pole neile veel kohale jõudnud, kuigi soovitanud olen. Linna suurimas poes on samuti 3G levi täielik 0 (heaküll, see on veel plekiga ümber tõmmatud).
Sama teema linna lähistel maanteedega. Mast jääb ~3km kaugusele, vahele jääb kena mets ning 3G levi kukub metsa vahele jõudes laksust suht olematuks.
A noh, neti sai vähemalt toimima, kui netipulgale väliantenni külge toppisin. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Ei msikit tarka, mingi aeg ajasid oma sektorite vahel olemisest (sel juhul on see sektorite vahe neil oma ~8km), siis jälle ajasid koormuse süüks jne.
Reaalsus on, et tegu on aedlinnaga (puid täis kenasti) ning 2100MHz mastiga. See lihtsalt ei levi sellistes oludes ~5km normaalselt.
Kuhugi keset linna oleks vaja üks saatja veel paigaldada, aga see pole neile veel kohale jõudnud, kuigi soovitanud olen. Linna suurimas poes on samuti 3G levi täielik 0 (heaküll, see on veel plekiga ümber tõmmatud).
Sama teema linna lähistel maanteedega. Mast jääb ~3km kaugusele, vahele jääb kena mets ning 3G levi kukub metsa vahele jõudes laksust suht olematuks.
A noh, neti sai vähemalt toimima, kui netipulgale väliantenni külge toppisin.
Ma andsin ka eelmine aasta neile teada ühe koha kus netti pole ollagi ja ega see levigi kõige parem ei ole (suvilarajoon kuigi seal elatakse ka aastaringselt). Uurisid ja puurisid ja ütlesid et on jah probleem, üks mast on 3,5km kaugusel ja teine on 3km kaugusel teisel pool, ehk siis on nö "augus." Teistel operaatoritel on sealt paarisaja meetri kaugusel mast. Tele2 pidi asja parandama selle aasta alguses. Tegin järelpäringu siis aasta algusepoole ja vastati et oops, jääb ära, tekkisid muud plaanid ja seda enam plaanis ei ole. On kohti kus ma olen nende teenusega väga rahul ja on kohti kus ma neid ei kasutaks kui peaksin ise seal elama.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.