Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
bigmarx
HV Guru

|
13.08.2014 13:03:27
Samsung NP270e5e BIOSi ei pääse |
|
|
Arvuti Win8 süsteemiga, ühel hetkel enam käima ei läinud, viskas kirja ette, et "All boot options are tried. Press F4 key to recover with factory image using Recovery or any other keys for next boot loop interaction."
Ükskõik mis nuppu vajutades teeb restardi ja viskab kohe jälle sama kirja ette. Kui ketas teise arvuti taha lükata, siis näitab, nagu poleks ühtegi partistiooni seal peal. SMART väidab ketta oleku korras olevaks.
Win 8 installi plaat on olemas, laseks asja uuesti peale, aga arvuti keeldub plaadilt/mälupulgalt bootimast ja nõuab ainult recovery tegemist nagu esimeses lauses kirjas. BIOSi ei õnnestu ka pääseda mitte ühegi nupuga, tõenäoliselt on "Fast boot" ja/või "Fast BIOS" lubatud olekus.
Et siis mida teha? Samsungi tugi on nõus lahkesti aitama kena raha eest, aga püüaks ikka ise selle asja läbi hammustada. Leida kuskilt teine analoogne arvuti ja selle kõvakettaga püüda BIOSi pääseda? Või püüda leida kuskilt mingi variant Recovery tegemiseks? Või õnnestuks see "Fast boot" kuidagi muud moodi maha saada?
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
13.08.2014 13:30:10
|
|
|
Seda lehte olen juba lugenud ja need nupukombinatsioonid on kõik läbi proovitud, mis google otsides andis. Nii peal hoides ja käivitades kui klõpsides. Hetkel siis käivitades näidatakse Samsungi logo, kohe peale seda sekundi pärast tuleb see Recovery kiri ja siis ükskõik mis nuppu näppides restart ja jälle sama jada otsast pihta.
Peab vist hakkama otsima teist Samsungi läpakat
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.08.2014 13:34:15
|
|
|
Osadel Samsungidel tuleb hästi kiiresti "tallata" F2-e, kui natuke hiljaks jääd siis enam ligi ei pääse.
Ning üks asi veel, esineb ka sellist asja kus seda Recoverit saadki teha ainult Samsungi enda Windows 8 Recover-plaadi pealt.
Ehk siis seesama plaat mille omanik, arvuti ostmise järel, ise p6letama peab. Ja kui seda plaati pole siis Recoverit ka ei toimu.
-----------------
Aga alusta siis ikkagi selle F2 "kiire tallamisega".
|
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
13.08.2014 13:36:37
|
|
|
See F2 on tallatud igast asendist, ka sedasi, et hakkan F2 klõpsima ja alles siis lülitan arvuti sisse jne. Tulemus puudub
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.08.2014 13:47:12
|
|
|
Unustasin - väike k6valküsimus - kuna ise olen ka Samsungi (teistsuguse mudeli) omanik - et kas see emaplaat ise on ikka täiesti korras kuna osade vigade korral teebki Samsung taolisi Restarte. Ehk siis emaplaadil on jama ning siis emaplaadil olev kontroller restardibki selle emaplaati.
Sel juhul ära UEFI-Bios-i peksa vaid tee emaplaat korda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
14.08.2014 21:11:51
|
|
|
Emaplaat on korras ja FAST boot ei puutu asjasse. Tegemist on BIOS-e bugiga. Aitab BIOS-e up enamustel juhtudel.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
18.08.2014 11:43:28
|
|
|
toivos kirjutas: |
Emaplaat on korras ja FAST boot ei puutu asjasse. Tegemist on BIOS-e bugiga. Aitab BIOS-e up enamustel juhtudel. |
Ehk oskad siis paari lausega rääkida, kuidas seda BIOSi up'i teha, kui masin keeldub igasuguste muude meediumite pealt käivitumast ja nõuab ainult recovery't?
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.08.2014 12:18:23
|
|
|
bigmarx kirjutas: |
Emaplaat on korras ja FAST boot ei puutu asjasse. Tegemist on BIOS-e bugiga. Aitab BIOS-e up enamustel juhtudel. |
Ehk oskad siis paari lausega rääkida, kuidas seda BIOSi up'i teha, kui masin keeldub igasuguste muude meediumite pealt käivitumast ja nõuab ainult recovery't? |
Eks nii nagu alati, et joodad BIOS-i kivi maha ja siis otsid koha kus pakutakse Fläshimis-teenust. Ja siis joodad kivi peale tagasi.
PS:Aga kas patarei-trikk on läbi tehtud. Et patarei nii a 10-20 mintiks eemale ja vaatad kas siis laseb BIOS-i, et kella 6igeks panna,
|
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
18.08.2014 12:26:25
|
|
|
bigmarx kirjutas: |
Ehk oskad siis paari lausega rääkida, kuidas seda BIOSi up'i teha, kui masin keeldub igasuguste muude meediumite pealt käivitumast ja nõuab ainult recovery't? |
Teed EFI boot kõvaketta. Kopid sinna flasheri ja Capsule BIOS-e faili. Boodid ja kõrvetad. Samas flasherit ja Capsule faili sa ilmselt kätte ei saa kuskilt. Samas kui on ostuarve olemas, siis Samsungi garantii teeb selle sinu eest ära.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|