Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Mobiilioperaatorid soovivad spämmkõnesid piirata märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.07.2014 17:21:30 Mobiilioperaatorid soovivad spämmkõnesid piirata vasta tsitaadiga

Mobiilioperaatorid Tele2 ja EMT andsid täna Riigikogu majanduskomisjoni esimehele Arto Aasale üle ettepanekud elektroonilise side seaduse muutmiseks, mis piiraks soovimatute müügikõnede ehk telefonispämmi kasutamist teenuste ja toodete müügiks.

Telekomiettevõtete Tele2, EMT, Elioni ning Eesti Telekomi poolt pakutud ettepanekute väljatöötamisel konsulteeriti nii Tehnilise Järelvalve Ameti, Andmekaitseinspektsiooni kui ka Tarbijakaitseametiga, mille kinnitusel on ettepanekud tarbijate huvides ja kaitseks ning valdkond vajab täpsemat reguleerimist.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas tervitas uut algatust, mis peaks olema nii tarbijate kui ettevõtjate huvides. “Sisuliselt on see sama kui postkastil on “ma ei soovi reklaami” kiri,” ütles Aas. Arto Aas lisas, et majanduskomisjon hakkab esitatud ettepanekuid arutama juba sel sügisel.

EMT juhi Valdo Kalmi sõnul on paljud häiritud inimesed pöördunud sideettevõtete poole sooviga, et nende numbritele enam eri firmade müügikõnesid ei tuleks. “Mobiil- ja tavatelefoni teel soovimatute pakkumiste tegemine on tarbijale koormavam kui muude sidevahendite kaudu, sest puudub võimalus spämmifiltreid kasutada ja kõne välisriigis võib tarbijale lisakulusid tuua,” ütles Kalm.

Tele2 juhi Argo Virkebau sõnul ei tohiks operaatorite väljatöötatud ettepanekute kohaselt edaspidi olla lubatud müügikõnede tegemine suvaliselt valitud numbritele ja ühtlasi peaks loodama ühine riiklikult hallatav andmebaas, kuhu inimene saab oma numbri lisada ja sellega edaspidi telefonimüügist vabaneda,” lisas Virkebau.

Argo Virkebau ja Valdo Kalm kutsusid ühisavalduses teisi ettevõtteid algatusega liituma. “Ka telekomiettevõtted ise on müügikõnesid teinud, kuid see ei mõju sektori mainele hästi ja me oleme veendunud, et õige on ühiselt ja seadusega inimeste tülitamine lõpetada,” ütlesid Virkebau ja Kalm pöördumises.

Seni on seadusega lubatud nimeline reklaam e-posti või SMS-i teel vaid inimese nõusolekul, aga helistada võib suvaliselt valitud numbritele. Praegu tuleb tüütute müügikõnede lõpetamiseks sisuliselt igale telefonimüügiga tegelevale firmale eraldi soovi avaldada, kuid tulevikus peaks kauba või teenuse pakkuja seda eelnevalt andmebaasist kontrollima.

Eelnõu vastuvõtmiseks on vajalik majanduskomisjoni toetus ja seadusemuudatuse jõustumiseks poolthäälte enamus Riigikogus.

* - pildil: Tele2 juht Argo Virkebau, EMT juht Valdo Kalm ja Riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 01.07.2014 23:21:31 vasta tsitaadiga

Ise kasutan blacklist funktsiooni. Kõik numbrid mis pole telefoni mälus blokitakse. Helistaja saab kinnise tooni. Telefon mul ei helise. Muidugi kui mul on oodata kõnet või kõnesid numbritelt mida ma ei tea ja pole lisanud lülitan blacklisti paariks päevaks välja.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
inca
HV Guru
inca

sõnum 02.07.2014 08:34:44 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Ise kasutan blacklist funktsiooni. Kõik numbrid mis pole telefoni mälus blokitakse. Helistaja saab kinnise tooni. Telefon mul ei helise. Muidugi kui mul on oodata kõnet või kõnesid numbritelt mida ma ei tea ja pole lisanud lülitan blacklisti paariks päevaks välja.

Karm elu. Nii tihti see Tele2 ja Elisa ka ei helista, et selliseid samme peaks kaaluma. Ei tea kas EMT ise ka selliseid kõnesid tegi/teeb?

arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 02.07.2014 08:49:53 vasta tsitaadiga

ma lihtsalt ei võta tundmatuid numbreid vastu. igast mandri lauanumbrid lendavad otse blacklisti ja kui mõni mobiil hakkab järjekindlalt tüütama, lendab see ka.
igatahes operaatoritelt tänuväärne üritus thumbs_up.gif viimane aeg sellele kanalile mingi spämmifilter tekitada.

korsten
HV veteran

sõnum 02.07.2014 09:05:37 vasta tsitaadiga

tsitaat:

igatahes operaatoritelt tänuväärne üritus thumbs_up.gif

Minumeelest on mobiilifirmad ise oma müügikõnedega (a'la: Eesti mehed tulge üle, saate kõhud täis ja jõuluks koju) surmani ära tüüdanud. Teised müüjad pole närvidele suutnud käia (veel).

tagasi üles
kempi
HV veteran

sõnum 02.07.2014 10:16:30 vasta tsitaadiga

Igal juhul positiivne - korra kuus / kahe jooksul alati keegi helistab. Üldjuhul miskid kirjastused.

Kas nad tõepoolest valivad numbreid järjest või andmeid müüakse jagatakse üksteisele? Korra küsisin, et kellele te helistate ja nad teadsid mu nime, kuigi mul absoluutselt mingit kokkupuudet nendega ei ole. Nüüd see vast läbi ei läheks - eks "nad" ka õpivad.

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 02.07.2014 10:26:41 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Tunnen kaasa.

Siim159
HV Guru
Siim159

sõnum 02.07.2014 10:30:16 vasta tsitaadiga

Peab ikka päris kinnises/eraldatud maailmas elama, et kõik võõrad numbrid, mis kontaktides pole, blokeerida.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 02.07.2014 10:34:11 vasta tsitaadiga

Ma olen aasta jooksul 3 "tule üle" kõnet saanud...ei ole ju katastroof. Reeglina on teisel pool toru tavalised normaalsed inimesed ja kui ütled viisakalt, et ei soovi operaatorit vahetada ja soovid head päeva, siis on ka neil parem tuju.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
tiirP
HV Guru
tiirP

sõnum 02.07.2014 12:44:24 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Blacklist Plus thumbs_up.gif
Viimase aasta jooksul on telemarketing nii agressiivseks muutunud, et tuli ka kasutusele võtta. Kasutada saab nii "blacklist" kui ka "whitelist" moodust.

Samuti filtreerib väga edukalt tööalaseid kontakte, kes eraelu ei oma. Kokkulepped ja tellimused toimuvad nüüdsest kirjalikult, et ei tekiks situatsiooni "mäletad me rääkisime" .

Kui kirjutada ei viitsita, juu siis polnud pakiline probleem icon_lol.gif

viimati muutis tiirP 02.07.2014 12:56:40, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 106
tagasi üles
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 02.07.2014 12:55:40 vasta tsitaadiga

Umbe raske on see spämmkõne vastu võtta ja öelda ei soovi, siis uuesti öelda, siis karjuda selle tibi peale, kes aru ei saa sõnast ei, siis ta igasugustesse värvikatesse kohtadesse saata ning kõne ära lõpetada.

Või siis, helistatakse, üritatakse pakkuda homöopatöpanömafukamaatilist meditsiini raamatut. Mina pakun neile elevanti. Oi kui tore, et te mulle helistate. Mul ongi üks homoelevant pakkuda....

Ni mõtegi piffi võtab selline jutt kokutama.

Ühekorra olen Tele2 spämmkõne piffile pakkunud, et olen nõus ta paketi vastu võtma, kui ta muga kinno tuleb... Kõne katkes selle peale.... icon_wink.gif

Niiet, rahu, telefonispämm on kõige humoorikam spämmi liik üldse, kuna praegu veel teevad neid reaalsed inimesed. Hullem oleks asi, kui kõnesalvestusi hakataks kasutama, mis muidugi Eestis õnneks keelatud on.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
tiirP
HV Guru
tiirP

sõnum 02.07.2014 13:21:09 vasta tsitaadiga

Helistas mõned aastad tagasi Lux Eesti ning pakkus demoesinemist enda kalli imuriga. Kuna olid käimas remonttööd, pakkusin neile välja, et krohv ning kruus võib nende kalli imuri ära lõhkuda kuid demoesinemise labidamehega võtaksin küll. Humoorikad vestlused vältasid keskeltläbi pool aastat ning kõnede pikkus circa 20-30min.

Mida ma sellistest humoorikatest vestlustest õppinud olen, et personal kes sellist ametit peab liigub tihtipeale asutusest asutusse ning andmebaasid võetakse kaasa.
Mida paremini meelde jääd, seda tõenäolisem on ka uuesti kõnesid saada ning juba mõne uue pakkumisega.

Lambanahast aluspesu ju telefonitsi ikka ei ostaks icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 106
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 02.07.2014 15:15:34 vasta tsitaadiga

ufo56 kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Tunnen kaasa.

Mille puhul?
Siim159 kirjutas:
Peab ikka päris kinnises/eraldatud maailmas elama, et kõik võõrad numbrid, mis kontaktides pole, blokeerida.

Mul ongi väike tutvusringkond. See eest tunnen kõiki ja suhtlen kõigiga ka näost näkku. Pole mingit ulme sõbralisti kuskil 1000 nimega. Seni on väga hästi toiminud ja ma ei näe vajadust seda muutma hakata.
ThedEviL kirjutas:
Umbe raske on see spämmkõne vastu võtta ja öelda ei soovi, siis uuesti öelda, siis karjuda selle tibi peale, kes aru ei saa sõnast ei, siis ta igasugustesse värvikatesse kohtadesse saata ning kõne ära lõpetada.

Minu närvid ja aeg on rohkem väärt, et hakata seda vastu võtma ja kedagi kes lihtsalt oma tööd teeb veel sõimama hakata icon_rolleyes.gif
tagasi üles
maakas1
HV kasutaja
maakas1

sõnum 02.07.2014 16:13:04 vasta tsitaadiga

Nagu juba vist kuhugi tele2 uudise alla kiruda jõudsin, ootasin ammu juba sellist muudatust. Kui ma tean, et mul seda ja toda vaja ei lähe, siis ei ole mõtet pakkuda.
Muidugi võib öelda viisakalt või ebaviisakalt EI, aga samamoodi ei meeldi ju kellelegi pealetükkivad mustlased, mis on spämmi kõige vanem variant. Kõik inimesed ei oska ja ei julge näiteks resoluutselt keelduda nii näost näkku, kui telefonitsi. Verbaalselt molli küttes võib küll päeva paremaks saada, aga see inimene on siiski kõige suurem kannataja, kes ei suuda endale päris tööd otsida.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
soomer
HV vaatleja

sõnum 03.07.2014 16:17:56 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

See ei ole blacklist vaid hoopis whitelist icon_wink.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 04.07.2014 12:16:11 vasta tsitaadiga

On ikka probleemid icon_smile.gif
oliver.
HV Guru

sõnum 04.07.2014 12:54:40 vasta tsitaadiga

On olnud kokkupuude inimesega, kes tuli karjuma, et miks temaga ühendust ei võetud. Selgitusele, et korduvalt helistati, aga kätte ei saadud, vastati, et oli jah mingi võõras number helistanud, ma ei vasta neile kunagi thumbs_up.gif
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 05.07.2014 10:30:22 vasta tsitaadiga

soomer kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

See ei ole blacklist vaid hoopis whitelist icon_wink.gif

No kuidas võtta. On ja ei ole ka. Ametlik featuuri nimetus on ikka Blacklist, kuigi jah mul on rohkem whitelisti taoliselt konfitud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Mobiilioperaatorid soovivad spämmkõnesid piirata
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.