Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Petz
HV Guru
|
14.01.2004 18:02:11
98se ei tunne enam digifotokat |
|
|
Ei tea täpselt, mille peale see juhtus, aga ühel päeval ei õnnestu enam digikat ühendada. Pärast mitut ööd pusimist oma mõistus otsas ja palun abi! Panen võimalikult täpselt faktid kirja, ehk olen midagi tegemata jätnud...
Aparaat Canon A30 + usb kaabel.
Hiljuti tehtud 98se clean install (+98lite). Enne seda töötas ja ka peale seda mingi aeg töötas, kui olin lihtsalt TWAIN draiverid installinud.
Twain draivereid olen installinud/uninstallinud lugematu arv kordi igal võimalikul meetodil, nii plaadilt kui võrgust. Lõpuks kustutasin isegi registryst käsitsi kõik canoniga seonduva
Kui aparaat kaabliga usb küljes ja lülitan sisse, käib kõvakettas väike krõps küll, aga digika displeil pilt ära ei kustu (nagu peaks). Kui teen mingi proge lahti (nt Irfanview)> "select TWAIN source" aknas näitas algusepoole mudelit PowershotA30, aga nuppude texti (select, cancel) asemel olid mingid symbolid, nagu oleks hiinakeelne proge... Hiljem (pärast mitmeid installe)näitas ka aparaadi mudeli asemel mingeid kribulaid...???
Kui hakkan siis pilte laadima (Acquire), avab ilusti akna "Canon Digital Camera 4.1", kus saab "camera connection" vajutada. Selle peale ütleb aga "cannot detect camera. Check connection to camera...". Sama juhtub ka kui nt Remote Capture programmi proovida.
Aparaat ise korras, teises masinas (XP) töötab.
Mõlemat usb pesa katsetasin.
Mida veel???
Panen siia oma IRQ-de seisu, ehk leiavad targemad HV-lased sealt midagi konfliktset kas usb või ka muude liideste kohta
http://www.hot.ee/karzumm/irq.gif
Tänan kui viitsisite süveneda
viimati muutis Petz 14.01.2004 19:36:05, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
14.01.2004 18:24:23
|
|
|
Add hardaware
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
14.01.2004 19:19:01
|
|
|
proovi kas mingi teist usb-junni arvut leiab.
_________________ Let the Force be with You ! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
14.01.2004 22:47:42
|
|
|
IrDA töötab
Tundub, et draiveri installatsioon jääb iga kord poolikuks. Installi lõpus kästakse aken sulgeda ja kaamera ühendada, mille järel peaks toimuma lõplik install. Rohkem ei juhtu aga midagi...
APPII! kas jälle format c: ....
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
15.01.2004 00:31:05
|
|
|
Kas ta sul Hardware manageris mingeid konflikte ei näita ( kollased küsimärgid)
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
15.01.2004 11:20:02
|
|
|
Üks PCI on küsimärgiga, aga see peaks olema sellest et modemit pole installitud.
Katsetasin veel mingeid Canoni draivereid (neid on päris mitmeid ja erinevaid), siis ütles et twain driver hoopis installimata... Canoni kodukal pole üldse enam sellist mudelit nagu A30 draiverite nimekirjas
Kõige tõenäolisemalt on tegemist mingi windowsi komponendi puudumisega, sest kõik muu on nagu ennegi, kui asi toimis. Proovin ehk uuesti 98 üle installida...
Ehk oskaks keegi täpselt öelda (kusagil kirjas?), millised 98se komponendid on minimaalselt kohustuslik installida, et OS tõrgeteta töötaks? 98Lite võimaldab väga paljut välja jätta Kas 'imaging support' on oluline või asendavad seda hiljem installitavad draiverid. Mul seda algul polnud, hiljem lisasin, aga ei muutnud midagi... Ja igasugused windowsi enda codecid ja kompressioonid... millised neist on vajalikud?
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
15.01.2004 20:05:26
|
|
|
no kui tal miskit puudu on , siis peaks ta ju küsima. Mulle tundub et talle ei meeldi se Lite. Mes sa selle Lite-ga üldse jändad ? Kõik need pisikesed "võidud" mis saad on kuskil mujal suured kaotused. Win 98 CD-l oli vanasti ka see TweakUI , kuid SE versioonis seda enam pole. Üks põhjustest - inimesed hakkasid oma masinaid "paremaks" tegema, kuid tavaliselt lõppes see vastupidise tulemusega ja hakkas supporti koormama
Kuskil Canoni lehel on kindlasti kõik need draiverid ja muu stuff olemas. Proovi otsida või helista Overall-i , nemad on Canoni maaletoojad ja neil peab olema .
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
15.01.2004 21:19:34
|
|
|
link :: vaata siia
natuke kuugeldamist andis lingi
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
16.01.2004 12:53:35
|
|
|
ObiWan Kenobi kirjutas: |
natuke kuugeldamist andis lingi |
Sellest lehest ma rääkisingi... Kas olen mina pime või ei tööta Find, aga A30 sellel lehel pole
98Lite võib küll hooletul kasutamisel probleeme tekitada, aga kui korralikult peal, jookseb 98 nagu kulda . Üks kahest winnist on mul hoopis ilma igasuguse internetinduseta. Avaneb ja sulgub poole kiiremini
Aga antud probleemiga ei saa Lite otseselt seotud olla, sest peale viimast win installi digikavärk töötas. Ja ka draiverites polnud enne probleemi... st peaksid olemasolevad sobima küll. Eks peale seda omajagu softi juurde pandud ja mingi asi sogas vee ära
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
16.01.2004 15:48:05
|
|
|
Proovi äkki A20 twainiga - see on ju olemas.
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|