praegune kellaaeg 19.06.2025 17:14:22
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Cortezzzz
HV vaatleja
|
08.06.2014 15:29:58
Intel i5 2500k OverClockimisega probleemid |
|
|
No nii, kas keegi oskaks mind sellel teemal palun aidata?
Sai eelmine aasta soetatud uus arvuti kus proseks oli Intel i5 2500k, ning aasta hiljem sellele vesijahuti H100i, sest oli tahtmine overclockida ja temperatuuri täis-koormusel madaldada. Temperatuurihoidmisega saab vesijahuti jube hästi hakkama, kuid olen erinevaid guide ja õpetusi lugenud ja vaadanud, selle kohta, et kuidas kuramus ma seda protsessorit peaksin 4,4 või 4,5 Ghzi peale overclockima.
Mu emaplaadiks on Asrock Z44 Pro4 ja videotest vaadates, üritades step-by-step kõike järgi teha - selgus, et minu BIOSi menüüs ei ole näidatud videotega võrreldes teatud optioneid. Sai tõmmatud siis niiöelda "tuning utility" emaplaadi tootja poolt, kus oli rohkem asju timmimiseks olemas, kuid siiski, üksi guide mis ma olen leidnud, ei anna mulle asu, et kuidas ma täpsemalt peaksin neid väärtusi timmima. Kõige targem guidde mille ma olen leidnud, oli taoline, kus oli kirjas, et umbes "hoia see üle 1,3 voldi ja alla 1,5 voldi".
Ma olen katsetanud nii palju kordi, nii palju läbi kukkunud ja BSoDe näinud, et ma ei julge enam riskida..
Nii et veelkord, kas keegi oskaks mind aidata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
09.06.2014 18:39:41
|
|
|
Igal emaplaadil erinevad võimalused pingeid seadistada, tootja ja emaplaadi kvaliteedi\hinnaklass mõjutab ka valikuvõimaluste rohkust. Seega vaata, mis seadistusvõimalused sul on ja otsi netist üles iga seadistuse kohta täpselt mis mida teeb, huupi suuremaid ülekellamisi ei maksaks teha.
Iga potsessor on ka erinev, nii et seal ei ole ka kindlat valemit kuidas ülekellata, kui tead mis mida muudab siis ei jää muud üle kui katsetada.
Kui pingetega üle ei paku ja tempid korras: 100% koormuse all prime95-ga <60\70C siis ei tohiks probleemi olla kui BSOD. See, et sinist ekraani tihti näed käibki asja juurde, tuleb lihtsalt cpu vcore kindlaks määratud multiplier juures muuta nii kaua kuni enam süsteem ebastabiilne pole. Esialgu tuleb mälud paika saada: kui mälud 1600mhz, siis panna 1600 peal jooksma, kui 1333 siis 1333Mhz peal, timingud peaks XMP profiiliga saama ka õiged laetud, Dram voltage sea käsitsi vastavalt mälude tööpingele, mida vähem seda parem, 1,5V (+0,3V) võiks piisav olla. Emaplaat automaatselt paneb pinged liiga kõrgeks. Kui mälud jooksevad stabiilselt ja katsetatud Prime95-ga CPU default settingute juures, siis edasi võid minna CPU OC juurde.
Lihtne õpetus siin: http://www.techreaction.net/2011/01/04/3-step-overclocking-guide-%E2%80%93-sandy-bridge-v0-1beta/ pinge ja temperatuuri piirmäärad peaksid Sandy bridge õpetuses vast ikka õiged olema, nendest üle ei maksaks minna.
Minu arvates on OC mõttekas ikka läbi BIOSi, siis on kindel et seadistused ikka saavad õiged. http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=706210
Endal Ivy Bride i5 3570k ja põhiliselt muutsin cpu vcore ja cpu multiplierit. Endal MSI emaplaat, nii et ei oska öelda, mis seaded Asrockil mida teevad, nagu mainisin netis kindlasti olemas.
Vaata kuipalju etteantud CPU pinge väärtusest koormuse all kukub, võib ka olla, et toiteplokk ei suuda pinget tagada. Siit tekibki küsimus, et mis muud süsteemi specid on?
Igaks juhuks võid dokumentidest ja muust vajalikust backupi teha, win võib küll heal juhul õhtale minna.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|