Avaleht
uus teema   vasta Administratiivsed foorumid »  Uudisvihjed »  Windows 8 saab uuendusi, Windows 7 ei saa. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
olavsu1
külaline

sõnum 08.06.2014 01:18:52 Windows 8 saab uuendusi, Windows 7 ei saa. vasta tsitaadiga

Microsoft on jätnud paljud windows 7 turvavead parandamata, keskendudes vaid oma uusimale operatsiooni süsteemile.

http://tech-beta.slashdot.org/story/14/06/07/1621213/microsoft-fixing-windows-8-flaws-but-leaving-them-in-windows-7

http://www.theregister.co.uk/2014/06/06/patch_piker_redmond_means_win_8_fixes_skip_7_researchers_say/
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.06.2014 12:33:21 vasta tsitaadiga

Igatahes tösisemad turva-neti-keskkonnad kirjutavad küll kenasti, et teisipäeval tuleb jälle rida uuendusi Windows 7-le ja Windows 8-le. Kuid ilma jääb XP ja sellele siis uuendusi ei tule.
-----------------
Edit: need kahepidised sahinad hakkavad siis kalduma ühte väravasse, et uuendused on siis olemas ainult Windows 8-le.

Ja põhjus proosaline - raha ei taheta kulutada. icon_cool.gif
"If Microsoft added a safe function in Windows 8, why does it not exist in Windows 7? The answer is simple, it’s money -- Microsoft does not want to waste development time on older operating systems. They want people to move to higher operating systems," Security researcher Moti Joseph claimed in a presentation at the Troopers14 conference in Heidelberg, Germany.

Kogu teema käsitlus siis lingil:

Microsoft patches Windows 8.x but leaves Windows 7 vulnerable, according to researchers

http://betanews.com/2014/06/10/microsoft-patches-windows-8-x-but-leaves-windows-7-vulnerable-according-to-researchers/
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline

sõnum 10.06.2014 14:23:06 vasta tsitaadiga

tsitaat:

They want people to move to higher operating systems

unistagu edasi, ei vaja arvutile infokioskile sobivat opsüsteemi.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.06.2014 14:51:41 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
tsitaat:

They want people to move to higher operating systems

unistagu edasi, ei vaja arvutile infokioskile sobivat opsüsteemi.

MS-i uus juht teab väga hästi, et aasta pärast, aasta 2015 aprillikuus lähed juba Windows 9-t ostma. icon_cool.gif
Aga kuna uus juht oskab ka üsna hästi raha lugeda, siis poleks ka mingi ime kui vanem kraam jõuga kinni pannakse.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 10.06.2014 15:09:16 vasta tsitaadiga

Sellest pole midagi. Ma nagunii WU-d sees ei hoia, minu jaoks mõttetud uuendused. Küsimus on selles, kui tuleb mingi uus platvorm, mille põhjal veebikomponendid ja onlines jooksutatavad klientprogrammid ei ühildu olemasolevaga, nt .net framework ja muud sellised plated. Sest need turvauuendused on reeglina seotud MS enda toodetega, mitte arvutisse installeeritud 3-nda osapoole tootega.
Kas jooksutada W7 või W9 WU-d ja tirida igal nädalal kümnetes ja sadades megabaitides augulapikesi, ei tee elu ei kergemaks ega raskemaks.
Sest ma ei kasuta MS tarkvara vaid vabavaralisi analooge, Libre Office, Thunderbird Mozilla FF jne.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.06.2014 15:33:57 vasta tsitaadiga

Tegelikult on veel üks uudis seoses nende uuendamistega, nimelt siis see, et ka Windows 8.1 omanikke kavatsetakse ka kergelt "kiusata". icon_razz1.gif

Tomorrow at Microsoft: Windows 8.1 Update Installation Deadline, Windows XP Gone for Good

The company has set a deadline of June 10 for everyone to install Windows 8.1 Update, so those running 8.1 right now should really hurry up and deploy the new update as soon as possible.

“Customers who do not update their Windows 8.1 devices to the Windows 8.1 Update by this new deadline will no longer receive updates. We’re confident that within the next month, the majority of the remaining customers who haven’t updated their devices to the Windows 8.1 Update will be able to do so,” Microsoft said.

Jutt ise lingil:
http://news.softpedia.com/news/Tomorrow-at-Microsoft-Windows-8-1-Update-Installation-Deadline-Windows-XP-Gone-for-Good-445857.shtml
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 10.06.2014 16:32:04 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
Sellest pole midagi. Ma nagunii WU-d sees ei hoia, minu jaoks mõttetud uuendused. Küsimus on selles, kui tuleb mingi uus platvorm, mille põhjal veebikomponendid ja onlines jooksutatavad klientprogrammid ei ühildu olemasolevaga, nt .net framework ja muud sellised plated. Sest need turvauuendused on reeglina seotud MS enda toodetega, mitte arvutisse installeeritud 3-nda osapoole tootega.
Kas jooksutada W7 või W9 WU-d ja tirida igal nädalal kümnetes ja sadades megabaitides augulapikesi, ei tee elu ei kergemaks ega raskemaks.
Sest ma ei kasuta MS tarkvara vaid vabavaralisi analooge, Libre Office, Thunderbird Mozilla FF jne.

Oh kui sinisilmne. Edu.

olavsu1
külaline

sõnum 10.06.2014 16:40:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:

MS-i uus juht teab väga hästi, et aasta pärast, aasta 2015 aprillikuus lähed juba Windows 9-t ostma. icon_cool.gif

Tegelikult plaanin sellel ajal mäki tellida...
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.06.2014 18:18:55 vasta tsitaadiga

Edit: Paistab, et hetkel maailma kõige paanilisemalt ja närvilisemalt oodatav värk, et kas siis tulevad Windows 7-e uuendused või mitte.

Ning näha on, et närvilisust tõstab ka see, et MS ise pole välja andnud ametlikku teadet selle kohta, et mis siis ikkagi toimub.

Nii, et keiss jätkub... beer_yum.gif
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 10.06.2014 20:13:14 vasta tsitaadiga

Märt. kirjutas:
ab79 kirjutas:

Oh kui sinisilmne. Edu.

WU siiani disabled ja seda juba 6 kuud. Absoluutselt ma ei näe, et mul mingeid probleeme oleks, kõige kriitilisem tegevus nagu netipangandus jmt toimib mul id kaardi või mobiil-id-ga.
Rohkem pole minu jaoks vaja.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 10.06.2014 20:19:58 vasta tsitaadiga

ega viimased kuus kuud polegi mingeid muid uuendusi olnud kui defenderi definitsioonid ja igakuised pahavara eemaladaja omad. muud mitte midagi
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.06.2014 20:35:19 vasta tsitaadiga

Edit: Tundub, et maailm saab päästetud MS-i poolt icon_cool.gif , kuna nüüd ilmus Updatesse - hetkel käsitsi allalaadimisse - 13 väikeuuendust, kogumahuga 46MB.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 10.06.2014 20:54:47 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
Märt. kirjutas:
ab79 kirjutas:

Oh kui sinisilmne. Edu.

WU siiani disabled ja seda juba 6 kuud. Absoluutselt ma ei näe, et mul mingeid probleeme oleks, kõige kriitilisem tegevus nagu netipangandus jmt toimib mul id kaardi või mobiil-id-ga.
Rohkem pole minu jaoks vaja.

Mõtteainet- kust siis tulevad botnetid ja kaaperdatud masinad?
Pole vaja vastata.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.06.2014 21:00:03 vasta tsitaadiga

Nii, lasin need uuendused peale, on siis Windowsi ja Office turvaparandused. Seega elu jälle turvalisem. icon_cool.gif beer_yum.gif
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 10.06.2014 21:15:43 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Edit: Tundub, et maailm saab päästetud MS-i poolt icon_cool.gif , kuna nüüd ilmus Updatesse - hetkel käsitsi allalaadimisse - 13 väikeuuendust, kogumahuga 46MB.

ei saa päästetud. see ei paranda windowsit vaid uuendab/vahetab välja miskise õelvara püüdja. see uuendus tuleb iga kuu alguses.

kas keegi üldse on seda kasutanud?
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.06.2014 18:57:11 vasta tsitaadiga

Edit: Piastab, et see "uuenduste mittesaamise ooper" icon_cool.gif kestab usinasti edasi: icon_smile.gif

Microsoft strips some Windows 7 users of IE11 patch privileges
Mandate similar to the one put in place for Windows 8.1 Update

Computerworld - Microsoft has quietly stopped serving security updates to Internet Explorer 11 (IE11) on consumer and small business Windows 7 PCs unless the customer has successfully applied an April update for the browser.

The requirement and associated patch stoppage were similar to those Microsoft mandated for Windows 8.1 when it told customers they had to migrate to Windows 8.1 Update by June 10 or lose their patch privileges. The Windows 7 requirement, however, affected only IE11, Microsoft's newest browser, not the operating system.

Users who have not installed the IE security update issued on April 8 -- identified by Microsoft as MS14-018 -- on Windows 7, and who rely on Windows Update to download and install fixes, did not receive the June 10 IE update. Nor will IE11 receive any future updates, security or otherwise, until that MS14-018 has been installed. Windows Update will not display the appropriate IE11 patches.

Edasi juba lingil:
http://www.computerworld.com/s/article/9249125/Microsoft_strips_some_Windows_7_users_of_IE11_patch_privileges
tagasi üles
sakunne
HV veteran
sakunne

sõnum 17.06.2014 15:58:38 vasta tsitaadiga

Just nii, hakkame vanu häid Gilli aegu taga igatsema ... XP oli ikka vinge thumbs_up.gif icon_rolleyes.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hondaa
Kreisi kasutaja
hondaa

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.06.2014 00:43:26 vasta tsitaadiga

Märt. kirjutas:
Mõtteainet- kust siis tulevad botnetid ja kaaperdatud masinad?
Pole vaja vastata.

XP oli SP3 peale uuendatud ja rohkem ei näppinud kordagi WU-d. Pangakonto tühi pole, arvuti töötas ilusti. WU on tugevalt ülehinnatud. Endal mõistus peas on ei juhtu midagi.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 18.06.2014 01:09:52 vasta tsitaadiga

Asi pole selles, kas WU on ülehinnatud või mitte. WU mõte on tegelikult pakkuda tuge mitte ainult turvapaikade paigaldamisel vaid ka sel juhul kui mõne MS rakendusele (nt IE) on tekkinud uuendus või on välja antud nt MS Windowsi opsüsteemi oluline komponendi uuendus või SP. Sul pole kohustust uuendusi vastu võtta, need on soovituslikud ja minu meelest on nende vastuvõtmisel mõistlik lähtuda sellest, kas on vajalik või ei ole, kui arvuti ikka töötab laitmatult, siis pole mõtet tast torkida. Kui on mingi tõrge või probleem või pakub uuendus oluliselt uusi funktsioone rakenduste kasutamisel, siis on mõtet proovida sel teel probleemist vabaneda või parandada rakenduste funktsionaalsust.
Viiruste ja pahalaste vastu need turvapaigad ei pruugi aidata. Selleks ikka AV või pahavarapüüdurprogrammid,spämmifiltrid jne.
Ise nt IE-d ei kasuta, ei meeldi, on FF ja Thunderbird. Kontoritarkvaraks LibreOffice ja saab hakkama.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 18.06.2014 13:55:04 vasta tsitaadiga

On 2 tüüpi updatet- critical ja optional. Esimest tuleks igal juhul peale lasta, teisega tead ise, kuis talitad.
ab79
HV kasutaja

sõnum 18.06.2014 16:48:38 vasta tsitaadiga

Nojah, lõpuks arvuti kriitilisi uuendusi nii täis, et tekib vajadus nende paigalduspakkide eemaldamiseks, kuna windowsi kataloog on installipakke täis, mis muudab windowsi üleslaadimise ja kataloogide ning failide indekseerimine tunduvalt aeglasemaks.aitab kas paigalduspakkide eemaldamine või regulaarne ketta defragmenteerimine. häda selles et kõik süsteemiuuendused, paigalduspakid v.a kasutaja poolt määratud salvestussihtpunktide korral, lähevad C:\Windows või selle alamkataloogi.
CRITICAL ei tähenda, et absoluutselt iga trooja viirus või pahalane seda turvaauku ära kasutab, võib, aga ei pruugi. Critical võib väga vabalt olla ka mõne komponendi kriitiline uuendus ilma milleta võib komponent mitte edasi töötada, kuna on sõltuvuses mõne muu rakenduse tarkvarauuendusega, kus üks ilma teiseta ei hakka tööle.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 20.06.2014 11:34:01 vasta tsitaadiga

Puust ja punaselt sinusugustele:
http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/internet-explorerile-peab-parandusi-hankima-ka-siis-kui-seda-brauserit-ei-kasuta.d?id=68913009

Küll IE kohta, aga tegelikult kehtib iga süsteemi ja proge kohta.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.06.2014 11:58:30 vasta tsitaadiga

Märt. kirjutas:
Puust ja punaselt sinusugustele:
http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/internet-explorerile-peab-parandusi-hankima-ka-siis-kui-seda-brauserit-ei-kasuta.d?id=68913009

Küll IE kohta, aga tegelikult kehtib iga süsteemi ja proge kohta.

Jutt ei käi IE-st vaid jutt käib ikkagi IE n-ö "mootorist" icon_wink.gif ja mida kasutavad enda tarbeks kolmandate osapoolte poolt toodetud brauserid. beer_yum.gif

Näiteks Avant Browser kasutab enda tarbeks samuti Internet Explorerit. (Avant Browser is a tabbed browser based on the Internet Explorer core.)
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Administratiivsed foorumid »  Uudisvihjed »  Windows 8 saab uuendusi, Windows 7 ei saa.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.