praegune kellaaeg 17.06.2025 22:50:03
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
liiv
HV Guru

|
02.05.2014 18:33:00
arvuti kell ei käi õieti |
|
|
Mul jääb arvuti kell koguaeg taha, isegi siis kui reaalselt netis istun. Kui avan arvuti siis kell näitab "aiateibaid". Sünkroniseerin kella date and time setingute alt ja näitab õiget aega, seejärel hakkab maha jääma.
Kui ainult arvuti välja lülitades kell seisma jääks, siis ma arvaks, et emaplaadil olev patarei on tühi vms, aga ma ei mõista, kuidas saab töötav WIN7 hakata maha jääma
|
|
Kommentaarid: 627 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
9 :: |
6 :: |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.05.2014 13:30:56
|
|
|
Mis riistvara sellel masinal on - emaplaat ja CPU?
Inteli masinatel ei ole ma ise kellaaja kiiret valeks minekut täheldanud eriti, aga viimastel AMD masinatel, millega tegelesin (nüüd juba üsna mitu aastat tagasi), oli sama häda. Tundus, et see on kuidagi seotud otseselt riistvaraga ja muud lahendust sellele ei leidnudki, kui sai kell pandud sünkima iga tunni tagant. Kuna kasutusel on kohalik NTP server, siis sellega ühelegi tasuta pakutavale NTP teenusele mingit lisakoormust ei tekitanud.
Windowsi kella sünkimise sageduse seadmiseks on registris
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\W32Time\TimeProviders\NtpClient
SpecialPollInterval
Muutuja väärtus on sekundites, vaikimisi 604800 ehk 7 ööpäeva. Aiateibaid näitavate kelladega masinatel sai intervalliks 3600 (Muutuja väärtuse kirjutamisel vali arvu tüübiks "decimal")
Igaks juhuks võid lisaks vaadata services.msc alt, kas Windows Time teenus on aktiivne. Viimastel Windowsitel on see millegipärast vaikimisi manuaalselt käivitatav, aga tuleks panna "Automatic (Delayed Start)". Kui ta ei tööta hetkel, siis käivita käsitsi (paremklõps - start).
Kui endiselt sünkimine automaatselt ei toimu (Windows 7-ga on seda jama esinenud, et Windows Time teenus küll käivitub, kuid lülitub mingi aja pärast ise välja), siis vaatame edasi, sellele on ka mingi lahendus
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
05.05.2014 14:56:37
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Mis riistvara sellel masinal on - emaplaat ja CPU? |
Prtofiilis olev tehnika. Ma ise kahtlustan ka emaplaati, sest on ka muid probleeme olnud. Näiteks videokaartidega kuidagi liiga tihedalt driver erroreid
|
|
   |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
AllanK20
HV Guru

|
05.05.2014 15:16:04
|
|
|
Märksõnaks RTC potekas
_________________ joodan ja mõõdan |
|
Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
Linksys
HV vaatleja

|
28.05.2014 02:40:25
|
|
|
Ennast vaevas see mitu kuud, arvuti kell jäi pidevalt taha.
CMOSe patarei viga see ilmselgelt ei ole, kuna kell jäi taha arvutit kasutades.
Jube masendavad olid olukorrad, kui arvuti arust on kell pool üks öösel, reaalsuses aga kohe kolm saamas .
Veidi ajurünnakut viis mind mõtteni, et Windows Time servicega midagi valesti, mul oli õigus.
Laadisin väikse vabavaralise programmijupi allahttp://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/atomic.exe.
Klõpsisin ülevalt alla need nupud järjest läbi, erroreid ei viskand.
Kui programmi alla laadida ei usalda, siis võib ka adminiõigustega cmd aknasse kirjutada mõne rea:
w32tm /debug /disable
w32tm /unregister
w32tm /register
net start w32time
Iga uus rida tähendab enterit, käsklused tuleb panna samas järjekorras.
Mul ärkas kell taas ellu, saan maha- ja sissemagamised unustada
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
29.05.2014 11:47:18
|
|
|
Mul oli ikkagi viga emaplaadil asuvas kella patareis. Võtsin selle viieks minutiks välja ja panin tagasi, asi lahenes
|
|
   |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
29.05.2014 18:45:45
|
|
|
Linksys kirjutas: |
adminiõigustega cmd aknasse kirjutada mõne rea:
w32tm /debug /disable
w32tm /unregister
w32tm /register
net start w32time
Iga uus rida tähendab enterit, käsklused tuleb panna samas järjekorras.
Mul ärkas kell taas ellu, saan maha- ja sissemagamised unustada  |
Ja kui tahad, et automaatselt kella sagedamini kui üks kord nädalas õigeks seataks, loe läbi minu postitus eespool.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|