Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
duxdery
HV veteran

|
05.05.2014 21:43:26
Arvuti pläriseb nagu traktor aga vendid korras !? |
|
|
Ei osanud kuhugi mujale teemat sobitada aga ehk läheb selle teema alla
Mure järgmine, läksin hommikul kodust jättes arvuti käima ja koju jõudes oli tekkinud korralik plärin. eeldasin kohe et mingi vent hakkab läbi minema. Kontrollisin kõik jubinad ükshaaval üle, kus vent küljes on ja avastasin, et kõik töötavad ilusti ja on vaiksed. Plärin tuleb millesti muust. Kõrvaga kuidagi ei suuda tuvastada kust see tuleb. Järgmiseks kahtlustasin kõvakettaid aga tundub et nendest ka ei tule. Mis võib sellist plärinat tekitada. Kusjuures mulle tundub nagu tuleks see otse emaplaadist aga plaadil pole ju ühtegi liikuvat osa. Täiesti närvi ajab aga ei saa aru misasi see pläriseb. Ehk keegi oskab suunata õigele teele?
Panen ka video, kus on seda häält kuulda veidi. Ilmselt kõrvaklappidega kuulates saab kõige paremini aru mida ma mõtlen. Reaalselt on plärin kõvem, kui videos
Seda ka veel, et see hääl pole monotoonne vaid nagu iga paari sekundi tagant muudab tooni vms, kui saate aru mida mõtlen. Kas toide võib nii teha?
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
05.05.2014 21:48:00
|
|
|
tsitaat: |
Kontrollisin kõik jubinad ükshaaval üle, kus vent küljes on
|
Ehk siis peatasid ventilaatorid hetkeks?
Kahtlustaks tõesti toidet
_________________ O: Low-profile pci bracket |
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
1 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
05.05.2014 22:10:10
|
|
|
Jah, peatasin ükshaaval kõik vendid. Korpuse omad, prose jahutuse, videokaardi ja ka toite oma. Ühegi peatamine heli ei muutnud...
Aga kas toide saab kuidagi teha sellist häält, kui toite vent seda ei tee
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
05.05.2014 22:18:23
|
|
|
kõik vendid seisma (ühenda lahti) ja kettad tagant ära, kast tööle ja boodi biosi. Vaata kas ikka pläriseb. Kui ei siis hakka ükshaaval süüdlast otsima. Kui jah siis... müstika.
Toite võid eraldi ära testida: lühista 24 pin otsikul must ja roheline. Soovitatavalt pane mingi koormus kah takka, mitteplärisev vent näiteks. http://www.overclock.net/t/96712/how-to-jump-start-a-power-supply-psu-test-a-power-supply-and-components
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
05.05.2014 22:46:02
|
|
|
Suu tänu angel aga ma just jõudsin süüdlasele jälile ja tegu ikkagi vendiga, mille olemasolu ma lihtsalt olin unustanud
Mulle hüppas järsku pähe, et mul ju Arctic Freezer 13 pro jahutus ja sellel on üks "huvitav" lisa
Spoiler 
Igatahes seal see traktor ongi. Oskab nüüd keegi öelda, saan ma midagi lihtsat teha selle likvideerimiseks või saab seda üldse kuidagi välja lülitada?
Plate ega mälud mul jahutamist ei vaja ning prose pole klokitud, seega on see 50mm suht mõttetu jubin seal.
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
K3ndu
HV Guru

|
05.05.2014 22:48:56
|
|
|
Ilmselt saab selle sealt kuidagi ka ära võtta, kui ei saa nõuga, saab jõuga
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
05.05.2014 22:55:08
|
|
|
Seda kindlasti aga ehk on mingi muu võimalus selle välja lülitamiseks. "How to disable arctic 13 pro fan" jne jne googeldamine otseselt vastuseid ei andnud. Yuutuubist ka kohe ei leidnud midagi.
Asi selles, et ei tahaks jahutust prose küljest lahti kakkuda, kuna mul pole tilkagi termopastat hetkel ja ilmselt lahti kakkudes peaksin seda ka juba vahetama...
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
insekas
HV Guru

|
05.05.2014 23:31:11
|
|
|
"nokid" suure ventika vaikselt radika küljest lahti ... jahuti prose poolses küljes on ventika kaablid ... tuvastad pisikesele ventikale mineva kaabli ja "kaksad" selle läbi .... loomulikult teed seda "operatsiooni" väljalülitatud arvutiga .... pärast isoleerid vajadusel juhtmeotsad ja katsetad arvuti tööd .... aga üldiselt eks mugavam ole seda ventika eemaldust teha siis kui jahuti on mobo küljest eemaldatud.
http://www.legitreviews.com/arctic-cooling-freezer-13-pro-cpu-cooler-review_1553/3
ehk siis sealt revjuust 3. lehe 4. pildi pealt paistva sini-puna-musta kaablikese peaksid läbi "kaksama".
_________________ Teooria - kui sa tead kõike, kuid miski ei tööta; Praktika - kui kõik töötab, aga sa ei tea miks.
Siin, IT-osakonnas, me ühendame teooria ja praktika – miski ei tööta ja keegi ei tea miks!
NB! - vajadusel saab kontakti telefonil: viis-üks-üks-üks-viis-üks-null |
|
Kommentaarid: 558 loe/lisa |
   |
2 :: |
468 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
05.05.2014 23:45:39
|
|
|
insekas, tänud! Ise just mõtlesin mingit samasugust varianti aga ei tunne seda teemat. Kui ütled, et see on ohutu ja kindel variant ning see ei mõjuta 120mm vendi tööd, siis nii teengi.
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
insekas
HV Guru

|
06.05.2014 00:54:42
|
|
|
No arvestades, et suur, PWM, ventikas on jahuti küljes eraldi pistikuga siis peale selle eemaldamist peaksid nägema pisikese ventika juhtmeid mis lähevad otse CPU jahuti toitekaablisse. Pisikesel ventikal on 3 juhet ... must (-), punane (+), sinine (rpm andur).
Sul on vaja vaadata CPU jahuti kaabli teist otsa ... sinna peaksid siis kokku jooksma mõlema ventika ühendusjuhtmed 4 + 3 ... mingi valemiga... nood +3 on sul vaja sealt eemaldada. Kuna mul endal selle jahutiga kokkupuuteid pole olnud, siis ma siin ainult "spekuleerin", loogika baasil. Igatahes peaksid sa saavutama olukorra kus suurest ventikast tulevad 4 juhet oleksid kõik kenasti mobosse minevasse pistikusse ühendatud ja pisikese "vurri" 3 juhet eemaldatud. Sellisel juhul võiks su kuuler toimida mobo jaoks korrektselt.
Edukat katsetamist.
EDIT: peale pisikese "vurri" küljest kaabli läbilõikamist ja mobo küljest CPU cooleri pistiku lahtiühendamist on sul võimalik kogu seda juhtmemajandust ja suure ventikaga ühenduste kontrollimist/tuunimist teostada "rahulikult" laua peal.
_________________ Teooria - kui sa tead kõike, kuid miski ei tööta; Praktika - kui kõik töötab, aga sa ei tea miks.
Siin, IT-osakonnas, me ühendame teooria ja praktika – miski ei tööta ja keegi ei tea miks!
NB! - vajadusel saab kontakti telefonil: viis-üks-üks-üks-viis-üks-null |
|
Kommentaarid: 558 loe/lisa |
   |
2 :: |
468 |
|
tagasi üles |
|
 |
chesm6mmi
HV Guru

|
06.05.2014 01:45:41
|
|
|
Kusjuures endal just see sama väike vent tegi sama jura, ise otsisin ka tükkaega mis krt see häält teeb, lõpuks lõikasin sellel liht juhtme läbi väiksel vendil ja asi vask
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
10.06.2014 22:17:09
|
|
|
kas pole tahtmist/viitsimist tiivikut küljest koukida ja sinna puksivahele tilgakest õmblusmasina õli sokutada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
10.06.2014 22:27:15
|
|
|
Ei... Ja õmblusmasinaõlist pole ka midagi kuulnud veelgi enam ei oma seda.
Aga igaljuhul on juhe juba tükk aega tagasi läbi hammustatud ning jahtui toimetab väga hästi ja vaikselt edasi.
Kusjuures emaplaadi ega protsessori temeratuurid ei muutunud karvavõrdki.
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
15.06.2014 20:21:45
|
|
|
õmblusmasinaõlist
|
universaalõli, silikoonõli.. valik on sinu. nende väikeste lurride õlitamine on selline tüütu ja tänamatu töö. kui juba nii kulunud on, et koliseb, aitab see õlitamine ca kuuks ajaks ja vahe iga järgneva õlitamise vahel läheb järjest väiksemaks.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
15.06.2014 21:09:29
|
|
|
laurx kirjutas: |
õmblusmasinaõlist
|
universaalõli, silikoonõli.. valik on sinu. nende väikeste lurride õlitamine on selline tüütu ja tänamatu töö. kui juba nii kulunud on, et koliseb, aitab see õlitamine ca kuuks ajaks ja vahe iga järgneva õlitamise vahel läheb järjest väiksemaks. |
Nu WD40 ikka vedeleb aga ma leian, et kui vent juba undama hakkab, siis aitab garantii ning kui seda pole, siis aitab prügikasti viskamine. Ei viitsi mina surevat looma elus hoida.
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
15.06.2014 22:27:16
|
|
|
Nu selge siis ja tore on.
Igaljuhul see on ammendatud teema juba, kuna mul juba kuu aega tagasi teema algatanud ventika juhe läbi lõigatud...
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
14.10.2014 22:07:42
|
|
|
Tundub, et mind vaevab täptselt sama jama, üle aasta olen tegelt mõelnud, mis krt seal pläriseb.... Juhtmed läbi lõigata on kõige mõttekam variant?
_________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86 |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
14.10.2014 22:23:17
|
|
|
Siukse vendi kasutegur on sisuliselt 0 niiet juhe läbi või üldse naafik sealt pealt.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
14.10.2014 22:56:39
|
|
|
See vent ei jahuta pmst mitte midagi. Kõige lihtsam on siis, kui sul cpu fan header suht lähedal, siis ühenda see must pikenduskaabel lahti ja pane ainult 120mm fan tööle.
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
14.10.2014 23:03:58
|
|
|
loe neid teemasid ja mõtle, mida sa oled valmis tegema või oskad või saad. vendi päärdeid alla viia oleks kõige mõistlikum. säilib jahutus. fanmate2 asjakesed olid kohati päris abiks. |
arvuti raua pool on mulle paraku suhteliselt võõras teema, et peab siis mõtlema natuke.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
14.10.2014 23:38:43
|
|
|
Kui sul see 120mm ventika juhe ulatub cpu fan headerini, siis asi lihtne ju. Võta sealt lahti ja see pikem juhe mis üle jääb sokuta kuhugi
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
15.10.2014 00:16:42
|
|
|
Renq kirjutas: |
loe neid teemasid ja mõtle, mida sa oled valmis tegema või oskad või saad. vendi päärdeid alla viia oleks kõige mõistlikum. säilib jahutus. fanmate2 asjakesed olid kohati päris abiks. |
arvuti raua pool on mulle paraku suhteliselt võõras teema, et peab siis mõtlema natuke. |
siis tasub ennast veidi tagasi hoida igastugu lõikumistega. teed veel kallile tehnikaseadmele viga. tolmust suruõhuga võid samas puhastada küll. kohati tekitavad resonantsi vendilabadele sadestunud tolmurullid mis vendi tasakaalust välja ajavad ning mille tulemusena kehvem korpus kolisema hakkab.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
15.10.2014 09:23:03
|
|
|
Natuke nüüd piilusin seda kuradima jahutust ja seal ehitus selline:
Spoiler 
Ehk siis see pisike vent on selle juhtme küljes põhiline mis läheb platele ja siis suur vent oma 5 cm pikkuse 4 pin otsaga läheb sinna vahele pessa.
Nüüd on variant lihtsalt see, et äkki need kablad mis lähevad pisikesse venti on seal küljes ikka väikse pistikuga (pildilt ei saa aru aga nagu oleks) ehk siis lihtsalt pistiku lahtivõtmise vaev. Samas kui pole siis ju ka lihtne, tangidega väikesesse venti minev juhe sealtsamast peale sleevingut läbi ja rahu majas.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|