praegune kellaaeg 18.06.2025 23:05:34
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
20.04.2014 01:50:21
küsimusi EV biomeetrilise passi kohta |
|
|
Sain omale hiljuti uue mikrokiibiga passi. Passi taotlemisel tuli teha digitaalne foto ja anda sõrmejäljed.
1) Milline info on kiibile kantud? Nagu ma aru olen saanud, siis asub seal seesama digitaalne foto ning parema ja vasaku käe nimetissõrme jäljed?
2) Nimetatud mikrokiibi näol on ilmselt tegemist passiivse RFID kiibiga. On keegi üritanud sealt andmeid lugeda? On need krüpteeritud? Võiks arvata, et jah kui sinna isegi sõrmejäljed on talletatud..
3) Kuskohas see kiip füüsiliselt asub? Mulle tundub, et tagakaanel vapi vasakul üleval servas mõõtmetega kuskil 5x5mm.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
21.04.2014 10:52:29
|
|
|
Ei tea, mis info seal täpselt on, aga tõenäoliselt vähemalt pilt ja isikuandmed. See oli juba 7-8 aastat tagasi kui sõrmejälgi veel ei võetud, aga UK lennujaamas piiksutati pass lihtsalt lugejast läbi ja keegi kaante vahele ei vaadanud. Krüpteeritud need andmed tõenäoliselt ei ole või isegi kui on, siis on võti liiga paljudel. Samas võimalik, et krüpteeritud on ainult mingi osa andmetest.
Igaks juhuks lisan, et tol ajal ei olnud Eesti veel Schengeniga liitunud ja oli küll viisavabadus, kuid passikontrolli pidi ikka läbima.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
07.05.2014 10:49:24
|
|
|
Ma lugesin oma passi infot mobiili NFC kaudu. Vatsav soft sisse + isikukood vaja ka toskida. Siis laskis lugeda küll.
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
aht0
HV veteran
|
14.05.2014 03:32:23
|
|
|
EV dokumentide korral peaks olema kiibis : ees- ja perekonnanimi, sünniaeg, kodakondsus, foto ja sõrmejäljed.
Päris iga telefoni NFC'ga ei õnnestu neid lugeda..
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
1 :: |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|