praegune kellaaeg 22.06.2025 22:21:54
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vikir57
HV vaatleja
|
17.02.2014 09:21:26
Aku probleem |
|
|
Arvuti ThinkPad Edge e-530 töötab põhiliselt juhtmetaga,aku on küljes.Õhtul on aku 100% täis hommikul aga näitab 92% või mõni % siiasinnapoole.Olen proovinud erinevaid seadeid Lenovo power kontroll programmiga kuid ikkagi on midagi mäda.Lenovo patarei seadedest olen pannud laadimise alguseks 80% pealt kuid millegipärast see ei toimi.Laadima kukub koheselt olgu % milline tahes.Aku vanus,kusagil poolteist aastat.ilmselt viga ikka tarkvaraline?Kas Win7 akuprogramm ei või siin oma karvast kätt kuhugi toppida?Seda õiget õpetust kuidas seadistada lenovo arvutit õieti kasutama aku asjandust pole leidnud,ehk keegi teab lahendust?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
03.03.2014 15:23:00
Re: Aku probleem |
|
|
vikir57 kirjutas: |
Arvuti ThinkPad Edge e-530 töötab põhiliselt juhtmetaga,aku on küljes.Õhtul on aku 100% täis hommikul aga näitab 92% või mõni % siiasinnapoole.Olen proovinud erinevaid seadeid Lenovo power kontroll programmiga kuid ikkagi on midagi mäda.Lenovo patarei seadedest olen pannud laadimise alguseks 80% pealt kuid millegipärast see ei toimi.Laadima kukub koheselt olgu % milline tahes.Aku vanus,kusagil poolteist aastat.ilmselt viga ikka tarkvaraline?Kas Win7 akuprogramm ei või siin oma karvast kätt kuhugi toppida?Seda õiget õpetust kuidas seadistada lenovo arvutit õieti kasutama aku asjandust pole leidnud,ehk keegi teab lahendust? |
sülearvuti akut hakatakse laadima koheselt, kui laetuse tase on alla 95%.
Ma pakun, et su aku mahutavus on hakanud vähenema ja seepärast see 80% peal laadimine enam ei aita. Universaalselt õiget kasutamisviisi pole läpaka akude puhul olemas.
Kasutajana saad sa muuta, energiatarbeprofiile, muuta ekraani heledesust ja arvuti jõudlusesätteid. Pluss tasub jälgida millised tilulilud töötavad, mida pole vaja, soovitan maha võtta.
Mul on uus Lenovo G500 ja kasutan aku pealt, kui täis laen, võtan laadija tagant ära, kui mängin (ühte mängu), siis on juhe taga, sest mängimine õgib ressurssi.
Veel tasuks, (kui on), proovida UMA ja Dedicated videokaartide vahetamist.Eraldi GPU pidi võtma rohkem energiat, kui UMA ehk integreeritud video, mis kasutab RAM-i videomäluna.
Uuest peast näitas Windows et aku kestab 10h , tegelikkuses on see näit vaid siis, kui on arvuti kuva on desktopil, idles ja mitte midagi ei tee. Kui hakkad kasutama, siis hakkab ka aku tühjenema. Tegelik kestvus on 4-5h. Mõnevõrra saab akule kestvust juurde, kui kasutada välist monitori ja läpaka enda ekraan on väljas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vikir57
HV vaatleja
|
10.04.2014 19:33:02
aku probleem |
|
|
Sai peale lastud viimane biosi uuendus ja ohsa.ei mingit jama enam akuga.Aku pea kaks aastat vana kuid uue biosiga nii kui uus.Arvuti on juhtme taga ja nüüd langus 1%kolme päeva jooksul.Ennem mingi anomaalia,ööjooksul 10-12% toimus tühjenemine.Vahel on õnne ka vanalinimesel!
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|