Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
14.02.2014 13:51:28
2012 storage spaces virtual disk repair bug. |
|
|
Microsoftil on ikka töö 2012 serveriga poolikuks jäänud. On kolm ketast, storagespaces soft raid5. Peale serveri kokkujooksu oli virtualketas degraded. Repair käis murdosa sekundi jooksul ära ja peale seda ikka degraded. Ega muud kui uuesti virtualketta ehitamine ja andmete kopimine. piix, ühtegi asja ei suuda lõpuni korralikult teha see microsoft.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
14.02.2014 22:34:02
|
|
|
sama probleem oli ka server 2000 ajal, keegi normaalne inimene ei tee soft raidi. Lisaks keegi normaalne inimene ei tee raid5te 3e kettaga aastal 2012, tead seda lugu "mis sul viga on"?
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
15.02.2014 02:07:36
|
|
|
Kas kurask tahaks nüüd põhjalikumalt rääkida, miks normaalne inimene ei tee mitte softiraidi vaid ostab odava adapteci kaardi ja arvab et nüüd on "rauaraid" ja tema omadega mäel?
3 kettaga raid5 tehakse ainult ühel põhjusel - "sest (tellijal) raha põle". Samas teatud tingimustel on selline raid5 mõistlik lahendus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
15.02.2014 04:05:06
|
|
|
kurask kirjutas: |
sama probleem oli ka server 2000 ajal, keegi normaalne inimene ei tee soft raidi. Lisaks keegi normaalne inimene ei tee raid5te 3e kettaga aastal 2012, tead seda lugu "mis sul viga on"? |
Ma millegipärast arvan et see softiraid on ikka parem, odavam ka. Storage spaces pole mitte mingi tavaline softiraid nagu 2000 dynamic-disk, vaid ikka jupp maad edasiarendus. Kui rauaga võrrelda, siis peaks võrdlema mingi poolmilli maksva storage seadmega et sama funktsionaalsus välja veaks. Nagu igasugu dünaamiliselt ketaste lisamine arraisse. Lisaks koos ReFS failisüsteemiga on veaparanduse automaatika mis mingitel RAID kaartidel üldse puudub. Muide, täna on meil aasta 2014 mitte 2012. Server on 2012. Ja pealegi meil siin Eestis on hea kui kolmegi ketast on, tihti kipub olema pigem et üldse pole kettaid ja ruumi näpatakse raamatupidaja masinast üle võrgu, see on see 5 rikkama riigi eelised.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
15.02.2014 14:02:23
|
|
|
Ega siis RAID data corruptioni vastu ei aita.
Selle peale ütleks, et on kahte sorti inimesi: need kes teevad backupi ja need, kes hakkavad tegema.
viimati muutis XR 15.02.2014 14:53:05, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
15.02.2014 14:07:37
|
|
|
XR kirjutas: |
Ega siis RAID data corruptioni vastu ei aita.
Selle peale ütleks, et on kahte sorti inimesi: need, kes teevad backupi ja need, kes hakakvad tegema. |
RAID ongi ebaoluline, replikatsioon erinevate kontorite serverite vahel on way to go.
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
15.02.2014 14:19:23
|
|
|
Storage spaces ja replikatsioon ju pole seotud omavahel.
_________________ www.estonia1918.com |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
15.02.2014 14:50:04
|
|
|
vaegkuulja, replikatsioonist on vähe kasu, kui sa pole kindel, et andmed aja möödudes ise korras on. Replikeerid vaid vigaseid andmeid nii.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
15.02.2014 21:54:39
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
vaegkuulja, replikatsioonist on vähe kasu, kui sa pole kindel, et andmed aja möödudes ise korras on. Replikeerid vaid vigaseid andmeid nii. |
Mismoodi vigaseid? Tead mõnda tarkvara siis mis oskab kontrollida dokumendiformaadi vigasid on-the-fly. Ma ei tea küll.
|
tagasi üles |
|
 |
jj666
Kreisi kasutaja

|
17.02.2014 10:33:48
|
|
|
vaegkuulja kirjutas: |
vaegkuulja, replikatsioonist on vähe kasu, kui sa pole kindel, et andmed aja möödudes ise korras on. Replikeerid vaid vigaseid andmeid nii. |
Mismoodi vigaseid? Tead mõnda tarkvara siis mis oskab kontrollida dokumendiformaadi vigasid on-the-fly. Ma ei tea küll. |
Mida sa täpselt mõtled dokumendiformaadi vigade all? Ma kardan, et pigem peeti silmas failisüsteemi võimet ennast on-the-fly kontrollida, näiteks ZFS puhul.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
17.02.2014 11:36:05
|
|
|
jj666 kirjutas: |
vaegkuulja kirjutas: |
Mismoodi vigaseid? Tead mõnda tarkvara siis mis oskab kontrollida dokumendiformaadi vigasid on-the-fly. Ma ei tea küll. |
Mida sa täpselt mõtled dokumendiformaadi vigade all? Ma kardan, et pigem peeti silmas failisüsteemi võimet ennast on-the-fly kontrollida, näiteks ZFS puhul. |
Replikatsioon ei toimugi failisüsteemi tasandil.
|
tagasi üles |
|
 |
kurask
Kreisi kasutaja

|
18.03.2014 13:50:56
|
|
|
mahno kirjutas: |
3 kettaga raid5 tehakse ainult ühel põhjusel - "sest (tellijal) raha põle". Samas teatud tingimustel on selline raid5 mõistlik lahendus. |
Ma tahaks veel mainida seda, et arvestades raid5 rebuild aegu ja praegusi kettamahte, siis ma ei suuda hetkel mõelda "teatud tingimusi" välja.
Mõtlesin, et mul ainsana selline kogemus, aga kui ma kogemata googldasin raid5 rebuild times 2013 siis oli täpselt sama veakirjeldus mis ühel mu kliendil:
tera+ datat raid5 peal, rebuild arvutab 3 päeva! ning tulemuseks error.
_________________ IT haldus | IT hooldus | CarrotArrow.com |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
21.03.2014 14:25:00
|
|
|
kurask kirjutas: |
mahno kirjutas: |
3 kettaga raid5 tehakse ainult ühel põhjusel - "sest (tellijal) raha põle". Samas teatud tingimustel on selline raid5 mõistlik lahendus. |
Ma tahaks veel mainida seda, et arvestades raid5 rebuild aegu ja praegusi kettamahte, siis ma ei suuda hetkel mõelda "teatud tingimusi" välja.
Mõtlesin, et mul ainsana selline kogemus, aga kui ma kogemata googldasin raid5 rebuild times 2013 siis oli täpselt sama veakirjeldus mis ühel mu kliendil:
tera+ datat raid5 peal, rebuild arvutab 3 päeva! ning tulemuseks error. |
Kas Eesti firmad on vahepeal siis rikkaks saanud. Paar aastat tagasi oli toidukaubanduskettides probleem üldse serverite muretsemisega, aeti desktopidega läbi. Serveri varundust tehti juhataja töömasinasse üle share kuna ketaste ostmiseks polnud rahvusvahelisel ettevõttel raha, õigemini lihtsalt ei huvitanud.
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
23.03.2014 22:16:45
|
|
|
Selles konkreetses juhtumis, millele sa viitad, on tegemist mingisuguse suht jõleda kontrolleriga, mida mina kasutaks maksimaalselt mitte raidi jaoks, vaid lihtsalt ketaste külge ühendamiseks. Raidi teeks kas windowsi või linuxi all softis. Kumbki lahendus pole mulle erilist valu põhjustanud.
Linuxi softi raid5 2TB sATA ketastega igatahes mingeid absurdilähedasi rebuildi aegu ei põhjustanud. Muidugi polnud seal ka mingit kasutajate koormust peal, tegemist on varunduspinnaga, rebuild sai rahus toimida. Sama suurte ketastega miski adapteci kontra arvas küll, et parim lahendus on raidi rebuildida umbes 20 päeva . Paraku oli see vale otsus, mis maksis kontrale au ja kuulsuse ja alandas ta raid kontrollerist sata kontrolleriks.
Samas, kui raid5 ei sobi, pakkuge siis parem lahendus 30+ virtuaalmasina backupi pinnaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
24.03.2014 11:11:47
|
|
|
nende raididega mängimine on rohkem õnneasi. eeldab ainult parimaid rauatükke ja eeskujulikult läbimõeldud stenaariume. ka on mõttekas kasutada väikeseid kettaid, kulub neid rohkem, aga taastamise kiirus ja vault toleranss on parem. jõudlus sõltub paljuski kontrast, nüüdisajal on IOpid ammu ületanud gigahertsi piiri ja alla selle polegi neid mõtet valida. raid 5 asemel, miks mitte 50?
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
24.03.2014 11:42:48
|
|
|
Palju väikesi kettaid tihtipeale ei ole valik, sest kettakohtade arv korpuses on piiratud.
Muide, kas keegi teab nimetada EESTIS SAADA OLEVAT rackikorpust, mis oleks 2U ja millel oleks vähemalt 3 5" välist seadmepesa?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|