Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mina777
Kreisi kasutaja
|
15.01.2014 21:31:44
|
|
|
nii kaugele pole vaja kolida, netflix soomes olemas, 8 € kuu vist oli
1dumbpcuser kirjutas: |
Legaalsus jääb VPNi kasutamisel vist küll pehmelt öeldes küsitavaks, aga eks siis kolige USA-sse  |
_________________ O sancta simplicitas. |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
15.01.2014 21:32:48
|
|
|
Jälle jama, kasutan vpn-i ja maksan teenuse eest ja ikka olen pätt, täielik jama.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
ponier
HV kasutaja

|
15.01.2014 23:14:50
|
|
|
mina777 kirjutas: |
nii kaugele pole vaja kolida, netflix soomes olemas, 8 € kuu vist oli |
Soome Netflix on täielik ämber - nad on mulle 2 korda tasuta kuu aega pähe määrinud, aga kogu sisu on minimaalselt 5a vana. Teadjamad kohalikud kasutavad ikka VPN kaudu USAst
Enamus piraatlusest ei ole ikkagi ilmselt tingitud sellest, et tahaks tasuta saada, vaid pigem legaalse võimaluse puudumisest või sellest, et piraatkoopia kasutamine on kordades lihtsam võrreldes igasuguste koodidega mässamise ja "turvaprogrammide" installimisega.
Tänapäevases maailmas ei toimi enam ärimudel, kus film/seriaal tuleb naabermaal paariaastase hilinemisega välja, aga lugupeetud magnaadid ja seaduseloojad ei taha sellest aru saada. Pigem surutakse raha piraadiküttimisele, mitte ei looda võimalust rahvusvaheliselt samal tasemel kraami tarbimiseks. Täiesti ajuvaba on ju olukord, kus ühel teenusel (näiteks Netflix või ka paljud telekanalid, nagu Discovery jms) on erinevates riikides erinev sisu.
Lisaks on praegusesse digitaalsesse ärimudelisse sisse kodeeritud üks väga vilets omadus - jäme ots jääb müüja kätte s.t. digitaalne koopia on kas teenusepakkuja serveris või vajab käivitamiseks ühendust teenusepakkujaga ja tema luba (mängud näiteks). Ka on igas lepingus sisse kirjutatud, et teenusepakkuja võib sinule müüdud sisu iga kell sulle kättesaamatuks teha (otsige "Amazon 1984 scandal") või muuta (näiteks "kaasajastada" poliitiliselt korrektseks).
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
16.01.2014 01:32:34
|
|
|
Hääbuv ?
Kõvad sõnad.
Ainuke viis kuidas piraatlus hääbuda saab on see kui sellega lepitakse kui tavalise tegevusega. Vähemalt muusika ja video materjalide koha pealt.
Kui keegi viitsiks koolides küsitluse teha küsimusega
Kas sa oled kunagi mõne muusika faili "varastanud", siis oleks 99,9% vastuseid
a) jah
b) mul ei ole (veel) seadet millega seda teha.
Ma arvan , et sellise suhtumise pärastei ei peaks eriti muretsema. Enamus nendest noortest on vanemas eas, kui raha ja elukogemust rohkem, üsna tõenäoliselt seadusekuulekad muusika- ja filmitoodangu tarbijad ... Kui hind ja kvaliteet paigas on.
Tarkvaraga on veits teine lugu.
Samas olen ma suht kindelt , et kui tarkvara tootjad kraanid tõsiselt kinni keeraksid oleks mõne aasta jooksul mingi vabavara variant piisavalt populaarne, et kõik majanduslikult mõtlevad tööandjad võtavad selle kasutusel. Peale seda hakkaks tasulise tarkvara müük üsna tõenäoliselt langema. 10+ aastaseperioodi lõikes, tarkvara tootjad pigem kaotaksid raha.
Praegu on selline seis, et kodudes ja ilmselt ka teatud hulk ettevõtjaid, kasutatakse piraaditud tarkvara kuna kõik on sellega harjunud ja pole piisavalt põhjust mingit alternatiivi otsida.
Enda soovitus kõikidele tarkadele onudele nagu akadeemikud, poliitikud jne. Visake tunniks kaheks kõik oma tähtsad asjad peast välja. Kõndike tunnike linnas ringi ja vaadake kuidas rahvas tegelikult elab ja mida nad teevad.
Ja ärge jalaluud murdke, kuna eesti kõnniteed on veel viletsamas seisus kui autoteed.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siim_
HV vaatleja
|
16.01.2014 02:30:02
|
|
|
Jestas, see 'visionäär' ajab küll eriliselt lolli, roosade prillide-mannalist juttu. Ise ka usub või on mingi PR taktika?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vops
HV kasutaja
|
16.01.2014 06:43:16
|
|
|
SirAskAlot kirjutas: |
Kui keegi viitsiks koolides küsitluse teha küsimusega
Kas sa oled kunagi mõne muusika faili "varastanud", siis oleks 99,9% vastuseid
a) jah
b) mul ei ole (veel) seadet millega seda teha.
. |
Kusjuures 2010 tegin enda koolikaaslaste seas selleteemalise uurimistöö, kus käsitlesin koolinoorte ebaseaduslikku tegevust internetis – internetipiraatlust.
tsitaat: |
peamiselt laetakse alla muusikat, selle vastuse andis 80.1 % vastajatest ehk 117 inimest [...] ainult 1.4% vastanutest ehk 2 inimest vastasid, et ei tõmba internetist mitte midagi. |
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.01.2014 02:42:55
|
|
|
Samas olen ma suht kindelt , et kui tarkvara tootjad kraanid tõsiselt kinni keeraksid oleks mõne aasta jooksul mingi vabavara variant piisavalt populaarne, et kõik majanduslikult mõtlevad tööandjad võtavad selle kasutusel.
|
Kahtlane, adobe't piratakse sellest hoolimata. Samas on olemas tarkvarasid, mida ei saa pirada, tulemus on see, et mitteühelgi pole selle tarkvara kasutuskogemust. Võibolla on näinud kuskil brošüüris ähmast pilti.
mõned on pillid kotti pannud, näiteks IRIX.
Praegu on selline seis, et kodudes ja ilmselt ka teatud hulk ettevõtjaid, kasutatakse piraaditud tarkvara kuna kõik on sellega harjunud ja pole piisavalt põhjust mingit alternatiivi otsida.
|
Otsiks küll. Kuid valik: https://pood.elion.ee/tarkvara
näed sa seal Sonar X3 Producer'i? Kõhklemata telliks ca 3 aastase liisinguga. Vähemalt oleks legaalne karp, mitte piratud. ma usun et on veelgi neid, kes tahaks tarkvara sealt leida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.01.2014 08:33:06
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Samas olen ma suht kindelt , et kui tarkvara tootjad kraanid tõsiselt kinni keeraksid oleks mõne aasta jooksul mingi vabavara variant piisavalt populaarne, et kõik majanduslikult mõtlevad tööandjad võtavad selle kasutusel.
|
Kahtlane, adobe't piratakse sellest hoolimata. Samas on olemas tarkvarasid, mida ei saa pirada, tulemus on see, et mitteühelgi pole selle tarkvara kasutuskogemust. Võibolla on näinud kuskil brošüüris ähmast pilti.
mõned on pillid kotti pannud, näiteks IRIX.
|
Otsiks küll. Kuid valik: https://pood.elion.ee/tarkvara
näed sa seal Sonar X3 Producer'i? Kõhklemata telliks ca 3 aastase liisinguga. Vähemalt oleks legaalne karp, mitte piratud. ma usun et on veelgi neid, kes tahaks tarkvara sealt leida. |
Oh sind küll, kes siis spetsiifilist tarkvara suvalisest poest ostma läheb. Selline tarkvara ostetakse, kas siis otse tootjalt või siis mõnest spets.ketist, kus see tarkvara müügil on. Musatarkvara ostad ju ikka pillipoest või siis otse tarkvara tootjalt.
Sama nagu sa ei lähe ju kartuleid ostma lillepoest, ikka toidupoest ostad selle kartuli.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.01.2014 10:59:55
|
|
|
tahanteada, see tähendab jällegi piraatluse jätkumist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
17.01.2014 11:21:30
|
|
|
tahanteada, kartulit ostad toidupoest, mitte kartulipoest
Tarkvara tahaks ka osta arvutipoest, mitte tarkvarapoest
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
17.01.2014 11:27:09
|
|
|
Elion peaks kõiki maailma tarkvarasid müüma? No ei ole kõik kaubad kõikides poodides müügil. Ei hakka ilmselt kunagi ka olema.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.01.2014 11:58:13
|
|
|
Max Powers, mitte just kõike, kuid tuntumad asjad võiks olla küll.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.01.2014 12:06:36
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Max Powers, mitte just kõike, kuid tuntumad asjad võiks olla küll. |
See sinu poolt, eespool, toodud muusikaprogramm on spetsiifiline musameeste programm ning mida tavakasutajad väga vähe kasutavad.
Nii, et sellist spets.programmi ostadki siis tootja kodulehelt, paar hiireklikiga, või siis hoopis mingi proff.muusikaäri kaudu.
-------------------------
Enda viimane ostukogemus oli Eesti keele Spelleriga. Oli vaja vanemat versiooni ja sada korda lihtsam oli selle ostmine tootja kodulehelt kui hakata seda tellima mõne arvutipoe kaudu.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.01.2014 13:57:36
|
|
|
Pole probleemi - muusik ostab tavalise kitarre ja väikse võimendi, siis esineb niikaua, kuni mõne muusikaprogrammi raha kokku saab korjatud. Ja tean ise mitut muusikut, kes selliselt tagasihoidlikult pihta hakkasid ning nüüd väga võimekate ja kallite musamasinatega tööd teevad.
Ja üleüldse - vanasti ei ostnud muusikud tihti ka võimendeid ja heliplokke - ka need ehitati ise.
Ehk siis tänapäeva tooduna - kes programmeerida mõistab, see programmeerib ise endale selle vajaliku muusikaprogrammi. Mul üks tuttav vaikselt praegu mõtleb, et kas peaks endale väikse arhitektuuri-programmi kokku panema, kuna vajalik proff-programm maksab midagi 5000USD suurusjärgus.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
17.01.2014 14:12:01
|
|
|
Muusikud peavad lihtsalt tegema nii, nagu Iron Maiden tegi, mitte represseerima. Kui sind kusagil piratakse ja oled populaarne, siis mine tee kontsert ja võta raha topelt tagasi.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.01.2014 14:31:54
|
|
|
ikka vana laul?
Mul üks tuttav vaikselt praegu mõtleb, et kas peaks endale väikse arhitektuuri-programmi kokku panema, kuna vajalik proff-programm maksab midagi 5000USD suurusjärgus.
|
selles valdkonnas on neli valikut:
1. osta rakendus liisinguga.
2. progeda rakendus ise.
3. pirada vajalik rakendus.
4. huviala arendamisest loobumine.
enamasti tehakse valik number 3, kui liisingusse ei õnnestu võtta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.01.2014 14:41:20
|
|
|
olavsu1: Saad ikka väga valesti aru, millest ma kirjutan ja millele vihjan.
Ma kirjutasin ja vihjasin sellele, et suurest-suurest rahast saab lahti see, kes esimesi ettejäävaid hindu nähes kohe ostma tormab. Kuid oluliselt vähem kulutab see, kes enne 9x mõtleb ja siis alles 1x ostab.
PS: Kasvõi seesama Sonar X3 hinnanäide, tavakasutajal pole vaja mingit kallist Sonar Producerit, tavakasutajal kõlbab täiesti seesama odav X3 variant. Ja selle X3 kättesaamiseks tuleb koguda näiteks 10 kuud raha, igakuiselt 10 euri kõrvale pannes.
Ja sinnamaani, kuni raha koos, saab ju noodid hoopis noodivihikusse üles kirjutada.
Ja polegi midagi piraatida vaja, kõik on ehtne ja aus värk.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.01.2014 15:13:46
|
|
|
tavakasutajal kõlbab täiesti seesama odav X3 variant
|
... ja kirub veateate "This function is available in Producer version only" peale tolles väiksemas versioonis olid projekti mahukusel piirangud peal. ikka unlimited oleks etem.
Miks ikkagi just noid kõige vintskemaid pakette piratakse, mis sest, et kasutataks vaid murdosa?
Ja selle X3 kättesaamiseks tuleb koguda näiteks 10 kuud raha, igakuiselt 10 euri kõrvale pannes.
|
Mikro sissetuleku pealt ei säästa sa midagi. naisolevused "aitavad" selles paganama hästi. Säästud sulavad nagu esimene lumi.
Ja sinnamaani, kuni raha koos, saab ju noodid hoopis noodivihikusse üles kirjutada.
|
Milleks teha ühte asja topelt? Sonaris pole üldse hea noote kirjutada, kuigi just võiks olla.
//millal see teema lukku läeb selle mõttetu vaidluse tõttu?
|
|
tagasi üles |
|
 |
essu
HV vaatleja

|
03.02.2014 10:55:34
|
|
|
Viik mõtles sellega seda, et asi on 50:50.
Piraatlus väheneb jõukuse kasvuga.
|
 |
|