praegune kellaaeg 18.06.2025 17:26:24
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
08.01.2014 23:13:56
|
|
|
K8hv3x kirjutas: |
SilQ kirjutas: |
Mark0
Jumala õige jutt. Vinguda oskab igaüks, ükskõik mis alal see siis ka ei ole. Ma tavaliselt küsin sellistelt inimestelt: Mida sa ise selle heaks teinud oled et olukord muutuks?
Reeglina vastust ei tule või kui tuleb siis selline: Kes mind ikka kuulab? |
"vinguda"? pole vingunud ma midagi, tahan ainult teada millal saaks kah kiiremat internetti
12/1 hinna poolest sama mis 50/10 - ehk nüüd uus 50/50
Fiibritel uploadi juurde kõvasti antud ja vasepoisid... nothing: nagu me poleks inimesed hah
ja kui postitad, et tahaks ka kiiremat internetti vms naabrimajas 20-30m kaugusel olemas aga siin mitte, siis kohe ise oledki süüdi nagu wtf?
"kilukarpidel" näiteks mindigi "tuimalt" sisse ja paigaldati fiiberopt. võrk ega nemad tegelikult seda ei küsinud, elion ise liigutas oma peput et need juhtmed sinna saaksid, väiksemad korterelamud eramajad ja vaesemad inimesed (:loe töölisklass) haha fuk you! ei saa te midagi
nii ongi praegune seisukord |
Ära vingu nii palju. Otsi maja pealt veel inimesi, kes sellist asja tahavad ja minge koos ühistu esimehe jutule või võtke teema üles ühistu koosolekul.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
0 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
09.01.2014 14:48:32
|
|
|
Dijital kirjutas: |
On seal vahet ka päringut tehes, kas on ühistu, ühisus või polegi midagi? |
Mida rohkem inimesi tunneb huvi seda suurem on ISP huvi midagi ette võtta. Selles suhtes on kindlasti ühistu jõud suurem
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
09.01.2014 15:12:21
|
|
|
Hmm, 50/10 to 50/50
Ei ole jõudnud kaabliga veel proovima, aga üle wifi tuleb läbi 20/8. Kas ei peaks üle wifi minema üles ka 20?
Ma saan aru, et see 20 mega ümbrus ongi tavalise wifi ja lappari puhul normalane. Peab vist ruuterile resa tegema või siis kaabliga veel korra proovima. Ja kui ei toimi, siis vist Elioni pöörduma.
Aga üldiselt jah, väga positiivne, et sama maksmise juures läks 1:1 üleslaadimine allalaadimisega.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
09.01.2014 15:23:33
|
|
|
anduke88 kirjutas: |
Hmm, 50/10 to 50/50
Ei ole jõudnud kaabliga veel proovima, aga üle wifi tuleb läbi 20/8. Kas ei peaks üle wifi minema üles ka 20?
Ma saan aru, et see 20 mega ümbrus ongi tavalise wifi ja lappari puhul normalane. Peab vist ruuterile resa tegema või siis kaabliga veel korra proovima. Ja kui ei toimi, siis vist Elioni pöörduma.
Aga üldiselt jah, väga positiivne, et sama maksmise juures läks 1:1 üleslaadimine allalaadimisega. |
Valge ruuter ei lase suurt miskit läbi oli vist 18 lagi. Must on selle koha pealt parem. Aga kindlasti mängib wifi kaart arvutis ka rolli.
|
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
10.01.2014 11:54:27
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
K8hv3x kirjutas: |
Korteriühistu meil sellise teemaga kahjuks ei tegele, neid ei huvita kellel, milline internet korteris on või kas seda üldsegi on. See ikkagi elioni teha...et nende "hüperkiire" jõuaks kliendini. |
"Tango tantsimiseks on vaja kahte inimest" või kuidas see ütlemine oligi. Ehk siis ega niisama ei juhtu midagi, ainult muinasjutus istus Tuhkatriinu vaikselt nurgas kuni prints ja õnn ise õuele tulid.
Mõlemad huvitatud pooled peavad asjaga tegelema. Elion on äriettevõte ja loeb raha, niisama ei lähe ühegi kliendi juurde, ikka peab lühemas või pikemas plaanis mingi rahaline kasu paistma. Ehk siis kui tulevad maja inimesed kokku, otsustavad, et nemad hea meelega kasutaks kiiremat netti, maksaks vbolla isegi kaudselt rohkem - näiteks kui saavad sama raha eest mitte 12/1 vaid 50/50 siis võiks mõne telekanali lisaks tellida vms. Ja siis läheb korteriühistu esimees Elioni ja ütleb - näete, mul on siis nii ja niipalju inimesi, meie korteriühistu sooviks, et te veaksite meie majja optika. Mida arvate?
Siis Elion vaatab ja uurib, loeb numbreid ja arvutab näppudel. Kui on vaja väga vähe teha optika vedamiseks siis ütleb - fine, teeme ära! Siis hakkavad hammasrattad liikuma, kindalsti on vaja teha korteriühistuga mingid kokkulepped, korraldada ligipääsud, mõnikord kaevata maad ning vedada seal optika jne. Maja keldrisse paigaldatakse seinale uued karbid, maja peal veetakse kaableid ja kokkuvõttes on kõik õnnelikud.
Või loeb Elion raha ja ütleb - mnjaa, teeks küll aga palju peab kaablit vedama, keeruline territoorium on ka Elioni sõlme ja kortermaja vahel. Maja peal ka on raske kaabeldada. Aga teate mis - maja ühendamine optikaga läheb maksma 3000 eurot ning maja kaabeldate kas ise ära või tellite töö, meie soovitame näiteks firmat X. Korteriühistu mõtleb, peab koosolekul aru ning iga korter näiteks panebki oma osa mängu, saadakse 3 kilo kokku, kellegi tuttava kaudu hangitakse ka maja kaabeldamine... ja jälle tehakse asi ära.
Muidugi võib selguda, et majja optika toomine on mingil põhjusel überkallis ja räägitakse kümnetest tuhadest eurodest. Kui on vaja näiteks üle suure magistraali signaal saada või vahepeal on kolmanda isiku territoorium, kes ei taha odavalt lasta kraavi kaevata... variante jagub.
Igaljuhul mu pika jutu point on lihtne - Elion kindlasti märkab ka ise potentsiaalseid kliente, eriti kui neid palju koos on. Ega muidu ju pole sitaks kodusid 100/100 ühendusega kaetud. Aga kui mingil põhjusel ei jõua mägi Muhhamedini siis tasub ise jalad kõhu alt välja võtta, jõud ühendada(korteriühistu abil) ja Elioni survestada. Sest niisama ei juhtu midagi.
Võin enda pika-ajalisest kogemusest ja praktikast ütelda, et selline viis toimib. Muidugi alati on võimalus, et ei õnnestu ja sitsid edasi enda 12/1 otsas. Aga kes ei proovi, kes ise vaeva ei näe sellel ka tulemust pole. |
... sa kirjeldad üsna edukalt klassikalise monopoli suhtumist, kui rahavood niigi piisavas mahus liiguvad, siis milleks ennast rohkem liigutada, eks ? Plaanid on omaniku jaoks täidetud ja milleks ometi vaeva näha, et neid ületada, järsku veel hakataksegi seda eeldama, oleks ju hirmus, kas poleks ? Ma ei tea, kas ma elan mingis muus maailmas, kuid ma näen kogu aeg firmasid oluliselt vähema pärast turgu sondeerimas ja uurimas, kust ja kuidas saaks endale kliente juurde ja seda tehakse kohati isegi üsna agressiivselt. Mis neid siis motiveerib ja tagant tõukab, kui mitte raha ? Ilmselgelt ei ole Elionil kiiret kuhugi ja eeldab, et kliendid ise rabeleks ja musta töö ära teeks, see paistab igal sammul välja. Klientidest hoolimist on näha vaid PR uudistes või rasket raha makstes ärikliendina, kuid antud teema kontekstis keskmine klient on vaid nagu lehm lüpsifarmis, kellel pole õigust isegi olukorra üle rahulolematust väljendada. Seejuures on eriti masendav lugeda, kuidas leidub piisavalt neid, kes veel olukorda õigustavad ja takka kiidavad
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
10.01.2014 14:43:23
|
|
|
DigeBeni, vabandust aga ma ei hakka Sinuga vaidlema. Jäägu Sulle Su arvamus, ei ole minu asi Sind kõigutada.
Võid ise mõtelda viimaste aastate ja muutuste üle netimaailmas, näiteks Elioni näitel. Kui palju on muutunud ja kelle tõttu. Ning kui passiivne või aktiivne Elion on. Emotsiooni saad ka ise juurde panna.
Muhhamedi ja mäe vanasõna on samuti endiselt aktuaalne,
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
10.01.2014 15:14:53
|
|
|
... ära saa must valesti aru, initsiatiiv ja kodanikualgatus on ka minu nägemuse järgi väga teretulnud nähtused, kuid antud kontekstis on minu arvates ületatud see piir, mida oleks teemas toodud näidetena normaalne eeldada keskmiselt kliendilt. Normaalse konkurentsi olukorras ei suhtuks ükski firma nii leigelt kliendibaasi laiendamisse, mobiilsideoperaatorite rabelemine peaks olema selles vallas heaks näiteks. Ma täiesti mõistan, et ühe või paari maja kontekstis ei pruugi ühenduse võimaluse loomine olla tasuv aga kui seda teostada, kui üleriigilist projekti, siis ma arvan, et tasuvusnumbrid paraneks oluliselt. Paraku ma aga ei näe üldse Elioni poolt sellist globaalset mõtlemist, areng paistab kliendi jaoks väga killustunud ja kuigi suure suuga pasundatakse suutlikusest ja üritatakse välja paista suurfirmana, ei suudeta pahatihti reaalsuses teoks teha lahendusi, kus majad seisavad praktiliselt kõrvuti. Olgem õiglased, kui firma eeldab initsiatiivi klientidelt, siis oleks aus sama eeldada ka firmalt endalt ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
10.01.2014 15:36:40
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... ära saa must valesti aru, initsiatiiv ja kodanikualgatus on ka minu nägemuse järgi väga teretulnud nähtused, kuid antud kontekstis on minu arvates ületatud see piir, mida oleks teemas toodud näidetena normaalne eeldada keskmiselt kliendilt. Normaalse konkurentsi olukorras ei suhtuks ükski firma nii leigelt kliendibaasi laiendamisse, mobiilsideoperaatorite rabelemine peaks olema selles vallas heaks näiteks. Ma täiesti mõistan, et ühe või paari maja kontekstis ei pruugi ühenduse võimaluse loomine olla tasuv aga kui seda teostada, kui üleriigilist projekti, siis ma arvan, et tasuvusnumbrid paraneks oluliselt. Paraku ma aga ei näe üldse Elioni poolt sellist globaalset mõtlemist, areng paistab kliendi jaoks väga killustunud ja kuigi suure suuga pasundatakse suutlikusest ja üritatakse välja paista suurfirmana, ei suudeta pahatihti reaalsuses teoks teha lahendusi, kus majad seisavad praktiliselt kõrvuti. Olgem õiglased, kui firma eeldab initsiatiivi klientidelt, siis oleks aus sama eeldada ka firmalt endalt ... |
Kõrvalpõikena - tihti on veel ka nii, et inimesed kardavad ISP-sid ja ei julge üleüldse oma soovidega lagedale tulla ning siis "kurdetakse tühjas kirikus või täis kõrtsis", et igavene jama, midagi ei muutu paremuse poole.
Ja siis nii ongi - kes ei karda ISP-sid ja sebib, see naudib hüvesid ja kes kardab, see ei naudi.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
10.01.2014 15:40:28
|
|
|
Üks vana sõna veel: Julge hundi rind on rasvane.
|
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
10.01.2014 15:49:49
|
|
|
Asjad on alati keerulisemad kui eemalt paistavad. Arvuti-inimesena võib ju mõtelda mis toimub andmesidepaketiga kui ühelt poolt lükkad HTTP päringu teele ja mis kõik vahepeal juhtub kui lõpuks veebileht avaneb. Kes on asjas sees selle jaoks on kogu rada lihtne, arusaadav. Kes näeb eemalt tajub heal juhul üldist kuvandit, mida omakorda enda kogemuste ja emotsionaalse hinnangu tõlgendada saab ("Kurat, jälle on leht maas!" samal ajal on tegelikult endal arvutis tulemüür lolliks läinud).
Iga juhtumit peab uurima konkreetselt. Mul on endal on kodus kortermajas optika, mitmetel naabermajadel ka aga ühel hetkel 20 meetrit majas eemal enam pole. Pole õrna aimu ka, miks kuna maja mahutab ilmselt 2-3 korda niipalju potentsiaalselt kliente kui enda maja. Võib-olla ei saadud luba maa kaevamiseks majade vahel. Võib-olla korteriühistu ise oli vastu (mida on muide vägagi tihti). Võib-olla ei suutnud korteriühistu jõuda mingis punktis üksmeelel, ei suutnud teha üldkoosolekut näiteks mingi otsuse jaoks (juhtub jällegi tihti). Või polegi töötavat korteriühistut. Ja kuidas siis saab teenusepakkuja midagi ette võtta kui tal partnerit pole?
Või siis on ISP laisk. Samas kusagilt peab ju kasum tulema, ega rootsi onud ei lase kaua idleda. Kui kusagil vedeleb niisama mingi kliendigrupp ja kasum siis kas on tõesti reaalne, et ammu pole seda avastatud? Ükski äriettevõte ei jätaks ju vabalt vedelevat raha tähelepanuta.
Jube palju on võimalikke stsenaariume, ei saa üldistada kui ei tea detaile. ning detaile teab kas teenusepakkuja või siis ka korteriühistu (juhatus).
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
wiinanina
HV kasutaja
|
10.01.2014 15:58:34
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... , ei suudeta pahatihti reaalsuses teoks teha lahendusi, kus majad seisavad praktiliselt kõrvuti. Olgem õiglased, kui firma eeldab initsiatiivi klientidelt, siis oleks aus sama eeldada ka firmalt endalt ... |
Elioni initsiaiivipuuduse yle ei saa kurta.
Kui majas on m6ni teine operaator, kes pakub kiiremat netti, siis tuleb ka Elioni poolset initsiatiivi.
Ja leitakse yles yhistu/majahalduri kontaktid. Ning esinetakse sooviga majas oma v6rk välja ehitada.
Ise seda protsessi k6rvalt jälginud yle 50 korteriga maja puhul.
Ma muidugi ei tea, mitu klienti peab antud majas olema teenusest loobunud ja mitu on veel lähimal ajal kaotada.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|