Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
28.12.2013 14:57:23
Teadlane: kõik eestlased on arvutisõltlased |
|
|
Detsembris Eesti Teaduste Akadeemia Alumäe medali saanud Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) IT teadlane ja akadeemik Raimund Ubar arutleb TTÜ esindajale antud intervjuus eestlaste tehnoloogialembuse üle ning avaldab mõtteid, kuidas elektroonikaseadmete vananemist pidurdada.
«Me ei märka igapäevaelus, et oleme kõik narkomaanid – arvutisõltlased. Veel enamgi, 99 protsenti kõigest olulisest meie ümber sõltub samuti mikroprotsessoritest. Avastame oma sõltuvuse alles siis, kui «klikk» ei toimi või nutikas vidin hangub, » räägib Ubar.
Loe edasi E24-st.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Goon
Kreisi kasutaja

|
28.12.2013 15:13:45
Re: Teadlane: kõik eestlased on arvutisõltlased |
|
|
Spoiler 
Ise enesest on see tore, et sõltuvus oleneb sellest kas on eesti vabariigi pass või hall pass. Ilmselt peaks Venemaa tulema eestlasi vabastama - seekord arvutisõltuvusest
Ma ütlesin vanaemale ka, kes pole arvutit puutunudki, et ta on arvutisõltlane ... Damn, life is a beach
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
28.12.2013 16:20:04
|
|
|
No kui kõik, siis on selle probleemiga korras.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
28.12.2013 16:22:14
|
|
|
Mõnikord tundub küll et targem on suu kinni hoida, kui see vales kohas lahti teha. Mõttetu üldistav, sisutu uudis.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
HPN
HV veteran

|
28.12.2013 17:34:06
|
|
|
Tehtud!
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
hervor
HV kasutaja
|
28.12.2013 21:12:42
|
|
|
Minu arust Ubari mõtte oleks palju paremini andnud edasi kasutades arvutisõltuvuse asemel elektroonikasõltuvust. Ja natuke kõrgelt mõtleb ta kah, kui tahab eri kasutusaktiivsusega transe mikroskeemis eri suurustena teha, minu arust natuke palju käsitööd ja see ilmselgelt sõltub ka koodist. Aga see võiks küll huvitav olla, kui keegi teeks uurimuse, mille abil saaks sõltuvalt transistoride suurusest ja nende arvust skeemil ennustada skeemi eluiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.12.2013 00:10:29
|
|
|
hervor kirjutas: |
Minu arust Ubari mõtte oleks palju paremini andnud edasi kasutades arvutisõltuvuse asemel elektroonikasõltuvust. Ja natuke kõrgelt mõtleb ta kah, kui tahab eri kasutusaktiivsusega transe mikroskeemis eri suurustena teha, minu arust natuke palju käsitööd ja see ilmselgelt sõltub ka koodist. Aga see võiks küll huvitav olla, kui keegi teeks uurimuse, mille abil saaks sõltuvalt transistoride suurusest ja nende arvust skeemil ennustada skeemi eluiga. |
Aga ega see polegi ju, lp. akadeemiku, Raimund Ubari otsetekst, vaid see on vahendatud tekst. Nii, et õigete mõtete kättesaamiseks oleks väga vajalik tema otsetekst.
PS: Aga tehnika remontijana ise kindlasti seda meelt, et väga paljud elektroonikavidinad võiksid vabalt olla suurema gabariidiga küll. Mitte nii, et - näitena - ühte ja samasse korpuse-gabariiti topitakse ühel juhul "tuhanded transistorid" ja teisel juhul "miljonid või sajad miljonid" transistorid.
Tõsi, sel juhul on olemas oht, et tehnika töötabki oluliselt paremini ning paljud remontijad jäävad nälga.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
30.12.2013 11:28:23
|
|
|
Sõltuvus on ju hea, lähendab inimesi. Mul tuttavad hakkasid juba minu pärast muretsema, kui ma ei olnud paar päeva arvutit käima pannud, et kuhu ma olen kadunud ja kas minuga on ikka kõik korras. Kui ei oleks sellist sõltuvust sõpru kogu aeg kontrollida, siis võid koju arvuti taha üksi ära surra ja sind avastatakse alles siis, kui enam pole midagi avastada.
Ma ei kujutaks ette 24 tundi ilma arvutita (telefoni jms) kokkupuutumist. Selline asi lihtsalt ei ole võimalik!
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Liil6u
HV veteran

|
01.01.2014 17:36:41
|
|
|
UB kirjutas: |
Ma ei kujutaks ette 24 tundi ilma arvutita (telefoni jms) kokkupuutumist. Selline asi lihtsalt ei ole võimalik! |
Lõdva randmega
_________________ Parem Hilja, kui Helga. |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArturTT
HV veteran

|
02.01.2014 16:59:46
|
|
|
UB kirjutas: |
Ma ei kujutaks ette 24 tundi ilma arvutita (telefoni jms) kokkupuutumist. Selline asi lihtsalt ei ole võimalik! |
Proovi, hakkab meeldima ja muudab k6vasti ka su m6ttemaailma.
Olen teinud sellise lolli tembu et k2inud outbackis yksi 3o tundi matkamas ilma yhegi seadmeta. Oled ainult sina ja loodus, koht kus k2isin seal pole arvatavasti isegi mobiili levi...
|
|
Kommentaarid: 153 loe/lisa |
   |
1 :: |
143 |
|
tagasi üles |
|