Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Teadlane: kõik eestlased on arvutisõltlased märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.12.2013 14:57:23 Teadlane: kõik eestlased on arvutisõltlased vasta tsitaadiga

Detsembris Eesti Teaduste Akadeemia Alumäe medali saanud Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) IT teadlane ja akadeemik Raimund Ubar arutleb TTÜ esindajale antud intervjuus eestlaste tehnoloogialembuse üle ning avaldab mõtteid, kuidas elektroonikaseadmete vananemist pidurdada.

«Me ei märka igapäevaelus, et oleme kõik narkomaanid – arvutisõltlased. Veel enamgi, 99 protsenti kõigest olulisest meie ümber sõltub samuti mikroprotsessoritest. Avastame oma sõltuvuse alles siis, kui «klikk» ei toimi või nutikas vidin hangub, » räägib Ubar.

Loe edasi E24-st.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Goon
Kreisi kasutaja
Goon

sõnum 28.12.2013 15:13:45 Re: Teadlane: kõik eestlased on arvutisõltlased vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Ise enesest on see tore, et sõltuvus oleneb sellest kas on eesti vabariigi pass või hall pass. Ilmselt peaks Venemaa tulema eestlasi vabastama - seekord arvutisõltuvusest icon_lol.gif
Ma ütlesin vanaemale ka, kes pole arvutit puutunudki, et ta on arvutisõltlane ... Damn, life is a beach icon_lol.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 28.12.2013 16:20:04 vasta tsitaadiga

No kui kõik, siis on selle probleemiga korras.
alliance
The Transporter

sõnum 28.12.2013 16:22:14 vasta tsitaadiga

Mõnikord tundub küll et targem on suu kinni hoida, kui see vales kohas lahti teha. Mõttetu üldistav, sisutu uudis.
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 28.12.2013 17:34:06 vasta tsitaadiga

Tehtud!
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
hervor
HV kasutaja

sõnum 28.12.2013 21:12:42 vasta tsitaadiga

Minu arust Ubari mõtte oleks palju paremini andnud edasi kasutades arvutisõltuvuse asemel elektroonikasõltuvust. Ja natuke kõrgelt mõtleb ta kah, kui tahab eri kasutusaktiivsusega transe mikroskeemis eri suurustena teha, minu arust natuke palju käsitööd ja see ilmselgelt sõltub ka koodist. Aga see võiks küll huvitav olla, kui keegi teeks uurimuse, mille abil saaks sõltuvalt transistoride suurusest ja nende arvust skeemil ennustada skeemi eluiga.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 29.12.2013 00:10:29 vasta tsitaadiga

hervor kirjutas:
Minu arust Ubari mõtte oleks palju paremini andnud edasi kasutades arvutisõltuvuse asemel elektroonikasõltuvust. Ja natuke kõrgelt mõtleb ta kah, kui tahab eri kasutusaktiivsusega transe mikroskeemis eri suurustena teha, minu arust natuke palju käsitööd ja see ilmselgelt sõltub ka koodist. Aga see võiks küll huvitav olla, kui keegi teeks uurimuse, mille abil saaks sõltuvalt transistoride suurusest ja nende arvust skeemil ennustada skeemi eluiga.

Aga ega see polegi ju, lp. akadeemiku, Raimund Ubari otsetekst, vaid see on vahendatud tekst. icon_wink.gif Nii, et õigete mõtete kättesaamiseks oleks väga vajalik tema otsetekst.

PS: Aga tehnika remontijana ise kindlasti seda meelt, et väga paljud elektroonikavidinad võiksid vabalt olla suurema gabariidiga küll. Mitte nii, et - näitena - ühte ja samasse korpuse-gabariiti topitakse ühel juhul "tuhanded transistorid" ja teisel juhul "miljonid või sajad miljonid" transistorid.
Tõsi, sel juhul on olemas oht, et tehnika töötabki oluliselt paremini ning paljud remontijad jäävad nälga. icon_razz1.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
UB
HV Guru
UB

sõnum 30.12.2013 11:28:23 vasta tsitaadiga

Sõltuvus on ju hea, lähendab inimesi. Mul tuttavad hakkasid juba minu pärast muretsema, kui ma ei olnud paar päeva arvutit käima pannud, et kuhu ma olen kadunud ja kas minuga on ikka kõik korras. Kui ei oleks sellist sõltuvust sõpru kogu aeg kontrollida, siis võid koju arvuti taha üksi ära surra ja sind avastatakse alles siis, kui enam pole midagi avastada.
Ma ei kujutaks ette 24 tundi ilma arvutita (telefoni jms) kokkupuutumist. Selline asi lihtsalt ei ole võimalik!
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Liil6u
HV veteran
Liil6u

sõnum 01.01.2014 17:36:41 vasta tsitaadiga

UB kirjutas:
Ma ei kujutaks ette 24 tundi ilma arvutita (telefoni jms) kokkupuutumist. Selline asi lihtsalt ei ole võimalik!

Lõdva randmega icon_lol.gif

ArturTT
HV veteran
ArturTT

sõnum 02.01.2014 16:59:46 vasta tsitaadiga

UB kirjutas:

Proovi, hakkab meeldima ja muudab k6vasti ka su m6ttemaailma.
Olen teinud sellise lolli tembu et k2inud outbackis yksi 3o tundi matkamas ilma yhegi seadmeta. Oled ainult sina ja loodus, koht kus k2isin seal pole arvatavasti isegi mobiili levi...
Kommentaarid: 153 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 143
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Teadlane: kõik eestlased on arvutisõltlased
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.