praegune kellaaeg 16.06.2025 11:56:48
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Corwin
Kreisi kasutaja

|
28.12.2013 13:42:46
Arusaamatud kokkujooksmised windowsis |
|
|
Tere
Arvuti ostetud 3a, tagasi. Kordagi selle aja jooksul ei saanud formatit tehtud kuna windows jooksis ssd ketta pealt ja puudus vajadus.
Lõpuks hakkas arvuti kokku jooksma, tegin formati, aga probleem jätkub.
Probleemi kirjeldus : Umbes 1 tund peale arvuti käivitamist jooksevad kõik programmid töölaual kokku. Lahti on näiteks opera, steam vms ja ühel hetkel on nad not respondig, neid saab liigutada alla taskbarile, üles tagasi, start menu töötab algselt, kuigi ühegi programmi avamine ei anna tulemust, minut kaks peale seda ei tööta start menu ega ei saa programme liigutada üles alla. Control alt del ei tööta kogu see aeg, start menust restart valides ei anna see tulemust. Aitab ainult hard reset. Kui olen mõnes mängus sees jookseb see kokku, sound akkab stutterima niiöelda, saan alt tabbida välja ja probleem läheb edasi nagu algselt kirjeldatud. Kui vaatan filmi näiteks hdmi kaudu telekast siis film hakkab kordama 5 sec kaupa soundi mingi hetk, pilt hangub.
Kui oodata 2-3 min tekivad sellised väiksed error kirjakesed, lugedes mitu neid on siis vast iga lahti oleva programmi kohta : The application is not responding. The program may respond again if you wait. Do you want to end...bla bla. Selline generic error lihtsalt minuarust.
Specid :
Spoiler 
I5-2500k
Gigabyte z68x-ud3-b3
2x4gb kingstoni 1333 ram
650ti
64 crucial m4 ssd
tavaline mingi hdd sinna otsa
Blue screeni sain ainult korra kaks, üks neist ütles KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
Netist lugedes võib olla kõvaketta mure.
Sammud mis ma olen astunud :
1) Võtsin HDD tagant ära, ei anna kasu
2) Memtest terve öö, kõik korras
3) CrystalDisk näitab et SSD eluiga 97%, kõik muu korras.
4) Mitmed formatid, erinevad windowsid peale lastud.
Pöördun tarkade inimeste poole siin kuna mu enda mõistus otsas juba. Teaksin mis jupp on kutu siis vahetaks välja. Hetkel ei suuda pinpointida midagi mis oleks otseselt katki.
Oskab keegi aidata ?
Ainuke mis ise suudan välja mõelda veel on ikkagi igaks juhuks proovida jooksutada arvutit 1 mäluga. Või leida kuskilt mingi suvaline HDD ja visata sinna windows peale, vaadata kas probleem jätkub.
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Corwin
Kreisi kasutaja

|
28.12.2013 20:05:25
|
|
|
Tere
Tänud abi eest tcumen
Memtest on eile öösel tehtud, vigu ei leitud.
HD tuniga lasin ssd läbi, vigu ei leitud, kõik korras.
Event viewer ei näita mittemidagi huvitavat. Ainult smartcard errori, võtan idkaardilugeja välja, kaob seegi.
|
|
   |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
28.12.2013 21:15:09
|
|
|
HdTunega tegid vigade kontrolli?
Aga jõudlustesti süsteemikettale?
Ja mida Smart näitab?
Mul kooleva SSD-ga kogemusi (veel) pole, sellest oskavad siin pädevamad vennad pajatada.
Muidugi, süsteemi installimine teisele kettale võib aidata probleemi lokaliseerida.
Kui sest abi pole, mina katsetaks miski stress-testiga. Aida64-l on selline näiteks olemas.
Mis veel võiks olla?
Masinat kellatud pole?
Bios on ajakohane?
3 aasta vanusel masinal võiks kahtlustada toite silumise probleeme. (Kondekad)
Noid ei pruugigi alati silmaga avastada, koormuse all ossiga saab küll jaole.
Toiteka konded on tavaliselt ennem vaatlusel tuvastatavad.
Masinat tolmust on puhastatud, ehk jahutusprobleeme pole?
Memtesti jooksutamine oli algses postis juba kirjas, mul läks see meelest vastust kribades. Vabandan tähelepanematuse pärast.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
28.12.2013 21:18:03
|
|
|
Kui SSD rikneb, siis seda ei pruugi ükski programm näidata. Videokaart on milline? Jooksuta mõnda graafikatesti, kohe peale arvuti käivitamist tund aega, vaata, kas jookseb kokku
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Corwin
Kreisi kasutaja

|
29.12.2013 23:43:47
|
|
|
Video on 650ti, üpris uus isegi.
Masinat pole kellatud, bios-it pole updateitud peale ostmist vast jah. Lisaks on toide selline keskmise hinnaklassi oma.
Samas mul raske uskuda et toite probleemi puhul jookseks vaikselt windows aegamööda kokku lihtsalt.
Hetkel testisin selle ka ära et jooksutasin masinat 1 ram pulga kaupa, ikka sama jama.
Avastasin mingi vanema hdd, proovin sellele windowsi järgmiseks lasta, biosile update ära teha ja siis mingit video testi teha vast.
Edit : kuna installisin HDD peale windoosa ja SSD eemaldasin kogu süsteemist ning asi töötas, küsisin edasist abi HV-st, soovitati proovida Firmware update teha SSD-le. Peale mida kõik töötab hetkel, fingers crossed.
|
|
   |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|