praegune kellaaeg 18.06.2025 15:43:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
oliverr
HV vaatleja
|
20.11.2013 18:57:27
Protsessori töövõime mõõtmine |
|
|
Tervist!
Mul on tekkinud mõni küsimus seoses ühe väikese kursusetööga. Olen ise suhteliselt võhik. Ma tahaksin põhimõtteliselt mõõta protsessori töövõimet erinevatel temperatuuridel. Katsealuseks on mul ~5a vana Dell Latitude D531, mille sees on amd turion x2 tl-56 64 1,8ghz. Seda pole jutu järgi kunagi seest puhastatud, ning HWMonitor ütleb peale paaripäevast jooksutamist, et maksimaalselt on olnud protsessor umbes 75 kraadi juures.
Lihtsalt burn-innimisest vist kasu pole, kuigi ma saaks uurida, kui kiiresti jõuab prose mingi temperatuurini, enne ja peale puhastamist, võibolla proovin seda ka jahutada või kunstlikult kuumust juurde tekitada ning seejärel jälgida, sest füüsika soojuspaisumise ja elektritakistuse järgi peaks põhimõtteliselt midagi ju juhtuma, kui temperatuurid muutuvad. Põhiline küsimus on siiski see, kas keegi oskaks soovitada mulle mingisuguseid programme, mis näitaks mulle mingitki protsessori töövõimet iseloomustavat suurust, arvutuskiirust vms, näiteks kui panna ta arvutama pi'd?
Ette tänades, Oliver
|
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
20.11.2013 21:42:52
|
|
|
Palju pakkuda ei oska aga kindlasti ära tee neid teste Windowsi vms. "töövalmis" keskkonnas. OS omad toimingud juba muudavad need tulemused väga kõikuvaks ja isegi kui on temperatuuril mingi seos võimsusel siis see nii väike et ei paista selle "müra" seest välja. Ehk oleks natuke parem variant "eraldiseisvad" testprogrammid, kuigi ka need jooksevad mingil Linuxil vms. aga vähemalt pole midagi üleliigset seal toimetamas.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
20.11.2013 23:12:34
|
|
|
selle protsessori kohta on öeldud, et maksimaalne töötemperatuur on 95 kraadi tselsiust. nüüd tekib küsimus, mismoodi dell on selle poole lahendanud, et kas a masinas on kasutatud mingi tehnoloogia, mis protsessori sageduse temperatuuri tõustes alla toob või lükatakse masin lihtsalt välja. üldiselt on see "asi" mida sa tahad teha siiski laiem kui pelgalt protsessor. näiteks inteli speedstep töötab koostöös emaplaadiga. liiga kuum protsessor hakkab ilmselt tegema vigu ja teatud temperatuurilt on protsessorile tekkinud pöördumatud kahjustused.
http://www.youtube.com/watch?v=NxNUK3U73SI üks vana video, mida sa ilmselt näinud oled.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|