Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
04.08.2013 19:46:36
Mobo Läbi? |
|
|
Tere mehed.
lapse arvuti ükspäevenam pilti ette ei võtnud.
hakkasin siis täna tegema.
kui tal on miskit läbi kas ta võtab ikka mingi pildi ette?
näiteks ei tule mitte kui mingit pilti nii integreeritud videost kui ka videokaardist.
proovisin teist videokaarti ja samuti tumm. küsimus siis ehk et kas prose või mammi?
ja küsimus seisnebki sellel et. oletame et emaplaat on korras. ja kui ta tööle panna siis kas ta läheb käima ilma cputa kui läheb siis kas võtab mingi pildi ka ette.
hetkel nagu on surnud emaplaadi tunne. voolu võtab sisse ketas hakkab ragisema nagu ehk loeks miskit (läheb ehk bootsektorile oma järgmist käsku ootama), ventilaatorid töötavad. võtsin mälud välja ja raibe ei piiksu kah :d
_________________ BatRat |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
04.08.2013 19:53:36
|
|
|
arvatavasti siis ikka mobo vigane ilma cpu-ta tööle minek on muidugi kahtlane aga vigase cpu-ga hakkavad vendid-asjad tööle küll,seda ise testinud
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
1 :: |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
04.08.2013 19:58:19
|
|
|
Ilma protsessorite pilti ette ei võta.
Kui emaplaadil kõlarit pole, siis ei piiksu ka.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.08.2013 20:02:19
|
|
|
Alusta kõige lihtsamast - proovi teise toitega.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
04.08.2013 20:52:17
|
|
|
praeguseks jõudsin leida juba teise Socket 754 prose ja proovisin seda sinna. seejärel juhtus järmine.
peale power nupu vajutamist lülitus arvuti sisse 2 sekundiks ja siis power off kohe. prose on võetud töötavast masinast.
muidugi enne teise prose panekut vajutasin samuti power nupule ja ventikad kõik ilusti tööle aga pilti ei tulund.
toite vahetusest kasu polnud.
ma üritasin talle spiikrit panna aga ei osanud või ei hakand tööle seal on +5 gnd gnd ja spkr out
ladusin absoluutselt kõik jupid teisele emaplaadile (toide, prose, mälud, video). käib nagu kellavärk.
mobo surnud ja vsjo.
biose patarei käima minekul ei määra rolli ma arvan. patarei on biose meelespidamiseks.
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.08.2013 23:01:54
|
|
|
Üks iidvana arvuti aastaid kümmekond tagasi ei tahtnud käima minna, kui BIOS patarei tühi oli, aga kaasaegset rauda see ei tohiks mõjutada, kehvemal juhul käivitub default seadetega ja käsib BIOS seadistada.
Speaker tahab enamasti spkr_out (speakeril "+") ja GND (s.o "-") ühendust. Arvuti pisikeste pistikute ühendamisel võiks manuaal kõrval olla.
Mis tüüpi kondekad CPU toiteahelas on? (emaplaadil CPU lähedal, enamasti tagapaneeli pool ääres) Madalad (1cm ringis) või kõrged (2cm või rohkem)? Kui kõrged, siis ega mõni ei leki või punnis ei ole? Madalad (polümeerkonded) võivad ka "soodsate tingimuste" korral lõhkeda.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
04.08.2013 23:28:54
|
|
|
kui emaplaadi konded oleks punnis ja lekiks poleks ma seda teemat teinud.
ma kusjuures paninin nii sest seee oli loogiline. emaplaadi manuaal oli kõrval ka. proovisin kahte erinevat spiikrit ja kumbki ei toiminud.
ma vastan su kondede küsimusele homme. pean siinkohal silmas et ei pannud tähele kummad seal on.
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
05.08.2013 01:13:15
|
|
|
tühja patareiga hulk plaate käima ei lähe. tee clear_cmos. toiteplokk ja muud elektrit andvad asjad küljest ära selleks ajaks. matsomicu socket A plaadil nt oli selle kohta lausa märk manualis. kas prose pinnide vahe on pastast puhas? osa plaate ei hakka komponendi puudu olles ka mitte piiksuma, mõistlikumad plaadid suudavad kas video, prose või mälu puudumisest piiksuga märku anda. speaker käib nii ,et nende nelja pinni äärmistesse ja polaarsusel pole vahet olnud. punane on +. kui elab siis teeb piiksu. kui postida tahab, teeb krõpsu vähemalt.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.08.2013 15:12:33
|
|
|
ot: |
pruuli555 kirjutas: |
kui emaplaadi konded oleks punnis ja lekiks poleks ma seda teemat teinud.
...
ma vastan su kondede küsimusele homme. pean siinkohal silmas et ei pannud tähele kummad seal on. |
Tavalistele elektrolüütkondedele on enamasti alumiiniumkestale rüüsi moodi plastkate peale tõmmatud, kuivad polümeerkonded on enamasti lühikesed ja täiesti katmata kestaga. Üsna raske on nende kontrollimisel mitte märgata kummaga on tegemist. Kuidas said sa konde välimust märkamata nende punnitamist või lekkimist kontrollida?  |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
24.10.2013 13:26:46
|
|
|
dogberdile vastaks siinkohal ,et samamoodi. mööda sõitis audi ja värvi ei märgand või siis läks punane auto ja marki ei märgand. näiteid on palju
igast asju jäb silmade vahele samuti kui keskendud ühele asjale ei pane teisi lihtsalt tähele mõnikord. sellepärast vaadataksegi mitu korda ja möödetakse ka mitu korda enne lõikamist.
muide ma sain selle emaplaadi tööle. ma ei teagi mis tal viga oli. pullipärast proovisin igavusest ja raibe töötab. äkki oli kuskilmingit staatilist või midagi millega ma kursis pole. või siis töötab natuke ja läheb jälle katki 
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|