Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
veltsz
HV kasutaja
|
15.10.2013 21:24:51
IBM T43 display anomaalia ( 14" display) |
|
|
Anomaalia seisneb siis selles et lülitad arvuti sisse, siis on display tuhm- see tähendab seda et pilti näeb taskulambi valgusega. Kõik viitas sellele et display taustavalgus läbi. Proovisin siis display-d vahetada. Alguses teise arvuti seest display välja võttes ja probleemse arvutiga ühendades originaal display kaabliga. Ikka sama asi - display tuhm. Kuna on olemas üks töökorras T43 15" display-ga siis lammutasin selle laiali ja ühendasin terve display koos korpusega probleemse arvutiga. Mitte midagi - display tuhm. Installisin ka windowsi uuesti aga abi ei olnud. Asja juures on naljakas see et välise monitoriga ühendades on pilt ees ja probleemi ei ole. Oskab keegi äkki midagi veel soovitada või teab mille asi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.10.2013 21:30:40
|
|
|
Viitab sellele, et emaplaadil on endal midagi läbi ja seetõttu ei tule kõik vajalikud pinged inverterile peale. Ilma nene pingeteta inverter tööle ei lülitu.
Selline testriga tagaotsimine ja siis probleemse koha parandus.
------------------
Väline ekraan rolli ei mängi, kuna sisemise ekraani ja välise ekraani töö ja juhtimine on erinevad ahelad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
16.10.2013 00:21:11
|
|
|
tahanteada, Miks sa kohe inverterienda vea välistasid ?
Mul vedelb samas konditsioonis sama pill ja ma olen enam kui kindel et inverter on ainult läbi, kuid ma pole viitsinud isegi sellega tegeelda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kakukeo
HV Guru
|
16.10.2013 07:21:11
|
|
|
emaplaat on t43 tüüpviga
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.10.2013 09:03:18
|
|
|
WäntWõll kirjutas: |
tahanteada, Miks sa kohe inverterienda vea välistasid ?
Mul vedelb samas konditsioonis sama pill ja ma olen enam kui kindel et inverter on ainult läbi, kuid ma pole viitsinud isegi sellega tegeelda. |
Ülevalpool kirjutatakse sedasi siis:
"ühendasin terve display koos korpusega probleemse arvutiga. Mitte midagi - display tuhm."
See reedabki, et tegemist on suht-kindlalt emaplaadi enda probleemiga. Ja ka kunagi reaalselt ära nähtud keiss.
|
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
16.10.2013 10:17:41
|
|
|
tahanteada, selge, ei pannud tähele.
Järelikult mobo ahju
|
|
tagasi üles |
|
 |
veltsz
HV kasutaja
|
18.10.2013 11:47:46
|
|
|
Tundub et omal jõul seda parandada on vist suht mõttetu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.10.2013 11:50:22
|
|
|
veltsz kirjutas: |
Tundub et omal jõul seda parandada on vist suht mõttetu. |
Võib ka täiesti parandatav olla - ja seda seljuures ilma "ahjuta", ainult testri ja jootekolvi kaasabil . Tõsi, mitte alati, aga pealehakkamine pidavat ise pool võitu olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
veltsz
HV kasutaja
|
26.10.2013 22:36:23
|
|
|
OK! Teema lukku.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|