Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
25.09.2013 12:11:25
Veebis veedetud aeg kammitseb aju |
|
|
Stockholmi kuningliku tehnoloogiainstituudi teadlane Erik Fransén uurib inimese töömälu ja seda, kuidas parandada närvirakkude koostööd. Tema sõnul saab aju info üledoosi iga kord, kui inimene külastab mõnd sotsiaalvõrku. Mida rohkem me korraga uusi teadmisi saame, seda vähem infot läheb püsimällu säilitamisele.
Franséni sõnul näitavad katsed, et inimene koormab oma töömälu üle isegi Facebookis olles ja see vähendab võimet infot töödelda. Pidev informatsiooniline turmtuli ei lase närvisüsteemil puhata. Kipume unustama, et jõudeaeg pole kasutu. Mälestused tekivad ja kinnistuvad just puhkamise ajal. Kui veedame suure osa puhkeajast internetis, katkestame aju loomuliku töötsükli.
Loe edasi Novaatorist.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
25.09.2013 12:27:03
|
|
|
Elamine üleüldse kahjustab tervist.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
25.09.2013 13:39:21
|
|
|
Minu tüüpvastus küsimusele "miks sa facebooki ei kasuta?" ongi juba aastaid olnud, et mul pole vaja olla kursis iga kuradi lasteaiakaaslase ja lehmalellepoja eluga. Liiga palju infot, millega ma (kasvõi tahtmatult) midagi peale peaksin hakkama.
Samas, kuigi see paljude jaoks võib nii olla, ei võrdsustaks ma veebi sotsiaalvõrgustikega.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
25.09.2013 14:26:54
|
|
|
Ehk siis pealkiri võiks olla sellel uudisel "Internet makes you stupid"
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
kevku
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
25.09.2013 15:55:43
|
|
|
rex kirjutas: |
Minu tüüpvastus küsimusele "miks sa facebooki ei kasuta?" ongi juba aastaid olnud, et mul pole vaja olla kursis iga kuradi lasteaiakaaslase ja lehmalellepoja eluga. Liiga palju infot, millega ma (kasvõi tahtmatult) midagi peale peaksin hakkama.
Samas, kuigi see paljude jaoks võib nii olla, ei võrdsustaks ma veebi sotsiaalvõrgustikega. |
minult küsiti ka eile, et kas Sa pole ikka veel feissbuukis vää kui küsisin milleks, siis öeldi selleks, et saaksin oma pilte ja mõtteid jagada
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
26.09.2013 08:18:19
|
|
|
Tavalise arvutikasutaja jaoks see võib isegi ju täitsa nii olla, kes siis igapäevaselt fažeebokist käib mingit uut ja huvitavat teemat uurimas. Samas need kes kasutavad internetti sellise info ammutamiseks mida nad vajavad ja saavad selle info tunduvalt kiiremini kätte kui mõnest raamatust, siis ma vaidleksin vastu.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
26.09.2013 15:41:35
|
|
|
Jällegi boonus miks AdBlockereid kasutada, reklaamid on ka informatsioon mis võtavad olulisematelt asjadelt koha ära
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
silver010
HV veteran

|
27.09.2013 10:18:57
|
|
|
Samas pole eeltoodud artiklites räägitud sellest, et kuidas inimene ka isiklikult valikuliselt võtab ja töötleb üldse infot - näide sellest, kuidas ebahuvitavad postitused lihtsalt scrollitakse mööda ilma mingit erilist tähelepanu pööramata. Et kas sellisel juhul on ka ikkagist tegu infoüleküllusega? (alateadlikul tasemel siis)
|
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
27.09.2013 14:47:56
|
|
|
silver010 kirjutas: |
Samas pole eeltoodud artiklites räägitud sellest, et kuidas inimene ka isiklikult valikuliselt võtab ja töötleb üldse infot - näide sellest, kuidas ebahuvitavad postitused lihtsalt scrollitakse mööda ilma mingit erilist tähelepanu pööramata. Et kas sellisel juhul on ka ikkagist tegu infoüleküllusega? (alateadlikul tasemel siis) |
Tõenäoliselt on vahe selles, kas loed spetsiaalselt otsitud kraami või lased silmad igapäevaselt uuenevatest listidest üle ja loed kõik vähegi intrigeeriva läbi. Kui see ka mälu koormab, laiendab ehk samas natuke silmaringi.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
delef
HV veteran
|
01.10.2013 13:05:07
l |
|
|
kirjuta
viimati muutis delef 02.10.2013 12:34:10, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 139 loe/lisa |
   |
2 :: |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
02.10.2013 00:34:01
|
|
|
Mina viskasin feisbuugist välja kõik kontaktid, kellega ma reaalselt ei suhtle ning keelasin mitmel ka uuenduste näitamise ajajoonel. Seda selleks, et saaks kasulikku või seotud teavet. Internetis käies ning googeldades sageli sõna otseses mõttes loen veebilehed diagonaalis läbi ehk otsin mustrit, mida mul vaja leida on. Samas on veebilehti, mis on kasulikud ja mille tekstid loen tervikuna läbi, kui soovin mingit infot leida.
Selle "diagonaalis" lugemise tõttu jääb mul muidugi väga tihti vajalik info kas leidmata või kulub selle leidmiseks väga palju aega, kuid lihtsalt ei jaksa süveneda pikkadesse tekstidesse, kust lõpuks võib selguda, et vajalikku teavet ikka ei leidnud. Enamus infost (mina nimetaks lihtsalt tekstiks) on internetis n.ö möla, mis võib vajalikku infot sisaldada, kuid see informatsioon on pikaks venitatud või netilinkide vahele ära eksinud.
Googles surfates ei ole seda tunnet, et loed ning saad targemaks, vaid saad teada kas üksikuid fakte või vastuse oma küsimusele väga piiratud ulatuses (n.ö jah või ei vastusena).
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
02.10.2013 09:26:20
|
|
|
LiivaneLord, foorumis on inimesed kellest sa ei hooli, aga postitavad asju mis sind huvitavad.
Facebookis on inimesed kellest sa hoolid, aga postitavad asju mis sind ei huvita
Tihtipeale ongi see üksik fakt vajalik, et sellel momendil oma uudishimu rahuldada. Samas jah, süvenemisvõime ikka väheneb tublisti. Juba on raskusi lugeda raamatut, ilma et ei tahaks lugemise pealt ühe või teise fakti kohta lisainfot otsida või et mõte ei rändaks...
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
02.10.2013 10:03:07
|
|
|
lightbluefox kirjutas: |
LiivaneLord, foorumis on inimesed kellest sa ei hooli, aga postitavad asju mis sind huvitavad.
Facebookis on inimesed kellest sa hoolid, aga postitavad asju mis sind ei huvita  |
Hästi öeldud.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |