Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
27.08.2013 22:53:25
Kuidas klaviatuuriklahvi vajutamisel kleepida tekst lõikelaualt tekstikastidesse (Firefoxi + javascript)? |
|
|
Kasutades näiteks Ctrl+Shift+1 klahvikombinatsiooni, soovin, et valitud tekstikasti ilmuks tekst, mis asub lõikelaual.
Seda ma tean, kuidas selle klahvikombinatsiooniga vajalik javascripti käsk käima tõmmata, aga puudu on justnimelt see käsk, mis võtaks lõikelaualt (clipboard) teksti ja asetakst selle vajalikku kohta.
IE-ga saab ja IE-ga näiteks see kood toimib:
html:
|
function Copy() { if(window.clipboardData) { window.clipboardData.clearData(); window.clipboardData.setData("Text", document.getElementById('txtacpy').value); } } function paste() { if(window.clipboardData) { alert('test'); document.getElementById('txtapaste').value = window.clipboardData.getData("Text"); } } </script> <a href="javascript:Copy();">Copy </a> <input type="text" name="txtacpy" id ="txtacpy"/> <a href="javascript:paste();">Paste </a> <input type="text" name="txtapaste" id="txtapaste"/>
|
Firefoxiga aga mitte.
http://liivanelord.planet.ee/test.php
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiitise
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
29.08.2013 12:52:22
|
|
|
Mai ei saa pihta, miks Ctrl+c ja Ctr+v ei kõlba, töötavad mõlemad. l
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
29.08.2013 16:44:20
|
|
|
Märt. kirjutas: |
Mai ei saa pihta, miks Ctrl+c ja Ctr+v ei kõlba, töötavad mõlemad. l |
Mul on vaja, et klahvikombinatsioon teeks teksti redigeerimise mu eest automaatselt ära. Ctrl+V on ammu kleepimise otstarbeks ära kasutatud ja vajan enamat ...
Minu ettekujutus asjast:
if(I press Ctrl + Shift + 1){
document.getElementById('eID').value+="midagi teksti ette "+clipboard.value+" midagi teksti järele";
//Maybe veel midagi vaja kuskil lõikelaua sisu kasutades replaceda, kustutada, lisada jne jne. Tekstis teha korrektsioone automaatselt jms.
}
http://www.steamdev.com/zclip/
See toimib, aga see kopeerib lõikelauale sisestatud teksti, aga kuna ma koodist aru ei saa, siis ei ole ma kindel, kas alert tegelikult üldse lõikelaualt võetakse või kasutatkse otse sisestatud teksti.
Mul vaja lõikelaualt KLEEPIDA või leida mingi funktsioon, mis sisaldaks lõikelaual oleva jama sisu. Kas tõesti mission impossible?
Milleks teha standardtoiminguid ise, kui selleks on arvuti.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
29.08.2013 17:42:44
|
|
|
Tegin mingi lahenduse, ei tea kas sobib
html:
|
<script type="text/javascript" src="jquery-1.7.1.js"></script> $(document).ready(function() { var tekst1 = "Tegime midagi"; var tekst2 = "Saabusime koju"; var out = ""; var ctrlDown = false; var ctrlKey = 17, vKey = 86, cKey = 67, qKey = 81; $(document).keydown(function(e) { if (e.keyCode == ctrlKey) ctrlDown = true; }).keyup(function(e) { if (e.keyCode == ctrlKey) ctrlDown = false; }); $("#searchbox").keydown(function(e) { if (ctrlDown && e.keyCode == qKey ) {out = tekst1 + ' ' + $("#searchbox").val() + ' ' + tekst2; $("#out").html(out);} }); }); </script> </head> <input type="text" name="gg" size="40" maxlength="256" id="searchbox"> Kirjuta kasti tekst ja vajuta Ctrl + q
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
01.09.2013 08:15:13
|
|
|
andrusny, see kood ei kasuta lõikelauda üldse. Vaja oleks kleepida neid andmeid, mis on lõikelaual ja mis omakorda on sinna kopeeritud ükskõik kust (siiski enamasti Firefoxis mingilt teiselt veebilehelt).
Turvalisus ei kannata, kuna kood töötaks ainult minu valitud veebilehel, mis on 99,9% turvaline.
Muutsin koodi, aga millegipärast see kood ei toimi, kuigi vist peaks? -> http://liivanelord.planet.ee/test.php
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
05.09.2013 16:33:09
|
|
|
Nagu napoleon viitas: Fx'is on keelatud lõikelauale ligipääs (erinevalt default sätetega IEst). Napoleoni viidatud teemast paistab, et seda piirangut ei saa ka täies mahus välja lülitada ja parim mis välja mõeldi oli Flashi kasutamine (kuna tolle vahendusel saaks clipboardi kallale).
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
05.09.2013 17:22:21
|
|
|
HacaX, nojah, loobun siis sellest soovist.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
05.09.2013 17:27:14
|
|
|
Kaevasin seda natuke, aga isegi kui firefox-s clipboard lubada, ei paista ükski näide toimivat. Niipalju kui googeldasin, on see javascript väidetavalt unprivileged code ja ei peagi clipboardi kallale saama. Mõnes mõttes õige ka, mul võib ju clipboardil mis iganes olla, mis suva tüüpidele pole mõeldud ja pole normaalne, et suvaline leht selle info sealt minu teadmata kätte võib saada. Samas võiks ju olla võimalus, et browser küsib kasutajalt luba ja kui luba on antud, siis saab clipboardi torkida.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
21.09.2013 18:25:21
|
|
|
Sain probleemi lahendatud teistmoodi - Greasemonkeyga. Lehe laadimisel või teksti kleepimisel teeb javascript vajaliku andmetöötluse ise ära. Üldjuhul on see isegi mugavam lahendus.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|