praegune kellaaeg 17.06.2025 00:43:01
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Plondiin
HV kasutaja

|
17.09.2013 19:56:47
spämmkiri |
|
|
Tere
Kas google kasutab (või müüb) ka gmaili aadresse välja spämmi saatmiseks nagu hot?
Kuidas seletada seda, et gmaili aaressile tuleb fresita[at]altia.ee -le kampaaniakiri?
see gmaili aadress on mul nö varuaadress ja kasutan seda harva. Pole kunagi kuhugi seda meiliaadresse registreerinud, pole mingeid mänge mänginud, seda muidu internetti üles pannud. Mõned üksikud sõbrad seal vaid.
See on teada, et google kasutab inimese gmaili kirja sisu, selleks et inimeste kirjavahetustes leiduvate märksõnade järgi näidata inimesele postkastis vastaval teemal reklaame.
Mis te arvate?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
17.09.2013 20:19:27
|
|
|
Mõni su sõber on su e-maili kusagile sisestanud.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
17.09.2013 21:01:49
|
|
|
Selliseid lihtsamaid ja lühemaid nimesid nad suudavad ise ka ära arvata. Ja kui näiteks see "fresita" on juba kord teada, siis proovitakse seda suvaliste meiliteenuse pakkujate juures.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
17.09.2013 21:09:45
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Selliseid lihtsamaid ja lühemaid nimesid nad suudavad ise ka ära arvata. Ja kui näiteks see "fresita" on juba kord teada, siis proovitakse seda suvaliste meiliteenuse pakkujate juures. |
Mina saan nii aru, et altia.ee saatis selle spammi. Nimelt on Altia Eesti Fresita turustaja eestis. http://www.altia.ee/ee/tooted/vein/tsiili/1002014
Kuid täna oli veelgi huvitavam juhus, kus Montoni (Baltika) SPAMM tuli samuti suht vähekasutavale e-mailile, ning Montonisse järelpärimine tehes tuli vastuseks, et kampaania teostajaks motors24.ee ja nemad kasutavad oma baas jne.jne. Samas see e-mail ei saa kuidagi olla motors24 baasis. Ja Montoni Replay aadressiks on: 敲汫慡䁭潭潴獲㐲攮
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
18.09.2013 20:40:43
|
|
|
Mina olen nii aru saanud, et kui see on sinu isiklik meiliaadress ja sa pole andnud Montonile nõusolekut endale infokirju saata, siis on Monton rikkunud seadust. Ehk vastutuse võtab see ettevõte kelle reklaam see on. Pole vahet kes välja saatis, kelle serverist see läinud on.
Mõnel registreerumisel on lisaks "olen nõus saama infokirju" kuskil veel kirjas et "ka meie partneritelt", siis kust inimene teab kes on antud ettevõtte partnerid - pärast hakkab spämmi tulema paljudest erinevatest kohtadest?
|
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
18.09.2013 22:24:13
|
|
|
Plondiin kirjutas: |
Mina olen nii aru saanud, et kui see on sinu isiklik meiliaadress ja sa pole andnud Montonile nõusolekut endale infokirju saata, siis on Monton rikkunud seadust. Ehk vastutuse võtab see ettevõte kelle reklaam see on. Pole vahet kes välja saatis, kelle serverist see läinud on.
Mõnel registreerumisel on lisaks "olen nõus saama infokirju" kuskil veel kirjas et "ka meie partneritelt", siis kust inimene teab kes on antud ettevõtte partnerid - pärast hakkab spämmi tulema paljudest erinevatest kohtadest? |
Ei ole päris nii, et kui joodik karjub kell 3 öösel linnatänaval täiest kõrist Saku õlletehase toodangu ülistusi, saab väärteomenetluse õlletehas endale kaela. Ikka joodik ise peab vastutama. Vastasel korral oleks ka konkurendil liiga lihtne jamasid tekitada. Sama põhimõte kehtib muidugi ka netis. Vastutab konkreetne tegija, nupule vajutaja, mitte see, kelle nimi teates kuidagiviisi figureerib.
Kui annad nõusoleku ka partneritelt kirju saada, siis arvestagi, et oled listis, mida müüakse rahumeeli edasi. Sinu emaili müügitehing ongi selleks partnerluseks, millele ise nõusoleku andsid.
Juriidilisi nüansse oleks asja juures muidugi palju, alustades juba jurisdiktsioonist (näiteks nii .com kui Google kuuluvad tegelikult USA jurisdiktsiooni). Samuti võib ettevõte vaielda antud emailiaadressi puhul, et see ei kuulu isikuandmete kaitse seaduse alla, kuna sellest ei tule tegelikult kuidagi välja, et tegu oleks isikuga (nagu näiteks eesnimi.perenimi@domeen.com).
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|