Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  spämmkiri märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Plondiin
HV kasutaja

sõnum 17.09.2013 19:56:47 spämmkiri vasta tsitaadiga

Tere

Kas google kasutab (või müüb) ka gmaili aadresse välja spämmi saatmiseks nagu hot?

Kuidas seletada seda, et gmaili aaressile tuleb fresita[at]altia.ee -le kampaaniakiri?

see gmaili aadress on mul nö varuaadress ja kasutan seda harva. Pole kunagi kuhugi seda meiliaadresse registreerinud, pole mingeid mänge mänginud, seda muidu internetti üles pannud. Mõned üksikud sõbrad seal vaid.

See on teada, et google kasutab inimese gmaili kirja sisu, selleks et inimeste kirjavahetustes leiduvate märksõnade järgi näidata inimesele postkastis vastaval teemal reklaame.

Mis te arvate?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2013 20:19:27 vasta tsitaadiga

Mõni su sõber on su e-maili kusagile sisestanud.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 17.09.2013 21:01:49 vasta tsitaadiga

Selliseid lihtsamaid ja lühemaid nimesid nad suudavad ise ka ära arvata. Ja kui näiteks see "fresita" on juba kord teada, siis proovitakse seda suvaliste meiliteenuse pakkujate juures.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
kussu
HV veteran
kussu

sõnum 17.09.2013 21:09:45 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
Selliseid lihtsamaid ja lühemaid nimesid nad suudavad ise ka ära arvata. Ja kui näiteks see "fresita" on juba kord teada, siis proovitakse seda suvaliste meiliteenuse pakkujate juures.

icon_question.gif Mina saan nii aru, et altia.ee saatis selle spammi. Nimelt on Altia Eesti Fresita turustaja eestis. http://www.altia.ee/ee/tooted/vein/tsiili/1002014

Kuid täna oli veelgi huvitavam juhus, kus Montoni (Baltika) SPAMM tuli samuti suht vähekasutavale e-mailile, ning Montonisse järelpärimine tehes tuli vastuseks, et kampaania teostajaks motors24.ee ja nemad kasutavad oma baas jne.jne. Samas see e-mail ei saa kuidagi olla motors24 baasis. Ja Montoni Replay aadressiks on: 敲汫慡䁭潭潴獲㐲攮
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
Plondiin
HV kasutaja

sõnum 18.09.2013 20:40:43 vasta tsitaadiga

Mina olen nii aru saanud, et kui see on sinu isiklik meiliaadress ja sa pole andnud Montonile nõusolekut endale infokirju saata, siis on Monton rikkunud seadust. Ehk vastutuse võtab see ettevõte kelle reklaam see on. Pole vahet kes välja saatis, kelle serverist see läinud on.

Mõnel registreerumisel on lisaks "olen nõus saama infokirju" kuskil veel kirjas et "ka meie partneritelt", siis kust inimene teab kes on antud ettevõtte partnerid - pärast hakkab spämmi tulema paljudest erinevatest kohtadest?
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 18.09.2013 22:24:13 vasta tsitaadiga

Plondiin kirjutas:
Mina olen nii aru saanud, et kui see on sinu isiklik meiliaadress ja sa pole andnud Montonile nõusolekut endale infokirju saata, siis on Monton rikkunud seadust. Ehk vastutuse võtab see ettevõte kelle reklaam see on. Pole vahet kes välja saatis, kelle serverist see läinud on.

Mõnel registreerumisel on lisaks "olen nõus saama infokirju" kuskil veel kirjas et "ka meie partneritelt", siis kust inimene teab kes on antud ettevõtte partnerid - pärast hakkab spämmi tulema paljudest erinevatest kohtadest?

Ei ole päris nii, et kui joodik karjub kell 3 öösel linnatänaval täiest kõrist Saku õlletehase toodangu ülistusi, saab väärteomenetluse õlletehas endale kaela. Ikka joodik ise peab vastutama. Vastasel korral oleks ka konkurendil liiga lihtne jamasid tekitada. Sama põhimõte kehtib muidugi ka netis. Vastutab konkreetne tegija, nupule vajutaja, mitte see, kelle nimi teates kuidagiviisi figureerib.

Kui annad nõusoleku ka partneritelt kirju saada, siis arvestagi, et oled listis, mida müüakse rahumeeli edasi. Sinu emaili müügitehing ongi selleks partnerluseks, millele ise nõusoleku andsid.

Juriidilisi nüansse oleks asja juures muidugi palju, alustades juba jurisdiktsioonist (näiteks nii .com kui Google kuuluvad tegelikult USA jurisdiktsiooni). Samuti võib ettevõte vaielda antud emailiaadressi puhul, et see ei kuulu isikuandmete kaitse seaduse alla, kuna sellest ei tule tegelikult kuidagi välja, et tegu oleks isikuga (nagu näiteks eesnimi.perenimi@domeen.com).

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  spämmkiri
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.