Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Golden93
HV vaatleja
|
25.05.2013 16:33:23
Protsessori ülekuumenemine |
|
|
Nii siis vahetasin oma endise jahutuse mis tuli koos CPU-ga uue vastu. Tulemuseks ainult 10 kraadi vähem kui vanaga aga mängides tõuseb ikka umbes 80 kanti mis pikas perspektiivis pole sugugi hea sest võib läbi põleda pika aja peale. ( jahutus on FULL ON peal BIOS-is oli juba nii)
Et tahaks siis teada et mul kõik võimalikud variandid vaadatud aga kas see võib olla probleemiks et näiteks termo pastat on liiga palju sest omast arust panin küll selle süstlaga ühe väikse täpi sinna Prose peale ja siis jahutuse sinna peale asetades läheb see ju laiali.
Või võin veel proovida et panen jah väikse tilga aga ajan selle ise ühlaselt ja ÕHUKESE kihina laiali prose peale?
Mida keegi arvab mis võiks üldse olla probleem kas PASTA VÕI midagi muud! ( kuulsin ka et kui midagi jännata nende CORE Volts-idega siis peaks ka saama midagi muuta)
Kui on vaja arvuti komponente siis küsige
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
25.05.2013 16:37:31
|
|
|
Alustaks sellest mis protsessorist on jutt.
Teiseks mis jahutusest on jutt
Kolmandaks 80 on suht ok
_________________ Töö tegi ahvist inimese
Äkki teeb sinust ka  |
|
Kommentaarid: 221 loe/lisa |
   |
203 |
|
tagasi üles |
|
 |
Golden93
HV vaatleja
|
25.05.2013 17:48:01
|
|
|
Prose on AMD A10 5800k
Ja jahutus oli no selline väike mis tuli prosega kaasa aga nüüd on uus mis on suurem ja see on Cooler Master Hyper 212X
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
25.05.2013 18:27:54
|
|
|
Kas kastist midagi sisse ja välja ka puhub ?
Äkki teeb sinust ka  |
|
   |
203 |
|
tagasi üles |
|
 |
Golden93
HV vaatleja
|
25.05.2013 18:32:46
|
|
|
Jaa ees on 120mm Fan mis puhub sisse ja tagant puhub sama suur Fan välja!
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
25.05.2013 18:37:55
|
|
|
Mis pastat kasutasid ?
Äkki teeb sinust ka  |
|
   |
203 |
|
tagasi üles |
|
 |
Golden93
HV vaatleja
|
25.05.2013 19:01:31
|
|
|
On Cooler masteri väike pasta süstlamoodi mis tuli sellega kaasa
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
indumen
HV veteran

|
25.05.2013 19:46:23
|
|
|
kas sa kasutad mängimiseks seda sama protsessorisse integreeritud graafikat või on eraldi seisev arvutis ka?
emaplaadi bios on värskendatud?
sellise juraka jahutusega võiks temperatuur natuke parem tõesti olla, aga siin juba palju faktoreid mis mängivad,
esimesena võib see emaplaadi temperatuuri andur lihtsalt valetada
teiseks võid proovida mõnda kallimat pastat
kolmandaks korpuse õhuliikuvuses on midagi valesti.
neljandaks kas prose ventikas töötab täispööretel kui koormus suur või on see kuidagi fikseeritud tarkvaraliselt/biosist?
viiendaks see prose tundubki kuumemalt töötama kui harjunud, google andmetel vähemalt.
_________________ ükskord me võidame niikuinii |
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
176 |
|
tagasi üles |
|
 |
Golden93
HV vaatleja
|
26.05.2013 10:27:24
|
|
|
Kuidas üldse teada et kas see arvuti kasutab seda intregeeritud graafika kaarti? (tegelt tahaks panna üldse nii et arvuti ei kasutaks seda seast on olemas mul parem kaart.
Neid temperatuure vaatasin alguses Biose pealt ja kui kasutan arvutit siis CPUID HWMonitor programmi et näha temperatuure.
UPDATE:
Ok ma uurisin veel googleis ringi ja avastasin et keegi soovitas SpeedFan programmi temperatuuri vaatamiseks ja seal saab ka Fan kiirust muuta, AGA ma ei teagi nüüd kumba uskuda?
http://gyazo.com/b39d594c012e11194476e6a5a1b147cb
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
26.05.2013 13:55:00
|
|
|
mul oli 5800k suvalise 92mm jahutiga ilma ühegi lisa ventikata väikses kinnises vanakooli kastis ja ei kuumenenud midagi üle. originaali vaetasin vaid seetõttu välja et tegi nilbet pininat seal . temperatuur jäi absoluutselt igas asendis kuskile max60c kanti. see prose pole stock kiirustel mittemidagi märkimisväärselt kuuma.
kui "Cooler Master Hyper 212X"ga see asi ära ei jahuta siis pole kas korralikult paigaldatud või mingi olematu tõenäosus et prose enda heatsink pole korralikult kontaktis prose muude osadega seal all. mis sulle seda 80c asja üldse ütleb?
Golden93 kirjutas: |
Kuidas <b>ül<font color=red>d</font>se</b> teada et kas see arvuti kasutab seda intregeeritud graafika kaarti? (tegelt tahaks panna <b>ül<font color=red>d</font>se</b> nii et arvuti ei kasutaks seda seast on olemas mul parem kaart.
Neid temperatuure vaatasin alguses Biose pealt ja kui kasutan arvutit siis CPUID HWMonitor programmi et näha temperatuure.
UPDATE:
Ok ma uurisin veel googleis ringi ja avastasin et keegi soovitas SpeedFan programmi temperatuuri vaatamiseks ja seal saab ka Fan kiirust muuta, AGA ma ei teagi nüüd kumba uskuda?
http://gyazo.com/b39d594c012e11194476e6a5a1b147cb |
kumba uskuda? (eeldusel et prose ja radika vahel korralik kontakt) katsu seda radikat käega, kindlasti on 80c ja 30c vägagi erinevalt tunda. mulle tundub see 30c usutav küll idles sellise hea jahutiga.
kuidas int video välja lülitada? lülitub automaatselt kui teise video sisse paned, lisaks võid biosis muidugi panna jõuga videokaardiks PCI-E, kuskil seal peaks olema valikud, et int/auto/pci-e vmt.
ma soovitaks, et vaata igaksjuhuks üle kas radikas on korralikult peal, see 1 täpina pasta panek muidu on igati okei idee ja pane biosis see ventikas mitte max vaid mingi normal vms keskmise võimsuse peale, lase paartundi mingit wPrime vmt koormustesti, et prose 100% peal hoida ja kui selle ajaga asi ise pange ei lähe võid eeldada, et kõik ongi korras.
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
3 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Golden93
HV vaatleja
|
26.05.2013 14:46:06
|
|
|
tnx aga noh muidu oligi tegelikult koguaeg selline küsimus et mis see nagu TEGELIK temp. on millal peaks hakkama muretsema sest kui mängin siis läheb sinna 80c kanti aga see ei ole ka mingi kogu aeg 80 juures lihtsalt kui mul see HWMonitor töötab näiteks mängimise ajal siis kui lõpetan näitab et miinimum oli mingi noh 40 ja MAX oli umbes 80C!
Ja kas radikas peaks olema soe näiteks kui on prose temp. 50 peal koguaeg.
sest see HWMonitor näitab 50 ringis aga SpeedFan 30 ja radikas ei ole kuskilt otsast kuum ega soe!
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
26.05.2013 16:10:35
|
|
|
Golden93 kirjutas: |
sest see HWMonitor näitab 50 ringis aga SpeedFan 30 ja radikas ei ole kuskilt otsast kuum ega soe! |
no siis jääb vaid 2 varianti, prose on radika all tuline, sest kontakt radikaga on kehv ja kuumus ei kandu radikasse edasi
või teiseks, nii prose kui radikas ongi jahedad ja soft paneb lihtsalt vigast, ma arvan et see teine on kõvasti tõenäolisem.
vaata biosis ka numbreid kohe peale koormust enne kui maha jõuab jahtuda, kui seal ka jahedat näitab siis on küll kõik ok, kindlasti
usaldusväärsem kui mingi universaalne temp näitaja soft.
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
3 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noviceolen
HV vaatleja
|
22.01.2014 16:03:46
|
|
|
Kui võib siis bumpiks seda teemat,et uut tegema ei hakka, kuna tegemist sama protsessoriga.
Hetkel otseselt ülekuumenemist ei kurda, aga kuna tegemist mul esimese buildiga, siis tahaks kuidagi testida või kindel olla, mis kraadid jne masinas olema peaksid.
CPU: A10 5800k
jahutus: Cooler Master Hyper 101 (muide, kes rahu ja vaikust armastavad, see valik ei ole teile . Seal 2200-2700 pöörde peal vurab ikka mõnusalt.)
Kast: min tower, lisa jahuteid peale taga asuva stock 92mm
hetkel olen jälginud temperatuure vaid gigabyte`i Easy Tune 6. (muide on seda keegi kasutanud? seal mingid liikurid ka numberite 1500 ja 40 kõrval. On vaja näppida või need ainul clockimiseks? )
idles seisab CPU 21 kraadi peal, hyper 101 mingi 1300 pöörde peal.
Samas ei tea kui usaldusväärne see on, HW monitoris nii palju numbreid, et ei tea mida vaadata.
Tahaks mängimise ajal temp. testida, aga ei tea kuidas. Jätan mängu alla, siis lükkab numbrid kohe alla ju. Nägin vist korraks 57 C.
Põhimõttelist tahaks testida ja kindel olla arvuti töövõimes. Siiski esimest korda panin kasti kokku, pasteerimine jms. Kärsahaisu pole õnneks siiani tundnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |