praegune kellaaeg 22.06.2025 13:49:03
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
13.09.2013 11:16:01
Kõvaketas suremas.? |
|
|
Tere kaaslased. Tüütan teid taas. seekord olen ise hädas.
Mure järgmine. Oman läpakat Dell vostro 3550 kus on 500 gigane hdd ja muu sinnajuurde kuuluv. Jätsin Läppari ööseks käima(ta mul tegelt suht koguaeg käib, aegajalt panen sleepi ka.) Ja hommikul oli mingi must kekraan ja kiri ees. kahjuks ei mäleta mis kirjas oli ja unustasin ka üles kirjutada.
Mure siis selles et windows 7 ei stardi üles,jõuab ca sinna kus peaks login screen tulema ja sinna jääbki ei miskit peale login tausta.
igal startupil tahab chkdsk testi teha. kui testi tegema lasta siis jõuab kuhugi 48 prossa juurde ja sinna jääbki (lasin 4 tundi seista selle 1 koha peal ja ei kõssugi.) .
Tegin siis delli enda diagnbostikat ja seal tunnistati kõvaketas defektseks ja kood anti ka. millega suurt midagi tegelt teha pole.
Hetkel on Linux Mint 13 Maya seal live modes veendumaks et ülejäänud riistvara töötab normaalselt ja seda ta ka minu arust teeb.
Kettaga on siis selline seis et linux näeb ketast ja failidele lisgi laseb ka aga näiteks pildikausta avmine kus on aint 5-6 pilti võtab ca 5-10 minti ja kopeerimisel teisele kettale failib sealt ka pooled. proovisin ketast oma laua arvuti emaplaadil sataühenduses. ligi laseb ainult ketta recovery partitsioonile ja suurele kettale kus mu enda pildid videod ja muu jama sinna ei lase , nõuab et ma formaadiks ketast.
Panin siis ketta läpakasse tagasi ja hetkel üritan linux mindiga sealt faile välja võtta. aga see võtab julma aja ja pooled feilib.
Mida siinkohal ette võtta saaks failide päästmise nimel. sest tegu pole form,aaditud kettaga ja failid on alles. (teise arvutisse pannes nõutakse formaati . )
Hetkel proovin linux lives recuvat tööle ajada. ehk aitab. muid mõtteid thetkel pole.
läpaka vanus ca 3 aastat,ja garantii ümber
kas fixboot ja v]i fixmbr k'sud aitaksid siinkohal midagi. ja kuidas neid sisestama saada.
_________________ BatRat |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.09.2013 12:51:36
|
|
|
Kataloogide pikaajaline avamine ja failide osaline kopeerimine näitab ikkagi pigem ketta füüsilist hävingut. Nii, et kopeerid siva ära need failid ja kataloogid, mis veel tervena kätte saad. Ja siis alles hakkad edasi mõtlema mis teed.
Samas masinas, põhikettana ei tee selle kettaga enam midagi, ainult kas siis USB-kettana või mõnes masinas teise kettana üritad veel ligi pääseda.
Aga ära võta südamesse - selline epideemia, nagu ketta info üliaeglane lugemine, on vägagi levinud tõbi kõvaketaste hulgas. Endalgi, katkiste ketaste virnas üksjagu juba taoliseid, üliaeglaseid kettaid.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
NAIRI2
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
13.09.2013 22:34:42
|
|
|
ei saanud targemaks. aga proovin siis esialgu homme kõrvalkettana teises arvutis recuvaga kallale saada.
_________________ BatRat |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|