praegune kellaaeg 20.06.2025 20:44:47
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
supererki
HV vaatleja
|
03.08.2013 11:15:21
Toitekas undab liiga valjult - vahetada vent? |
|
|
Tere.
Hiljuti ehitasin omale uue kasti, mille eesmärk on säilitada meediat ja striimida seda läbi ressiiveri telekasse (+ print server). Kuna ma pole eriti jõukas inimene, siis tuli igalt poolt nurkasid lõigata igatahes, on mul selline korpus:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Korpused/146677/
Seal sees on üks asuse mini-ITX emaplaat, mille peal on integreeritud Celeron 847. Lisaks WD 1TB 3.5" ketas ja so-dimm mälud. üsna tavaline värk.
Igatahes, Asuse originaal prose ventika ma vahetasin täna välja scythe mini kaze vastu (http://www.scythe-usa.com/product/acc/016/sy124010l_detail.html) - sai selle koha pealt oluliselt vaiksem, aga lõpptulemus pole ikkagi oluliselt parem, sest toiteka ventikas undab edasi.
Korpusel on tavaline MicroATX 300W psu.
Ma olen nüüd üritanud mõelda, et mille vastu seda välja vahetada. Googledamise peale leidsin picopsu, see on adapteriga, seega mingit venti ei unda. Välja peaks andma 120 või 150W (oleneb mudelist). Nüüd manualist paistab (http://resources.mini-box.com/online/PWR-PICOPSU-150-XT/PWR-PICOPSU-150-XT-manual.pdf), et annab välja max 8A (peak 10A). Esiteks kas sellest jätkub (praegu juba prose ümmarguselt 20W, ketas 20W, siia-sinna veel mõned) - nüüd kui ma tahaks juurde panna veel ühe ketta ja vbla optilise seadme. Jääb vist väheks? Igatahes olen piiri peal.. Ma mõtlen seda, et sellel PSU-l tuleb 1 sata, seega tuleks splittima hakata.
Kuna see eelmine lahendus ei ole ka väga odav, siis ma mõtlen, et kas lihtsalt ventika vahetamisega ei saaks toitekat vaiksemaks? Ma kruvisin selle lahti, seal on tavaline 80x80x10 vent, mis saab 2pinnisega voolu. Kas sellest võiks tolku olla? Oskab keegi mõnda venti soovitada äkki?
----------------
EDIT:
paistab, et seda teemat on siin foorumis juba põhjalikult käsitletud ja arvatakse, et vastus on jah, tasub vahetada.
Seega kitsendaks küsimust ja paluks endale soovitada 80x80x10 mõõtudega väga vaikset ventikat.
br,
erki
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
03.08.2013 11:25:53
|
|
|
Midagi jämedamat (mõõdu poolest) ei anna sinna litsuda? Ei pea ju toiteka sisse mahtuma, piisab kui toiteka korpuse välimisse külge kinnitatud on ja "sisse puhub".
Ses suhtes, et kui toitekas nagunii piiri peal on siis ma ei usu, et täispööretel 80x80x10 väga vaikseid vente on. Võibolla oleks lahendueks pisut tõhusam puhur panna.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
03.08.2013 18:43:41
|
|
|
või tuimalt olemasolev vent 7v peale tööle, peaks vait jääma
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|