Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  arvuti liiga kuum.? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.07.2013 23:33:53 arvuti liiga kuum.? vasta tsitaadiga

Teema selline.

Mulle tundub et arvuti on liiga kuum. Lõunasilla radiaator on nii tuline et üle kahe sekundi näppu vastas ei hoia. kõvakettad samuti soojad aga kätt ei põleta(natuke liiga soojad ma arvan)

hvmonitori alusel on kõik kõvakettad 37 kraadi juures (air flow 36 ja kõigub) aga nad tunduvad tunduvalt kuumemad.

emaplaadi anduritest mis hvmonitor välja loeb või arvutab on 1. 47 kraadi keskmiselt. teised 3 on kuskil 35 juures.

mure tegelt selles, et arvuti viskab bsodi ja viitab raudvarale ,vahepeal lihtsalt hangub kinni. hetkel on arvutil küljekaas maas. või oleks ikka targem see sulgeda ja lisada korpuse esipaneelile ka mingisugune ventilaator sisse puhuma õhku. probleem esineb rohkem just mängides.

samuti on siin ka ati radeon x1950xt kaart mis on idles joostes juba 40kraadi (ma ei tea miks sest peal on suur ventilaator zalmani suur 2 kuumatoruga lai radikas ja kuu aega tagasi sai uue termopasta ka). niipalju tean et see pidigi suht kuum kaart olema aga mänides ca 60-65kraadi. alarm hakkab 70 pealt tööle mul.

samuti ma arvan et äkki toiteplokk võib otsad anda.
toetudes teoorias everesti näidule PWM mis näitab samuti 47-50 kraadi nagu hvmonitor 1 andurit või arvutuslikku näitu.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kalvis
Kreisi kasutaja

sõnum 07.07.2013 09:33:26 vasta tsitaadiga

Kui radikas kõrvetab siis olemuselt on liiga kuum. Kuid ega palju alternatiive pole - kas ootad kuniks kooleb või ostad uue emaplaadi.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

sõnum 07.07.2013 10:49:25 vasta tsitaadiga

mul on pmst uus emaplaat olemas aga tahaks siinkohal kindel olla et toide ei põhjusta seda

siin on ka võimalik et psu on läbi kui southbrigdge saab liigapalju voolu või midagi.

kui nüüd aus olla siis äkki ma ajan siin lõunasilla ja põhjasilla sassi. arvan ise et põhjasild on prtsessori kõrval radika all ja lõunasild siis allpool eemal.

Villemk2
HV veteran
Villemk2

sõnum 07.07.2013 11:02:52 vasta tsitaadiga

põhjasild on tihti lähemal protsessorile, aga vahet pole, kui üks sild sureb, siis plate nagunii normaalselt ei tööta.
Psu seda ei põhjusta, ei tundu eriti loogiline, et kui tervele platele tuleb vool samast (surevast?)toitest, siis ainult üks komponent kuumeneb.
Kommentaarid: 127 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 07.07.2013 11:45:04 vasta tsitaadiga

Ja millal viimati neil sildadel siis kivistunud termopasta ära vahetati. icon_razz1.gif
Väga tihti ongi emaplaatidega selline surm või koomasse kukkumine, et termopasta on kivi, jahutus ei toimi ning tulemuseks mittetöötav emaplaat.

Viimatine, mis oma tuttavaga ära sai nähtud, muutus igatahes selliseks, et põhjasillale tuli survet avaldada, siis olid ühendused OK ja värk töötas. Kui survet ei avaldanud, siis ei töötanud.
--------------------------
Üks keiss veel - osade emaplaatide korral näevad tootjad ette sellist asja, et protsessori ventilaator peab õhku puhuma ka põhjasillale. Ja kui seda pole, siis tuleb põhjasillale kinnitada omaette lisaventilaator.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 07.07.2013 21:53:16 vasta tsitaadiga

1. pasta vahetada ja radikas vajadusel suurema vastu vahetada ning õhuvool sinna suunata. ise olen paaril plaadil neil aegadel, mil veel pisikesed 10k+ rpm vurrid alumiiniumitüki peal olid, välja visanud ja suurest radikast passiivi sinna peale saaginud.
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 07.07.2013 22:52:35 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Väga tihti ongi emaplaatidega selline surm või koomasse kukkumine, et termopasta on kivi, jahutus ei toimi ning tulemuseks mittetöötav emaplaat.
Teemaalgataja ju ütles, et radikas kõrvetab. Järelikult on soojusülekanne hea.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 07.07.2013 22:55:27 vasta tsitaadiga

radikas liiga väike, õhuvoolu liiga vähe, biosist liiga palju voolu sillale peale pandud.
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 07.07.2013 22:57:22 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
radikas liiga väike, õhuvoolu liiga vähe, biosist liiga palju voolu sillale peale pandud.

pinget

tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 07.07.2013 22:58:52 vasta tsitaadiga

noh jah, " voltage". mitte ampreid.
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

sõnum 07.07.2013 23:55:38 vasta tsitaadiga

emaplaati malu protsessorit ega videokaarti ei ole klokitud. kõik jookseb nii nagu stokist tulnud. vajadusel võin alla klokkida kui saab icon_biggrin.gif lõuna silla radika mõõtmed on silma järgi umbes 4 cm(laius) x 4cm(pikkus) x 5 cm (Kõrgus). MA küll ei julge pead anda et see suur on aga väike ta ka ei ole.

ja kui mina arvuti koostan saavad kõik komponendid kontrollitud.(sisaldab ka pastade vahetust). kui oleks pasta kivisks juba muutund siis oleks ju radikas jahe ja temp näidult kõrge mis kohe viitaks pastale.

vaatasin täna äärmise pilguga üle ka kondekad ja kõik tunduvad olevat korras. toiteploki võtan homme lahti sest heinateo kõrvalt polnud täna aega selleks.

mainin veel et mu arvuti tõõtab NN pea alaspidi kas ehk see kuidagi võib põhjustada sellist asja sest kuumus liigub alati ju ülespoole ja suured vetilaatyorid on lõunasillast allpool ja kuum nimelt ongi protsessorist eemal olev sild mis siis üldreeglite alusel on allpool minul aga siis üleval pool.. sest arvuti asukjoht ei võimaldanud muid variante muidu oleks täiesti umbseks jäänud.

kui nüüd siis oletada ,et tegu on puuduliku ventilatsiooniga(küljekaas on maas kui arvuti töötab) siis peaksin pci slotti leidma mingi jubina mis tõmbaks õhku välja. küljekaane protsessoriavale panema ventilaatori õhku sisse suruma ja ka front pnaeeli panna ventilaator õhku sisse suruma sest ülemisele ja alumisele küljele ei ole võimalik seda paigaldada all on riiul ja arvuti peal on elektrikapp. elektrikapi siinid, kaitsmed ja sillad on arvutist ca meetri kaugusel ja magnetvoogusid ei usu.

olgu siis ka mainitud et toiteplokk on ca pool aastat töös olnud(siinkohal tehnikas noorus ei välista praaki). kahjuks mul pole proovida teist toiteplokki hetkel. kuid enne ei julge kedagi süüdistada kui toide on kontrollitud.(kui sealt tuleb ikka ebamäärast voolu siis on loogiline ju ka emaplaadi kuumenemine. (pulse widtrh modulation) pe4aks asuma ka lõunasillas nagu olen siiani arvanud.l võin ka eksida. ja luban näpuga naidata ja parandada mind. me kõik õpime ja ma ei ole ka mingi riistvara ekspert.

kalvis
Kreisi kasutaja

sõnum 08.07.2013 10:36:44 vasta tsitaadiga

Eespool loetletud võtted aitavad kaasa jahutuse halvenemisele. Proovi korraks nii nagu peab ja vaata kas radiaatori temp langeb. Kui langeb siis viga leitud, mittelangemisel püüa õlekõrrena parandada jahutust (kuidagi tuleb seda tulikuuma radiaatorit paremini maha jahutada)
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 08.07.2013 12:10:41 vasta tsitaadiga

küljekaane maha võtmine on selline tegevus, mis korpusesse mõeldava õhuvoolu totaalselt peapeale keerab. lisaks on see, et osad plaadid oma olemuselt ei pruugi teatud korpustesse üldse sobida, kuna korpus määrab õhuvoolu ning selle suuna ja emaplaadil võivad jahutamist vajavad komponendid olla paigutatud mitte sobivalt. näiteks ei saa korstnaga korpusesse tekitada ülerõhku, osadesse pisikestesse kastidesse ei saa panna teatud protsessoreid, mis on iseloomult tulisemad. (kunagi sai tehtud vanasse, väikese korpusega scaleo sisse miski p4. See kuumutas 15 minutiga toiteploki ümbruse korralikult tuliseks.)
pruuli555
Kreisi kasutaja
pruuli555

sõnum 10.07.2013 16:00:42 vasta tsitaadiga

ilmselt oliigi tegemist lõunasilla liigse kuumusega. sest hetkel paigaldasin otse selle kohale 80 mm vetilaatori ja lõunasilla temp on keskmiselt 35 ja mängides 45. ja kaks päeva pole masin kokku jooksnud ja trikke teinud. seega tuleb mul mõelda kuidas ma ta san kinnise kaanega korralikult ventileerima sest arvuti ainuvõimalik asetus on suht sitt kui aus olla. pean ilmselt ümber ratsima midagi.

kui tavaliselt on lõunasild videokaardi kohal siis minu masinal on videokaat kohe lõunasilla kohal arvuti on pööratud 180 kraadi(kõik on pea alaspidi va dvd draiv mille augud said ümber puuritud.

peaksin omale muretsema mingi aparaadi millega saab testida toiteplokke. antud situatsioonis siis õnneks ei olnud asi toites vaid puuduvas õhuringluses. ja jään lootma et avastasin vea enne kui keegi kahju sai icon_biggrin.gif.

hetkel kirjutan selle masina taga. enne ventilaatori paigaldamist oleks juba kokkujoost vist icon_biggrin.gif

Tänud osavõtjatele ja kindlasti pöördun ka edaspidisiia.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  arvuti liiga kuum.?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.