Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Condamed
Kreisi kasutaja

|
19.07.2013 20:35:57
Arvuti venib nagu tatt, eriti Windowsist väljas. Palun abi. |
|
|
Tervist!
Soetasin omale uue arvuti ja sooviks teada, mis tal võib viga olla, kui Windowsist väljas olles (kasutades erinevaid bootable programme, Windowsi installimisel, bootimisel jne.) venib ta nagu tatt.
Lihtsalt laeb Windowsi installi jube kaua aega, nüüd juba umbes 15 minutit on kinni ''Setup is starting'' peal. Samamoodi läks üliaeglaselt tööle Acronis Disk Director ja üldine boot on ka kuidagi aeglane.
Lisaks on veel üks mure, hetkel Windowsit installida üritades või ükskõik mida ''Windowsist väljaspool'' teha on arvuti keskmise loadi all, teeb ikka korralikult häält ja võtab ~80W rohkem voolu, kui IDLES. Kas see on normaalne?
Arvuti ise on selline:
AMD Phenom 2 X4 965
6GB DDR3 1333MHz Apacer
Gigabyte Radeon HD5850
Samsung Spinpoint F3 1TB
Chieftc APS-850C toide
Gigabyte GA-790XTA-UD4
Minuarust pole see normaalne (eriti see aegluse probleem). Kõvaketast HDTunega vaadates, näitas Health screenil ühte attentionit (sinine). Et kõvakettal olla olnud mingi failide lugemisega probleem, mis võib olla põhjustatud kaablist. Kas see venimine võib olla põhjustatud vigasest SATA kaablist? Sesmõttes, et kollast warningut ta ei andnud, ning nagu ma aru sain, oli tal kunagi olnud lugemisega probleeme, et hetkel ei ole. Sain ma millestki valesti aru?
Tänud aitajatele!
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
19.07.2013 21:18:06
|
|
|
Sellist venitamist põhjustavad, vigased mälud, vigane kõvaketas või ülekellatud protsessor, algatuseks taasta BIOS`e vaike seaded.
Vaevalt, et kõvaketta kaabel vigane oli, tavaliselt on viga ikka kõvaketta elektroonikas
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
19.07.2013 22:09:10
|
|
|
Marie kirjutas: |
Sellist venitamist põhjustavad, vigased mälud, vigane kõvaketas või ülekellatud protsessor, algatuseks taasta BIOS`e vaike seaded.
Vaevalt, et kõvaketta kaabel vigane oli, tavaliselt on viga ikka kõvaketta elektroonikas |
Jällegist loll küsimus, kuid kuidas ma neid taastama peaksin? Pole uue emaplaadi BIOSiga eriti kursis.
Seal oli valik Default Optimized Settings vms., seda ma ka tegin ning bootimisel ütles mulle, et HDD on hakand jooksma IDE modes ning et kas tahate panna ACHI modesse.
Kui panin ACHI modesse, siis ei buutinud enam ja hakkas muud nalja tegema. Jätsin ta hetkel IDE modesse siis.
Otsin emaplaadi raamatu üles ja vaatan kuidas täpsemalt asi käib.
Aga hetkel jääb siiski üks küsimus- kas on on siis normaalne, et BIOSis olles (või muus kohas Windowsist väljas) on arvuti LOADi all? Nii kui Windowsisse jõuab jääb jälle vait ja temperatuurid ka paremad...
EDIT:
HDTune ja Cristaldisk kõnelevad ketta kohta sedasi, on need 'näidud' normis?
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
19.07.2013 22:44:16
|
|
|
Condamed kirjutas: |
Aga hetkel jääb siiski üks küsimus- kas on on siis normaalne, et BIOSis olles (või muus kohas Windowsist väljas) on arvuti LOADi all? Nii kui Windowsisse jõuab jääb jälle vait ja temperatuurid ka paremad...
|
LOAD'i all tegelikult ei ole. Lihtsalt kõiksugused protsesoori voolusäästurežiimid hakkavad toimima alles Windowsis, kui vastav driver laetud saab..
Aga selle uimamise asjus: tee mälule memtest, proovi nt. üldse ilma kettata, mõne teise kettaga või siis ahci seadesse keeratult. Kindluse mõttes võid ju teist sata kaablit ja porti ka proovida. Ja võimalusel ka BIOS uuendust näiteks.
|
|
Kommentaarid: 149 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
karukas
HV veteran

|
19.07.2013 23:09:47
|
|
|
Mõned terased kettad on väga aeglased. Kas ka see konkreetne mudel, ei oska öelda. Küll sai hiljuti kaunis sarnase konfiga masinal süsteem pandud ssd`le ja asi hakkas totaalselt lendama.
_________________ Torgin vanarauda erinevate asjadega ja suviti sõidan jalgrattaga. |
|
Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
19.07.2013 23:13:51
|
|
|
Panen kohe Memtesti testima, aga kahtlen, et asi mäludes.
Pigem ikka kettas, ma arvan. Windowsis nagu ei uima (netis käis jne.). Aga kuidas muidu selle HEALTHiga on? On see attention OK või on midagi mõjutanud?
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
19.07.2013 23:13:58
|
|
|
aga kust sa tead, kuidas selles " bootable " meedias vastava kivi peal olevat kettakontrollerit üldse käitatakse? kui sellele mingi " standard " selga surutakse, et töötaks konfimata, pole ime, et " tattaeglane " on. või mes perfoooorments teste sa seal knopiksis tegema tahad hakata ?
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.07.2013 23:57:02
|
|
|
Aga miks mitte m6ni live-opsüsteem Dvd-lt tööle panna. Nåiteks m6ni linuxlane. Kui siis ka venib, on pìem tegu emaplaadi enda probleemiga ja las siis garantii uurib milles jama.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
20.07.2013 00:28:56
|
|
|
laurx kirjutas: |
aga kust sa tead, kuidas selles " bootable " meedias vastava kivi peal olevat kettakontrollerit üldse käitatakse? kui sellele mingi " standard " selga surutakse, et töötaks konfimata, pole ime, et " tattaeglane " on. või mes perfoooorments teste sa seal knopiksis tegema tahad hakata ? |
Mitte essugi ei saanud aru, pead mulle vähe täpsemalt seletama.
Kas su point oli selles, et erinevate kivide peal toimib erinevalt vms.? No kurat, H61 kiibiga plaat koos G550, 250GB vana Hitachi HDDga (samuti 6GB RAM) bootis nagu välk ning jooksutas erinevaid bootable programme ka väga sujuvalt.
Ega mind see otseselt ei segagi, aga muretsema ja mõtlema paneb, et mäs värk selle kettaga on ikkagi.
Hetkel käiasin 5.5GB mälule MEMtesti tund ja veidi peale ja ühtegi errorit ei tuvastanud.
E: Ja keegi võiks ikkagi öelda, kas see Health screen/screenid näitab/näitavad häid 'näite'?
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
20.07.2013 02:58:22
|
|
|
Näitudel ei paista häda midagi. Aga proovisid sa AHCI režiimis väljaspool Windowsi utiliite või ka nt. Wini setupit?
Ma pole küll oma 10a enam AMD süsteeme näppinud aga veider, miks ei peaks AMD kivi normaalselt "standard" IDE või AHCI režiimis toimima.. Mingi konkreetse ketta või plaadi (või biosi) kala ehk
|
|
Kommentaarid: 149 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
20.07.2013 09:44:11
|
|
|
AHCI režiim vaevalt tavalise kõvaketta puhul erilist tunnetavat kiirusevõitu annab ja kui Windows sai IDE režiimis installitud ning hiljem lülitad BIOSes AHCI sisse järgneb Windowsi üleslaadimisel sinine ekraan, loomulikult kui on olemas eraldiseisev kõvaketta kontroller kaart, siis saad ajutiselt selliselt IDE režiims installitud Windowsiga kõvaketta selle abiga tööle, BIOSes lülitad AHCI sisse ja Windows otsib ise vastavad draiverid ning seejärel võid juba kõvaketta emaplaadi kõvaketta kontrolleri taha tagasi ühendada ja saad ka suvalise Windows versiooni ilma sinist viskamatta tööle.
Vista ja Windows 7 puhul on olemas ka teistsugune lahendus -> IDE mode režiim AHCI mode-i ilma, et peaks tarkvara uuesti paigaldama ja ei mingit sinist ekraani enam
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.07.2013 10:04:31
|
|
|
Kas on m6tet ennast piinata selle installiga?
Lihtsam on ju mingi Live-opsüsteem tööle joosta ja siis vaadata, kas on kiire v6i aeglane. Kui on aeglane, on emaplaat ise probleemiallikas ja garatiiremondi teema.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
20.07.2013 11:37:18
|
|
|
Õnneks sai Windows installitud ACHI režiimis ja nüüd sain ta bootima ka korralikult.
Garantiid enam ei ole, arvuti ostetud 2010.
Siin on benchmark, tundub täiesti normaalne mulle:
Ma vaatan, uurin seda LIVE opsüsteemi asja, pole kunagi kokku puutunud.
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
20.07.2013 13:03:14
|
|
|
seda sama ma sulle tahtisn öelda,et igasugu live süsteemid on tehtud võimalikult universaalseks, et need võimalikult paljude kiibistike ja konrtollerite peal käima hakkaks, samas need universaallahendused ei taga alati maksimum perhvoormäntsit, sest konkreetse kiibistiku ja kontrolleri jaks vajalik tarkus on puudu või nuditud. IDE seade on ka üks sellistest " universaallahendustest" mis sinu näitel just tõestas, et pole parim kuid on lollikindlam. sa lülitasid sisse konkreetsema teema ja installisid selle jaoks ekstra tehtud draiveri ning tulemsu on viimaselt pildilt näha.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
20.07.2013 13:20:41
|
|
|
seda sama ma sulle tahtisn öelda,et igasugu live süsteemid on tehtud võimalikult universaalseks, et need võimalikult paljude kiibistike ja konrtollerite peal käima hakkaks, samas need universaallahendused ei taga alati maksimum perhvoormäntsit, sest konkreetse kiibistiku ja kontrolleri jaks vajalik tarkus on puudu või nuditud. IDE seade on ka üks sellistest " universaallahendustest" mis sinu näitel just tõestas, et pole parim kuid on lollikindlam. sa lülitasid sisse konkreetsema teema ja installisid selle jaoks ekstra tehtud draiveri ning tulemsu on viimaselt pildilt näha. |
Jällegi, vabandan oma lolluse pärast kuid ei saanud eriti midagi aru.
Et kas see tulemus viimasel pildil (benchmark) on hea, või mäs sa sellega öelda tahtsid?
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
20.07.2013 13:27:29
|
|
|
tsitaat: |
tundub täiesti normaalne mulle:
|
normaalsuse etalon on Prantsusmaal, meetri ja kilogrammi etaloni kõrval, formaliini lahuses. kui sulle on normaalne, siis mina seda arvutit kasutama ei pea. |
Meh.
Ütle lihtsalt, kas see on sinu arust OK benchmarki tulemus või on midagi mäda?
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
20.07.2013 13:53:21
|
|
|
ise ütlesid, et on "normaalne" kui on normaalne siis on normaalne. kasuta. |
Asi selles, et ma ei tea kõvaketastest ja nende 'normaalsusest' mitte muhvigi, seega küsingi teiste arvamust...
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
20.07.2013 13:59:05
|
|
|
mis su eesmärk on? kui masin on "aeglane", pane süsteem SSD peale. kui lihtsalt ilusaid numbreid tahad, on sul liiga palju vaba aega. ketaste marke ja mudeleid guugeldades ilmselt leiad palju benchmarke aga sinna juurde jääb alati küsimus, et mis sinu emaplaat suudab antud kettaga koos. mina olen tavakasutaja jaoks märkimisväärset jõudluse kadu näinud ainult PIO modega. kes juba cad i kasutab, pole enam tavakasutaja.
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plumbum
HV vaatleja
|
20.07.2013 14:52:09
|
|
|
Kontrolli sata kaablid üle. (C7) Interface CRC error count viitab mingile häirele ühenduses. Võimalik ka näiteks, et vigane sata kaabel dvdrommi taga ajab kontrolleri nii hulluks, et kõvaketas ka enam ei taha normaalselt töötada.
Mingile jamale viitavad ka need benchmarki lugemiskiiruse allapoole piigid. Mul omal 2 HD103SJ ketast ja benchmarki pilt on hoopis ilusam:
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
20.07.2013 15:25:09
|
|
|
Plumbum kirjutas: |
Kontrolli sata kaablid üle. (C7) Interface CRC error count viitab mingile häirele ühenduses. Võimalik ka näiteks, et vigane sata kaabel dvdrommi taga ajab kontrolleri nii hulluks, et kõvaketas ka enam ei taha normaalselt töötada.
Mingile jamale viitavad ka need benchmarki lugemiskiiruse allapoole piigid. Mul omal 2 HD103SJ ketast ja benchmarki pilt on hoopis ilusam:
 |
Kas sul on Windows SSD peal või ühe peal neist?
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plumbum
HV vaatleja
|
20.07.2013 16:53:16
|
|
|
Kas sul on Windows SSD peal või ühe peal neist? |
Windows 500GB Seagate peal(see tavaline päris ketas, ketta, ketastega variant), need Samsungid on Data kettad puhtalt.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
20.07.2013 21:10:56
|
|
|
Plumbum kirjutas: |
Kas sul on Windows SSD peal või ühe peal neist? |
Windows 500GB Seagate peal(see tavaline päris ketas, ketta, ketastega variant), need Samsungid on Data kettad puhtalt. |
Siis pole mul muretsemiseks põhjust, kuna mul on OPsüsteem ka sellel kettal (ainuke ketas).
Keegi veidi aega tagasi ütles, et OPsüsteemiga kettal selline kõikumine täiesti OK, mis tundub loogiline, kuna OS koguaeg toimetab temaga testimise ajal.
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|