praegune kellaaeg 20.06.2025 00:43:16
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
chesm6mmi
HV Guru

|
24.01.2014 21:24:23
Vmware esxi ja 4tb kettad |
|
|
Tervist, niisis jookseb üks esxi server mis jooksutab paari masinat, nüüd kuna emaplaadil lõpmatuseni sata porte pole siis tahaks võtta ligi 4tb kettaid paar tükki. Peale tunde ja tunde netis tuulamist sain targemaks et vmware küll tunneb ära 4gb ketta ilma mureta kuid oma süsteemi sinna peale üle 2tb teha ei oska. Soovitatud on siis teha 4tb kettast 2 virtuaalset ketast ja need siis quest os ehk windowsi serveri peal panna spanned ja seega üheks kettaks siduda, minu küsimus siit kohe et tahaks need kaks nelja terast ketast peeglisse ka panna või isegi raid 5 softiliselt windowsi enda alt, et kuidas või kui hästi see toimub kui kettad niimoodi varasemalt spannitud on mitmest üheks? Või on kellelgi mõni parem pakkumine kuidas need 4tb korralikult tööle saada?
E: ise küsin ise vastan, oli peal esxi 5.1 ja seal oligi max vmdk suurus 2tb, alates 5.5 versioonist on see 62tb
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amdfan
HV Guru
|
02.02.2014 11:31:22
|
|
|
Mina olen ESXi 5.1 all andnud 3 ja 4TB ketta läbi Raw Device Mappingu (RDM) Windows OS´i kätte. Teoreetiliselt peaks see töötama ka näiteks Linux´i all.
Viimast on plaanis testida seoses Xpenology (Synology DSM) plaanitava kasutuselevõtmisega.
Viimane katsetus 4TB kettaga vajas kõigepealt selle andmist Gparted live cd pealt jooksvale VM`ile, et sealt vormindada GPT´ks ja ka NTFS partitsioon luua. Windows ei tahtnud muidu ketast tunnistada.
http://forza-it.co.uk/esxi-5-1-using-raw-device-mappings-rdm-on-an-hp-microserver/
|
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
309 |
|
tagasi üles |
|
 |
chesm6mmi
HV Guru

|
02.02.2014 12:17:32
|
|
|
noh jah, kuna mulle ei istu nö käsurea teema siis RDMi kohta küll uurisin aga jätsin samma paika, ja nagu välja tuli siis 5.5 toetab juba vaikimisi suuremaid kettaid, oli vist kuni 64tb kettaid nagu ma aru sain, niiet uuendasin sellepeale ja oli mure lahendatud selleks korraks=)
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amdfan
HV Guru
|
02.02.2014 12:46:50
|
|
|
No see käsurea teema on RDM´i kasutamise puhul ikka ülimalt lihtne
Kui muidugi 5.5´le üleminek tehtud, siis mis seal ikka
|
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
309 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|