praegune kellaaeg 18.06.2025 21:38:47
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Aeron
HV Guru

|
27.05.2013 00:48:45
Kõvaketas / emaplaat tuksis ? [asi korras] |
|
|
Ahoi
Selline huvitav probleem on tekkinud, et kõik OS*i kettal toimuvad tegevused võtavad kohutavalt palju aega.
Sees on viisakas SSD (vaata profiili konfi - G53JW), aga nt suvalise tarkvara installeerimine või isegi installiga käima saamine võtab minuteid.
Isegi "Properties vaatamine" , mis varemalt sündis välgu kiirusel võtab nüüd paarkümmend sekundit.
Et saaks normaaselt brausida, siis tõstsin teisele kettale portable Opera, aga asi vajab lahendamist.
Täna üritan tuvastada kahte asja:
a) Kas probleemne on SSD või emaplaat
b) Mis sellise jama põhjustab
Sümptomitest ka natuke:
a) Boot on tavapärane - 30-40 sec, aga peale desktopi laadimist võtab paar min aega, et kõik "valmis saaks"
b) OS'i sees on kõik tegevused, mis vähegi ketast nõuavad väga väga aeglased - prose load samal ajal olematu.
c) Mängudes märkasin sellist asja (mängud teise ketta peal), et vahest mäng jäätus lihtsalt kuni paarikümbeks sekundiks ning siis läks täis kiirusel edasi. Vahest kadus heli ära (osaliselt, reeglina jutt - kummaline, aga seda nii Bioshock Infinitis kui Fifas) ning siis tuli tagasi ...
Tegin soojenduseks mõned testid ka HD Tune'iga - õudukas :
Spoiler 
* selgituseks nii palju, et sel hetkel 60 % juures, kui kettakiirus läks üles, hakkasin natuke taustal talitama C:\ ketast tiba kurnavate asjadega. Tegin lahti brauseri ,vaatasin juurikas ringi jne...
* kettal vaba ruumi on kõvasti (taastasin just OS*i enda loodud puhalt image'ilt)
Error scan on puhas:
Spoiler 
Health ok:
Spoiler 
Varemast ajast olen kokku puutunud sellise asjaga, et vahest Windows lükkab HDD tranfer mode'i PIO peale (vist siis kui kettalt lugemisel on 5x error tulnud) ning PIO mode'is ketas on hirmaeglane. Samas Windows 7 all ei paista ketta seadete all üldse sellist asja olevat - controlleri seadete alt device managerist leidsin "Enable DMA" ning seal on igal pool linnuke ees...
Ei teagi ,kunagi sai vist mälu järgi selle tutoriali järgi kõik oma ssd-d puudutavad konfid tehtud ja senini on kõik väga ilus olnud...
Spoiler 
Eluiga pole veel lähedalgi... kõhutunne ütleb, et jama on kettaga, aga ei ma ei näe samas ühtegi põhjust, miks peaks kettaga jama olema.
... igatahes oleks mõned ettepanekud teretulnud. Pole ammu pidanud jändama ning pea suht tühi kui aus olla. Vb uni aitab..
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 04.06.2013 23:47:35, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.05.2013 09:46:56
|
|
|
Aga mis siis toimub, kui m'nd Live-CD-d (linux näiteks) jooksutad, kas siis sama käitumine või mitte.
Või variant B, et paned ajutiselt masinasse mõne teise ketta, ajad sellele op.süsteemi peale ja vaatad, kuidas toimub. Aga teine ketas võta selleks ajaks küljest ära. Siis näed, et kuhusuunas viga kandub, kas SSD suunas või emaplaadi suunas. Mõlemad versioonid on võimalikud.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
27.05.2013 13:00:31
|
|
|
Pane mingi muu ketas järgi koos op.süsteemiga. Kui jamad kadusid siis SSD ketas süüdlane, nende nõrk töökindlus on ju ka teada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
04.06.2013 23:46:39
|
|
|
Nii, täna siis tulin koju ja mõtlesin ,et hakkan asja uurima, aga tundus, et asi on enamvähem.
Tegin testi ka ning oluliselt normaalsem tuleb... juhe koos.
Selle peale jääb mulje, et jama on ikka plate kontrolleris...
Tegin veel mõõtmisi. Et oleks ikka korduv mõõtmine ning täna jälle teeb SSD imelikke asju.
Et emaplaati testida, siis testisin ka teist ketast. Tavaline 750 GB hdd.
Ma ütleks, et igati loogiline tabel. Seega vist tundub, et lollitab pigem SSD.
E: saatsin oma murekirja verbatimi kelle ssd mul sees on ning loetud tundidega tuli vastus, et firmware uuendust on vaja. Eks vaatan edasi nüüd seda rada pidi
E2:
Nii, tegin soovitatud firmware update'i ära ning paistab, et mure on murtud selleks korraks.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|