27.09.2013 16:38:42
Google lansseeris uuenduse, mis muudab 90% otsinguid (video)
Google lansseeris ca 1 kuu tagasi oma otsingusüsteemi uuenduse "Hummingbird", mis väidetavalt mõjutab 90% otsinguid. Tegu on viimase 3 aasta suurima täiendusega (tookord oli uuenduse nimeks "Caffeine"), mis pöörab palju tähelepanu kontekstile - semantikale - üritades ära aimata, mida sa tegelikult otsid, kuidas iganes seda sõnastades.
Loodetavasti tähendab see ka seda, et SEO tuunimisse end ära unustanud turundajad ei pea enam kirjutama veebilehtede teksti selliselt, mis on suupärane eelkõige robotile, aga mitte inimesele, kes sinna lehele kohale jõuab. See on süvenev probleem, kodulehtede tekstid ja pealkirjad on kohati juba tobedad.
Ma millegipärast kardan, et koosmõjus makstud soovidega keerab see g-otsingu täielikult kasutuskõlbmatuks 90% juhtudest. Kogu nende täienduste tulemus läbi aegade on järjest hullemaks läinud. Pöördugu tagasi oma kõige esimese n.ö. mootori peale, mis polnud veel makstud vastustega ära solgitud.......
Google asemel soovitaks hoopiski https://startpage.com/ otsingumootorit.
Google otsingud ei ole teinekord niivõrd täpsed, või on siis meelega "tsenseeritud". _________________ I am not a number! I am a free man!
Google asemel soovitaks hoopiski https://startpage.com/ otsingumootorit.
Google otsingud ei ole teinekord niivõrd täpsed, või on siis meelega "tsenseeritud".
enhanced by Google. Mismoodi see "Google asemel" on?
Detailideski kirjas, et kõik tulemused tulevad Google'ilt, lihtsalt kasutaja
andmeid väidetavalt otsingumootori eest peites. See aga on just halb, sest
reeglina Google annabki mulle "täpselt selle mida vaja", olles õppinud
teadma, mida mul on vaja. Vähem otsimist, rohkem leidmist juba esimese otsinguga
ja mina olen rahul. Igasugune vahepealne filtreerimine n-ndate osapoolte poolt on just see,
mida ma ei taha ning seesama startpage on musternäide.
Aulo, asjale on pandud nimeks Filter Bubble. Personaalse konteksti mõju paistab olema üsna marginaalne, mistõttu on ebaselge, kes ja kui palju sellest kasu saab.
edit: tegelikult võiks google teha koostööd maailma raamatukogudega, pakkudes infrastruktuurilist lahendust (riist- ja tarkvara), mis toimiks nagu google koduleht. Aadressiga oleks seotud otsingu kontekst. Ühesõnaga, inimene läheb ise info järele sinna kuhu vaja, mitte ei tehta sulle personaalset feed'i. Lihtsalt selline mõte...
Aulo, asjale on pandud nimeks Filter Bubble. Personaalse konteksti mõju paistab olema üsna marginaalne, mistõttu on ebaselge, kes ja kui palju sellest kasu saab.
edit: tegelikult võiks google teha koostööd maailma raamatukogudega, pakkudes infrastruktuurilist lahendust (riist- ja tarkvara), mis toimiks nagu google koduleht. Aadressiga oleks seotud otsingu kontekst. Ühesõnaga, inimene läheb ise info järele sinna kuhu vaja, mitte ei tehta sulle personaalset feed'i. Lihtsalt selline mõte...
Google isegi katsetas üht-koma teist raamatukogudega, aga see teema suri kõikvõimalike autoriõigustega vaidlemistesse kinni.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.