Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
15.01.2013 01:49:02
Uue ID-kaardi kättesaamise järel tuleb uuendada ka selle tarkvara arvutis |
|
|
link :: Swedbank
Kõigil, kes on võtnud viimasel ajal kasutusele uue ID-kaardi, tuleb uuendada ka oma arvuti ID-kaardi tarkvara. Uutel ID-kaartidel on uue põlvkõnna kiip, mis vajab arvutiga suhtlemiseks ka uut tarkvara.
Eelmisest aastast alates hakkas massiliselt aeguma ID-kaarte ja see jätkub ka sel ning järgneval aastal. Uue ID-kaardi saamisel tekibki nüüd oht, et ID-kaart ei pruugi enam arvutis korralikult toimida, kuigi vana kaart toimis. Selle vastu aitabki uue tarkvara alla laadimine.
Uue tarkvara saab tasuta alla laadida Sertifitseerimiskeskuse ID-kaardi leheküljelt: https://installer.id.ee/?lang=est Tarkvara allalaadimise lehelt leiate kõik vajalikud juhised, kuidas see oma arvutisse paigaldada. Kui vajate abi, helistage ID-kaardi abiliinile 1777 või saatke kiri aadressil: abi@id.ee
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
valerka77
HV vaatleja

|
15.01.2013 02:06:54
|
|
|
sisemise id-kaardiga arvutitel tuleb aga igakord kui viie minuti jooksul id-kaardiga audentides tehinut tehes brouser sulgeda või id kaart pesast välja võtta-muidu annab errorit. ka uuritud id liinilt järgi-nii ongi.kui vähemalt viis minutit on kaart lugejas sees olnud ja tahad panka sisse logida-siis ülekandeid enam teha ei saa,pead vahemälu ja küpsised nullima või brouseri sulgema.kui mingi asi pooleli,kuhugi sisse logitud-siis kõik need asjad kustuvad peale vahemälu ja küpsiste tühjendamist. eesti kui id riigi kõige suurem error minu arvates.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
15.01.2013 02:10:59
|
|
|
see pole üldse ainult sisemiste lugejatega nii. mul on väline id-kaardi lugeja ja pangast viskab kogu aeg välja, 1-2 makset jõuan ära teha ja siis juba tuleb brauser sulgeda, uuesti panka sisse logima, uuesti makse väljad täitma id-kaart tuleb ka lugejast välja võtta muidugi vahepeal, muidu ei saa sisse logidagi
viimati muutis dvd vader 15.01.2013 02:11:57, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
15.01.2013 02:11:54
|
|
|
Mis loom see sisemise id-kaardiga arvuti on?
Eks mõeldi vist ikka sisemist lugejat aga ma kahtlustaks siin pigem konkreetset lugejat või selle draivereid. Omnikey sisemiste lugejatega ei ole küll sellist probleemi kohanud..
|
|
Kommentaarid: 149 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
15.01.2013 02:14:34
|
|
|
Tanel, kas kunagi tuleb uuesti ka HV logoga id-kaardilugejate kampaania?
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
1 :: |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
valerka77
HV vaatleja

|
15.01.2013 02:16:11
|
|
|
pinTero kirjutas: |
Mis loom see sisemise id-kaardiga arvuti on?
Eks mõeldi vist ikka sisemist lugejat aga ma kahtlustaks siin pigem konkreetset lugejat või selle draivereid. Omnikey sisemiste lugejatega ei ole küll sellist probleemi kohanud.. |
lugejatel...
mõte jäi samaks.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
15.01.2013 02:18:15
|
|
|
.:MDK:. kirjutas: |
Tanel, kas kunagi tuleb uuesti ka HV logoga id-kaardilugejate kampaania? |
Tõenäoliselt mitte - see oli toona (2007 a.) promo korras tehtud ühekordne event, kui ID-kaardilugejad olid kallid ja suhteliselt defitsiitsed.
Tänapäeval kõikjal saadaval.
Spoiler 
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
15.01.2013 02:48:24
|
|
|
OSX all ei hakka uuendama. Praegu veel töötab kõik ilusasti, ei hakka surkima
_________________ raamatupidamine | laadakalender |
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
15.01.2013 08:05:46
|
|
|
Endal läheb ~50% tööajast ID kaardiga ja lugejatega seonduvate anomaaliate lahendamisele. Enamasti pole abi olnud ka ID abiliinist ja olen jäetud oma probleemidega üksi.
Niikui midagi puutud või uuendad, jälle kõik katki. Sertifikaate arvutis peab regama mitu x päevas jne jne.
Probleeme on kümneid erinevaid. Ise läksin Mobiil ID peale üle, ei suuda enam.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.01.2013 09:16:41
|
|
|
Uus tarkvara?
Pole seal midagi uut. Pool aastat vana 3.6 versioon. Täpsem versiooninumber on 3.6.0.904. Kui teil see on peal, siis võite rahumeeli uudist ignoreerida
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
oncleuno
Kreisi kasutaja
|
15.01.2013 11:03:47
|
|
|
Ei tea mis anomaaliad teil esineb, et asi ei toimi aga kasutame töö juures terve päeva ID-kaarti (mitukümmend korda päevas) ja harva esineb probleeme.
Terve päeva jooksul ID-kaarti lugejast ei eemalda ja toimib ilma browseri sulgemiseta tehingute tegemine.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
15.01.2013 11:12:53
|
|
|
Tanel kirjutas: |
.:MDK:. kirjutas: |
Tanel, kas kunagi tuleb uuesti ka HV logoga id-kaardilugejate kampaania? |
Tõenäoliselt mitte - see oli toona (2007 a.) promo korras tehtud ühekordne event, kui ID-kaardilugejad olid kallid ja suhteliselt defitsiitsed.
Tänapäeval kõikjal saadaval.
Spoiler 
|
Kui hakatakse üle minema välise pinpadiga aparaatidele siis võiks mõelda uue kampaania peale
Ise pole küll eriline kasutaja ning aasta jooksul antud vast sadakond allkirja kuid hetkel ei meenu, et oleks erinevate arvutite-lugejatega mingeid erilisi probleeme kohanud. Viimased paar kuud olen kolinud mobiil-id'le kus vähegi võimalik, sellega mured veelgi väiksemad.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.01.2013 11:17:08
|
|
|
valerka77 kirjutas: |
sisemise id-kaardiga arvutitel tuleb aga igakord kui viie minuti jooksul id-kaardiga audentides tehinut tehes brouser sulgeda või id kaart pesast välja võtta-muidu annab errorit. ka uuritud id liinilt järgi-nii ongi.kui vähemalt viis minutit on kaart lugejas sees olnud ja tahad panka sisse logida-siis ülekandeid enam teha ei saa,pead vahemälu ja küpsised nullima või brouseri sulgema.kui mingi asi pooleli,kuhugi sisse logitud-siis kõik need asjad kustuvad peale vahemälu ja küpsiste tühjendamist. eesti kui id riigi kõige suurem error minu arvates. |
Uusim ID-kaardi tarkvara versioon 3.6.0.904 on olnud pool aastat kasutusel nii minu isiklikes arvutites Windows XP, Vista ja 7 peal ja tööl on teda ka kasutatud arvutitel, mille hulk jääb kusagile 5 ja 10 vahele (paigaldatud on kõigil, lihtsalt ei kasutata). Mitte ühelgi ma sarnast "programmeeritud" käitumist ei ole täheldanud - ei lõpetata ID-kaardi sessiooni viie minuti möödumisel ega ole vaja brauserit restartida brauseri sessiooni katkemisel, cache'i ega küpsiste kallal näkitsemisest rääkimata.
Sinu kirjeldatu viitab pigem mingile sinu kohalikule probleemile - kas lugeja on katki (viimati õel külas käies leidsin, et tema Omnikey 1021 juhe on lugeja tagant pooleks - vahel annab ühendust, vahel mitte ja loomulikult katkevad sessioonid suvalisel hetkel), kaardi klemmid ei anna ühendust või on probleem milleski muus - näiteks brauseri kasutajaprofiilis. ID-kaardi tarkvara selliselt käituma küll ei ole progetud. Netipankade sessioonid on küll progetud katkema, kui mingi aja jooksul lehel ühtegi klõpsu ei tehta, aga seda ikka iga netipanga poolt ja minu meelest on see aeg ikka pikem kui 5 minutit.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.01.2013 14:54:41
|
|
|
Peamine mure, mis viimasel ID-kaarti kasutavaid töötajaid kummitab, on see juurdepääsutõend, mida mingil veidral põhjusel tuleb iga kuu uuendada ja mis automaatselt ei suuda seda teha (ehk siis kastikeses Jah peal klikkides kuvatakse veateade, et juurdepääsutõendi paigaldamine ebaõnnestus ja tee seda käsitsi).
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
15.01.2013 15:38:45
|
|
|
tsitaat: |
Kui hakatakse üle minema välise pinpadiga aparaatidele siis võiks mõelda uue kampaania peale
|
Ühe sellise soetuse poolt oleks küll
valerka77 kirjutas:
sisemise id-kaardiga arvutitel tuleb aga igakord kui viie minuti jooksul id-kaardiga audentides tehinut tehes brouser sulgeda või id kaart pesast välja võtta-muidu annab errorit. ka uuritud id liinilt järgi-nii ongi.kui vähemalt viis minutit on kaart lugejas sees olnud ja tahad panka sisse logida-siis ülekandeid enam teha ei saa,pead vahemälu ja küpsised nullima või brouseri sulgema.kui mingi asi pooleli,kuhugi sisse logitud-siis kõik need asjad kustuvad peale vahemälu ja küpsiste tühjendamist. eesti kui id riigi kõige suurem error minu arvates.
|
Emm.. mis brauser? IE'ga pole seda absoluutselt täheldanud. Ainult pin'i küsib uuesti.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
oncleuno
Kreisi kasutaja
|
15.01.2013 15:53:50
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Peamine mure, mis viimasel ID-kaarti kasutavaid töötajaid kummitab, on see juurdepääsutõend, mida mingil veidral põhjusel tuleb iga kuu uuendada ja mis automaatselt ei suuda seda teha (ehk siis kastikeses Jah peal klikkides kuvatakse veateade, et juurdepääsutõendi paigaldamine ebaõnnestus ja tee seda käsitsi). |
Seda juurdepääsutõendit küsib vist ainult dokumentide digiallkirjastamisel? Pole täheldanud, et tavakasutuses seda nõuaks.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.01.2013 16:03:41
|
|
|
Peamine mure, mis viimasel ID-kaarti kasutavaid töötajaid kummitab, on see juurdepääsutõend, mida mingil veidral põhjusel tuleb iga kuu uuendada ja mis automaatselt ei suuda seda teha (ehk siis kastikeses Jah peal klikkides kuvatakse veateade, et juurdepääsutõendi paigaldamine ebaõnnestus ja tee seda käsitsi). |
Juurdepääsutõendi automaatseks laadimiseks peab lugejas oleva ID-kaardi omanikul olema eesti.ee lehel määratud ametlik e-posti aadress, vastasel juhul tõendit ei saa ja mingit selgitust selle laadimise ebaõnnestumise kohta ka ei saa. Pead ise välja nuputama, mis vahe on neil inimestel kes saavad ja kes ei saa
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 15.01.2013 16:09:47, muudetud 5 korda |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
15.01.2013 16:03:57
|
|
|
mnjah, mul aeguvad sertifikaadid 2 kuu pärast, siis pean hakkama neid uuendama. Viimati sugulasel serte uuendades käskis uusima ID softi ka peale panna. Pärast oli jälle häda, et ei osatud uut asja kasutada (oli suurem hüpe, versioon 2.5 vms (id-kaardi utiliit) -> 3.x (id-kaardi haldusvahend)).
Eile ühte dokumenti allkirjastades tahtis mult ka miskit juurdepääsutõendit ja tuli peale toppida et edasi tegutseda.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
scorpionx
HV vaatleja
|
15.01.2013 16:30:59
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Juurdepääsutõendi automaatseks laadimiseks peab lugejas oleva ID-kaardi omanikul olema eesti.ee lehel määratud ametlik e-posti aadress, vastasel juhul tõendit ei saa ja mingit selgitust selle laadimise ebaõnnestumise kohta ka ei saa. Pead ise välja nuputama, mis vahe on neil inimestel kes saavad ja kes ei saa  |
Mis sa ajad. Mingit @eesti.ee aadressit seadistatud ei pea olema. Ära tekita kasutajais asjatut segadust .
Juurdepääsutõendit on vaja, et pääseda ligi kehtivuskinnituse teenusele. Lühidalt ja maakeeli küsitakse allkirjastamisel vasta OCSP-protokolli kas allkirjastaja sertifikaat on kehtiv või mitte. Ilma ligipääsu omamata ei saa seda teha ja ligipääsu tagabki kehtiv pääsutõend.
Tõend kehtib kuus kuud.
Betamax, kas teil on asutuses SK-lt ostetud teenus või allkirjastab iga kasutaja oma personaalse tõendiga? Kui ostetud teenus, siis abiks peaks olema globaalsete seadete määramine.
hint: http://www.id.ee/index.php?id=34132
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.01.2013 17:00:07
|
|
|
Igaühel personaalne. Dokumentide allkirjastamisi tuleb päevas mõnikord 15-20. Seda ma tean, et 6 kuud peaks see tõend kehtima, aga ei kehti. Sama jama on ka nendel, kes kasutavad mobiilID varianti. Kõikidel on personaalsed arvutid, kus allkirjastamine toimub. Seega ei saa ka seadmete erinevus probleemiks olla.
Dogbert, tõendit saab, aga selle peab iga kord käsitsi alla laadima ja paigaldama. Ja küsitakse selle uuendamist liiga tihti.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.01.2013 18:16:45
|
|
|
Mis segadust? Ma ei räägiks, kui poleks asi korduvalt läbi proovitud ja kontrollitud.
DigiDoc utiliidis automaatseks juurdepääsutõendi laadimiseks peab @eesti.ee aadress olema määratud. Seda on nüüd kümmekond korda juba katsetatud - inimene hakkab esimest korda oma ID-kaardiga dokumenti allkirjastama ja DigiDoc küsib luba juurdepääsutõendi automaatseks laadimiseks ning küsib PIN1. Ja siis järsku avab hoopis veebilehe, kust peab käsitsi meiliaadressi või moblanumbri vastu juurdepääsutõendi alla laadima ja käsitsi õigesse kausta kopeerima. Mõni inimene ei oska selle jaoks õiget kaustagi üles otsida.
Kui nüüd tema käest küsida, kas tal on eesti.ee lehel ametliku e-posti aadressi suunamine tehtud, on iga kord vastuseks "ei". Kui avada eesti.ee ja seal teha aadressi suunamine, siis mõni minut hiljem uuesti katsetades tuleb juurdepääsutõend automaatselt nagu naksti. Ühel korral tekkis mingi rohkem kui pooletunnine viide - küllap mingi tõrge süsteemide sünkimisel. Tõend sai siis muidugi ammu enne käsitsi paigaldatud. Hiljem aga hakkas ka sellel inimesel automaatne paigaldus tööle loomulikult.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
scorpionx
HV vaatleja
|
15.01.2013 18:47:08
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Mis segadust? Ma ei räägiks, kui poleks asi korduvalt läbi proovitud ja kontrollitud.
DigiDoc utiliidis automaatseks juurdepääsutõendi laadimiseks peab @eesti.ee aadress olema määratud. Seda on nüüd kümmekond korda juba katsetatud - inimene hakkab esimest korda oma ID-kaardiga dokumenti allkirjastama ja DigiDoc küsib luba juurdepääsutõendi automaatseks laadimiseks ning küsib PIN1. Ja siis järsku avab hoopis veebilehe, kust peab käsitsi meiliaadressi või moblanumbri vastu juurdepääsutõendi alla laadima ja käsitsi õigesse kausta kopeerima. Mõni inimene ei oska selle jaoks õiget kaustagi üles otsida.
Kui nüüd tema käest küsida, kas tal on eesti.ee lehel ametliku e-posti aadressi suunamine tehtud, on iga kord vastuseks "ei". Kui avada eesti.ee ja seal teha aadressi suunamine, siis mõni minut hiljem uuesti katsetades tuleb juurdepääsutõend automaatselt nagu naksti. Ühel korral tekkis mingi rohkem kui pooletunnine viide - küllap mingi tõrge süsteemide sünkimisel. Tõend sai siis muidugi ammu enne käsitsi paigaldatud. Hiljem aga hakkas ka sellel inimesel automaatne paigaldus tööle loomulikult. |
Proovi samu samme läbida ilma @eesti.ee lõpuga aadressi aktiveerimata ja näed, et mul on õigus.
https://sk.ee/getaccess ja Eesti.ee kodanikuportaal pole omavahel seotud.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.01.2013 19:02:14
|
|
|
Mu emal pole näiteks see eesti.ee aadress mitte kusagile suunatud ja temal toimib probleemideta. Seega ei sõltu see asi mingitest suunamistest, vaid probleem peab olema kusagil mujal.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
16.01.2013 10:54:39
|
|
|
Mu emal pole näiteks see eesti.ee aadress mitte kusagile suunatud ja temal toimib probleemideta. Seega ei sõltu see asi mingitest suunamistest, vaid probleem peab olema kusagil mujal. |
Oled kindel, et telefoninumber ei ole tal ka eesti.ee andmetes?
Lihtsalt seda on juba nii palju kordi nähtud ja proovitud, et ma olin/olen üsna kindel oma väidetes.
Näiteks üritab inimene digidocis kehtivuskinnitust laadida automaatselt - proovib ühe korra, proovib teist korda, kolmandat korda - ikka ebaõnnestub. Määrab siis eesti.ee aadressi ümbersuunamise ja mõni minut hiljem katsetamisel õnnestub. See ei ole mitte ühe inimese peal tehtud loomkatse, ikka korduvalt on proovitud täiesti erinevate inimestega.
Kuna minul on aadress suunatud juba ammu, kohe kui ID-kaardi esmakordselt sain, siis on minul kehtivuskinnituse saamine töötanud automaatselt algusest peale ilma igasuguste tõrgeteta, st aastaid. See panigi mind mõtlema, et miks see teistel ei tööta - milles on erinevus. Ebaõnnestunud üritusi kehtivuskinnituse automaatsel laadimisel on aastate jooksul teiste inimeste, peamiselt kaastöötajate aitamisel piisavalt kohatud ja see lihtsalt mitte kellelgi ei töötanud peale minu enda. Alles möödunud kevadel, kui tulin mõttele küsida, et kas aadress on suunatud, on pärast aadressi suunamise tegemist see kõigil õnnestunud ja enne suunamist alati ebaõnnestunud. Nagu ma mainisin, on juhtumeid kogunenud juba kümmekond.
Tarkvara on minu enda paigaldatud, arvuteid ja tarkvara haldan mina, muud anomaaliad suhteliselt välistatud.
Kui see tõesti nii ei ole, siis peaks kogu toimunu liigitama anomaalsete keskkonnanähtuste hulka ja sellest Volkele raporteerima
Avasin nüüd https://sk.ee/getaccess lehekülje ja leidsin, et see erineb põhimõtteliselt vanast, viimati veel kevadel või möödunud talvel nähtud lehest, kus varemalt sai juurdepääsutõendi kätte alles telefoninumbri või meiliaadressi sisestamisel. Mäletate seda?
Nüüd aga ei küsita kumbagi. Seega on tõendi saamise tingimused põhimõtteliselt muutunud vahepeal. Seega ei pruugi ka minu jutt enam tõepoolest tegelikkusele vastata ja tõendit on võimalik automaatselt kätte saada ka eesti.ee aadressi suunamata.
Aga kevadel, kui seda kõike korduvalt katsetatud sai ja juurdepääsutõendit ilma kontakttelefoni või meiliaadressita saada polnud võimalik ka käsitsi allalaadimisel, oli lugu just nii nagu ma kirjeldasin.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
27.05.2013 17:07:40
|
|
|
31. mail toimuval arendajate Infohommiku teemad:
1. ID-tarkvara viimastes versioonides on tehtud olulise mõjuga turvaparandusi ja täiendatud kontrolle digiallkirjade verifitseerimisel. Sellega seoses võib juhtuda, kus uuem tarkvara kuvab allkirja kehtetuna aga vanem tarkvara kuvab ekslikult kehtivana. Saame vajadusel pakkuda kontrolliscripte, millega saab verifitseerida arhiivides olevate failide korrektsust ja digiallkirjade kehtivust viimaste tarkvara versioonidega. Lisainfo support@sk.ee
2. Tuvastatud on viga allkirjastamise komponendis, mis paigaldati ja levitati koos ID-tarkvaraga Mac OSX 10.4 ja 10.5 op. süsteemile aastatel 2008-2010. Lisainfo http://www.id.ee/?id=30010&read=36310 ja http://www.id.ee/index.php?id=36326. Väljas on idcard.js ver. 0.13, kus on eemaldatud vigase komponendi väljakutsumine http://www.id.ee/index.php?id=30369
3. Eelnevast tulenevalt on väga oluline, et veebis allkirjastamise lahendustes ei kutsuta välja aegunud ja mittetoetatud komponente. Ainus ametlikult toetatud allkirjastamise komponent on uue ID-tarkvara allkirjastamise plugin (MIME tüüp application/x-digidoc). Toetatud ei ole Java Applet, Active-X, npidcard.plugin (x-idcard-plugin), Mozilla idcard-plugin Windowsi jaoks vms.
4. Alates ID-tarkvara versioonist 3.8 ei paigaldata enam kaasa CSP komponenti, mille kasutamine võib olla vajalik teatud serverlahenduses. CSP’d hakatakse levitama eraldi. Täiendav info http://www.id.ee/?id=34199.
5. Avalikustatud on beta versioonid jdigidoc ja libdigidocpp teekidest, mis toetavad BDOC 2.0 formaati. Teegid on allalaetavad http://id.eesti.ee. BDOC 2.0 ajakava http://www.id.ee/bdoc
6. Seoses BDOC 2.0 tulekuga oleme teinud ülevaate ID-tarkvara erinevates versioonides ja komponentides toetatud DigiDoc konteineri formaatidest http://www.id.ee/index.php?id=36160
7. Iga ID-tarkvara versiooni avalikustamisel pannakse paika ka selle toeperioodi pikkus. Ülevaate toeperioodidest leiab http://id.ee/index.php?id=36145. Samuti on igas versioonis toetatud vaid kindlad operatsioonisüsteemid. Ülevaate leiab http://id.ee/index.php?id=36138
8. id.ee lehel on olemas nüüd RSS uudisvoog. Selleks, et olla kursis muudatustega on RSS-i kasutamine soovitatav http://www.id.ee/index.php?id=30011&read=36238
9. SK on uuendamas DigiDocService veebiteenust ning sellega seoses on teenuses planeeritud muudatused. Detailne info http://www.sk.ee/uudised/dds
AS Sertifitseerimiskeskus |
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|