Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Nemesis
HV kasutaja
|
30.04.2003 15:53:54
Õiguste jagamis proge |
|
|
Esiteks, palun mitte seda teemat kohe ära kustudada, teen seda ise pärast vastuse saamist.
Aga asjast siis. Oleks vaja proge mille abil saaks võimalikult palju keelata kasutajate õigusi, peaks toimima win 98 all.
Vaja just arvutiklassi.Võiks olla freeware.
Niisiis ootan vastuseid.
Ps: Kasuta otsingut ple vastus
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
weyoun
HV vaatleja

|
02.05.2003 09:54:46
|
|
|
hooldan arvutiklassi, kus vanasti jõnglased igasugu kräppi netist alla tõmbasid ja installisid. sai villand.
võtsin kasutusele poledit nimelise tool'i.
win 98 diski peal \tools\reskit\netadmin\poledit
ise kasutan seda koos win2003 domeeniga. töötab ilusti. polediti abiga ei saa kasutajad sisselogimisest mööda hiilida. käivitada saavad ainult neid programme mis lubatud. Näevad ainult minu poolt määratud start menüüd. ei saa muuta taustapilte, kustutada printereid jne.) peale selle kasutan mandatory profiile, nii, et kui kellelgi õnnestubki desktopi uus ikoon tekitada, siis peale väljalogimist see kaob.
ja loomulikult, sellest ei piisa. regeditist käsitsi ka veel internetisetinguid saab ju muuta. (n. tools menüü keelamine, parema hiireklahvi disable'mine jne.) IE tools menüüst saab ära keelata failide daunlõudimise ja blokkida lehekülgi.
folderite lukku panemiseks on igasugu vidinaid, ise ei kasuta enam. pole ju mõtet - cdromid on biosist disabletud ja internetist alla laadida ei saa, kui just adminn pole.
nüüd klass mingi aasta püsti olnud. mõnda masinat pole peale seda näpuotsagagi puutunud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
weyoun
HV vaatleja

|
02.05.2003 10:08:59
|
|
|
p.s. igal kasutajal on serveris oma kataloog, kuhu pääseb ligi ainult tema. seal on tema dokumendid ja mis iganes ta oma 30mb peale panna tahab. seega kaob vajadus kasutajal win98 masina kõvakettale midagi panna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
droz
Kreisi kasutaja

|
02.05.2003 13:49:11
|
|
|
poledit on väga hea niikaua kuni kasutajatele Regedit tundmatu on ...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
weyoun
HV vaatleja

|
02.05.2003 18:14:24
|
|
|
nojah, kasutaja võib ju isegi regeditit tunda nii palju, et sealt midagi ümber näppida, aga kui start menüüs puuduvad run ja find ja polediti settingutest on keelatud regediti käivitamine... siis nagu ei olegi mingit varianti.
Ainukene variant on safe mode. Minu kogemus näitab, et selle peale ei tulda, kuna enamusel pole isegi aimu, kuidas süsteem töötab, või et on olemas www.microsoft.com, kus registri settingute kohta infot otsida saab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Loom
Kreisi kasutaja
|
02.05.2003 20:31:43
|
|
|
weyoun kirjutas: |
nojah, kasutaja võib ju isegi regeditit tunda nii palju, et sealt midagi ümber näppida, aga kui start menüüs puuduvad run ja find ja polediti settingutest on keelatud regediti käivitamine... siis nagu ei olegi mingit varianti.
Ainukene variant on safe mode. Minu kogemus näitab, et selle peale ei tulda, kuna enamusel pole isegi aimu, kuidas süsteem töötab, või et on olemas www.microsoft.com, kus registri settingute kohta infot otsida saab. |
Kas sul on mingid tahtlikud lõhkujad seal siis, kes elu eest sulle tööd juurde tahavad tekitada? Mina olen rohkem kogenud ikka sellist asja, et probleemid tekivad kasutaja oskamatusest. Meil koolis ka profiilid domeenis aga muutmisõigus on ka ikka kasutajatel, kes tahab omale taustapilti panna - pangu! Oma 10MB kettaruumi piires.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
weyoun
HV vaatleja

|
03.05.2003 00:00:42
|
|
|
a miks nad peaksid seda taustapilti muutma, või üldse midagi muutma? mul tehtud 1 mandatory proofil õpilastele. Kõikidel on ühesugune desktop. Ei ole vaja, et mingi jobukakk oma ikoone kogemata või tahtlikult ära kustutab. kes kurat viitsib mingi 700 kasutaja selliste probleemide pärast klassis ühe masina juurest teise juurde sõeluda? ah? ja mis sa siis teed, kui sul mingi uus õppeproge tuleb? hakkad iga kasutaja profiili juurde seda eraldi lisama või? ma teen korra man faili dat failiks, muudan mis vaja ja teen jälle man'iks, ühe ropsuga 700 kasutajal uus ikoon. mina küll ei hakka endale lisatööd tegema sellega, et annan kasutajatele liialt vabad käed. kujutad sa ette, kui palju selline süsteem süsadmini aega kokku hoiab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
weyoun
HV vaatleja

|
03.05.2003 00:06:33
|
|
|
tahtlikke lõhkujaid? 700 inimese hulgas kindlasti on potentsiaalseid pätte ja surkijaid. nad võivad enda kodus oma masinad kazaade ja muude lollustega ära ummistada. kool ei ole see koht. jah, mingis mõttes ma saan aru, et kasutajatel on vaja võib-olla teada, kuidas screensaverit maha võtta või taustapilti muuta, sellepärast on tehtud ka üks täiesti vaba proofil, kus ei ole mingeid piiranguid. kui õpetaja tahab mingis tunnis selliseid asju õpetada, siis logib ta vahetunnis enne tunni algust selle profiiliga lihtsalt sisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
03.05.2003 12:11:29
|
|
|
Aga kas kool ei võiks osta endale hunniku NT 4.0 litsentse, haridusasutused saavad kõvasti odavamalt ja need ei maksa enam ka teab kui palju. Muidugi veel parem variant on w2k, aga ma eeldan, et siin saab kooli eelarve piduriks. Ise olen ka koolis pidanud samade asjadega tegelema. Windows NT-l on selleks kõik olemas ja koostöös Unixi samba domeeniga on asi veel eriti hea. Igal kasutajal on quota umbes 30megaga, enamus write permissonid on ära keelatud. Tänu sellele on arvutid ka saastast puhtad.
|
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
3 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
weyoun
HV vaatleja

|
03.05.2003 12:29:25
|
|
|
jah, see on variant. lihtsam kindlasti. aga milleks hakata jändama, kui kõik niigi hästi toimib ja kasutajad ei nurise? Üleüldse, järgmise klassi ehitan niikuinii debiani peale, windows käigu kus...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Deep Fury
Kreisi kasutaja

|
06.05.2003 11:45:11
|
|
|
Weyounil täiesti õige suhtumine. Ise ka kunagi sama ameti peal olnud ja sain kohe aru, et mida rohkem kasutajal on (käkikeeramis)õigusi, seda rohkem tööd sul on. Uutele arvutitele sai Win2k peale pandud ja siis võis polediti (see paras mänguasi ikka küll NT süsteemi võimaluste kõrval) ära unustada. 2003 server on legaalne muidu ? Linuxist niipalju, et selle adminnimisega mitme kasutajaga võrgus pole mul tänaseni erilist kogemust ja kuna tiigrihüpe käristas kõik windoze litsentsid välja, siis ei näinud vajadust kogu arvutiparki ümber tõsta.
Win9x on ikka paras käkk küll NT perega võrreldes, vaata mis nurga alt tahad (turvalisus, töökindlus, domeeni sobivus jne)
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
weyoun
HV vaatleja

|
10.05.2003 15:47:12
|
|
|
Praegu on RC2, aga paari nädala pärast peaks win2003 litsents ja cd-kit tulema. Olen näinud debiani baasil töötavat klassi. Ilus. Probleemideta. Täiesti kaugadminnitav. Mugav. TASUTA.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Deep Fury
Kreisi kasutaja

|
13.05.2003 12:10:47
|
|
|
Praegu on RC2, aga paari nädala pärast peaks win2003 litsents ja cd-kit tulema. Olen näinud debiani baasil töötavat klassi. Ilus. Probleemideta. Täiesti kaugadminnitav. Mugav. TASUTA.  |
Need kõik saab ka m$iga saavutada ... va see viimane muidugi
Win2003 server juba teine teema ja siia threadi iaste arutamiseks ei sobi...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
none
HV kasutaja
|
24.08.2003 20:07:00
|
|
|
eh ise sai kah selle poleditiga madistatud kunagi aga sama kergelt saab sellest ka lahti:)
mõni mees pani omale polediti flopyle ja siis kui vaja jälle flopy välja:P
win9x jah ei kõlba oma turvaga eriti kuskile.
ühte ma ei mäleta, et kui start->run ära kaotada kas siis WinKey+R kah automaagiliselt keelatakse?
ja eks rundll32.exe ole kah abiks kui kasutada oskad:)
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
weyoun
HV vaatleja

|
26.08.2003 11:32:46
|
|
|
hm... ja kui sa registry editorid ära keelad ja lubad käivitada ainult iexplore.exe 't?
|
|
tagasi üles |
|
 |
none
HV kasutaja
|
26.08.2003 22:47:30
|
|
|
hm... ja kui sa registry editorid ära keelad ja lubad käivitada ainult iexplore.exe 't?
 |
ehee sellega seoses tuleb meelde kui aastaid tagasi sai arvutimessil käidud ja seal netis surfamiseks
nn. secured boxid... ainult ie oli ja muud mitte midagi
aga kui pressisid file:///c:/ siis voila kõik oli olemas
lihtsalt masendavalt ebaturvaline
kunagi sai ka mingit softi uuritud, millega sai win98 sarnaseid feature pookida nagu NT-l aga tõesti ei mäleta
enam selle softi nime (logo oli punase taustaga )
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
26.08.2003 23:05:37
|
|
|
a miks nad peaksid seda taustapilti muutma, või üldse midagi muutma? mul tehtud 1 mandatory proofil õpilastele. Kõikidel on ühesugune desktop. Ei ole vaja, et mingi jobukakk oma ikoone kogemata või tahtlikult ära kustutab. kes kurat viitsib mingi 700 kasutaja selliste probleemide pärast klassis ühe masina juurest teise juurde sõeluda? ah? ja mis sa siis teed, kui sul mingi uus õppeproge tuleb? hakkad iga kasutaja profiili juurde seda eraldi lisama või? ma teen korra man faili dat failiks, muudan mis vaja ja teen jälle man'iks, ühe ropsuga 700 kasutajal uus ikoon. mina küll ei hakka endale lisatööd tegema sellega, et annan kasutajatele liialt vabad käed. kujutad sa ette, kui palju selline süsteem süsadmini aega kokku hoiab? |
Nojaah, ma tean seda tunnet kuna ise ka ligi 50 arvuti administraator..alguses oli ka selline tunne, et "kõik töötavad minu vastu", ja muudkui tampisin kõike kinni keerata ja "lollikindlalt ligipääsmatuks muuta", pikemas perspektiivis aga selline tegevus eriti ei toida, sedasi ei tule arvuti õppimisest eriti õpilastel midagi väljagi kui nad isegi uut ikooni desktoppi ei saa teha...eino sul on muidugi vahva...mingi terminalsüsteem jookseb ja rahvas ei kobise, aga no see ei ole enam arvutiõppimine. No niipalju võiks vähamalt olla lasta, et desktopid lahti jätad...see profiles kaust tee üle võrgu ligipääsetavaks ja saad kustutada ja mässata niipalju kui tahad...kogu süsteemi serveri peale toomine on üsna riskantne lugu, sest oma kogemuste põhjal tipptunnil näiteks 50 masinat kõik serveri peal jooksmas ja siis veel teenused ka..... tead asi tõmbab umbe
By the way.... koolis win98 kasutada on ikka suht suur lollus...NT on ikka võrreldes sellega väga lolli ja veakindel. Hästi konfitud NT masin võib seal pool aastat ka koolis ilma hooldamata joosta, aga no win on küll esimese paari nädalaga nii sassi ennast kiskunud, et ...
_________________ ------------
IMHO |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
2 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
weyoun
HV vaatleja

|
16.09.2003 21:55:51
|
|
|
Kogu süsteemi serveri peale toomine muudab asja ju paremini administreeritavamaks. Peale selle ei kasuta ma ühte serverit kõige jaoks. On kaks domeenikontrollerit, korraliku konfiguratsiooniga. 50 arvutit ühe serveri järgi ei ole sugugi palju. Tean Eestis üht firmat kus 1200 workstationi peale on 5 serverit ja tipptunnil kasutatakse kokku umbes 30% kogu olemasolevast ressursist. See oleneb ikkagi serveri konfist ja võrgu üldisest infrastruktuurist (kus asuvad hubid ja switchid, kus serverid ja mis serveritel jookseb).
Sellega olen nõus, et koolis kasutada 98t on lollus, kuid kui raha ei ole, siis ei jää muud üle. Peatselt hakkame kasutama klassis ka linuxit, kuid päriselt üle minna ei kavatse.
Muide, plugger, kui sa hoolsalt eelnevaid postitusi loed, siis leiad, et ma kirjutasin, et ma olen loonud ka täiesti lahtise profiili. Seega, kui tunnis tuleb juttu desktopile ikoonide tekitamisest ja nende kustutamisest, on võimalik ka seda teha.
By the way... win ja nt? mida sa sellega mõtled? win98 ja nt4/5? tead, selle kohta oskan ma öelda vaid seda, et mina olen suutnud oma klassi nii ilusasti ära konfida, et nurinat pole kosta ja masinad peavad aasta vabalt vastu, ilma et neid üldse puutuma peaksin. Kui sina sellega hakkama ei saa, siis ei ole see windowsi viga. Pakun, et "win" jookseb sul sassi sellepärast, et kasutajad lihtsalt läbustavad, sest neile on jäetud liiga palju tegevusruumi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|