Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  ASUS Xonar STX surin märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
velx
HV kasutaja
velx

sõnum 25.09.2013 20:07:43 ASUS Xonar STX surin vasta tsitaadiga

Suur mure on mind tabanud (esimese maailma probleem).
Nimelt Xonar STX helikaardi paremase kõrvaaukku on surin tekkinud. Klapiaugust kuulates on paremas kanalis volüümist sõltumatu väike surin sees. Nagu elektrisurin. AUX-st kuulates on aga heli klaar.
Vaatasin üle ühendused, opampid, konded. Kõik oleks nagu korras. Arvutil pole ka muudatusi teinud, et mingi segaja võiks tekkida.
Settingud vaatasin üle. Proovisin erinevate klappidega, tuulasin arvuti ka läbi - ikka sama surin.
Klapivõimu chip, relee vms hakkab saba andma või tekitab mingi väline rikki minev segaja häireid?
Mida peaksin tegema või kuhupoole palvetama, et see korda saaks? Garantii on juba läbi.
On ehk kellelgi sama mure? Välifoorumeid kammides päris sellist veakirjeldust pole leidnud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline

sõnum 25.09.2013 22:09:13 vasta tsitaadiga

nii siin läheb vaja seda https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa/init.do?item=76-258-05&toc=19174

tuleks otsida surinat parast klapivõimu kiipi ja enne seda. esialgse kirjelduse põhjal arvan, et hakkab juhtuma just see
tsitaat:

Klapivõimu chip vms hakkab saba andma
tagasi üles
velx
HV kasutaja
velx

sõnum 26.09.2013 12:44:50 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
nii siin läheb vaja seda https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa/init.do?item=76-258-05&toc=19174

tuleks otsida surinat parast klapivõimu kiipi ja enne seda. esialgse kirjelduse põhjal arvan, et hakkab juhtuma just see
tsitaat:

Klapivõimu chip vms hakkab saba andma

Tänud soovituse eest.
Teen veel mõned loomkatsed ja siis jääb vist üle tõesti klapivõimu tinutama hakata .
Uut 300€ "ossi" vast ostma ei hakka (olemasolev lampidel töötav oss seda asja mõõta ei suuda icon_biggrin.gif)
Kivi ise mingi 6€ kopikatega, aga masendav ikkagi miks sihuke korralik kaart niiviisi rikki läheb.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 26.09.2013 14:40:34 vasta tsitaadiga

Sellega saab hakkama iga "oss" mis 20 Hz ... 20kHz vahemikku mõõta suudab. Endal on selleks moskva olümpia aegne philips.
Testriga saab ka, proovid oomeetriga järgi, missuguse kivi pealt tuleb ühendus sinna pistikusse mis uriseb. Ma olen selleks "ossi" tarvitanud, see näitab ära kas võimule peale tulev signaal on korrektne.

Googeldasin kaarti ja esmapilgul näen, et jootekolbi ei pruugi vaja minna. Nood kergesti riknevad kivid (3 tk) on pistikutega.

Mõni audiofiil on nende asemele ise transistor võimud rehkendanud.
tagasi üles
velx
HV kasutaja
velx

sõnum 26.09.2013 19:04:59 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
Sellega saab hakkama iga "oss" mis 20 Hz ... 20kHz vahemikku mõõta suudab. Endal on selleks moskva olümpia aegne philips.
Testriga saab ka, proovid oomeetriga järgi, missuguse kivi pealt tuleb ühendus sinna pistikusse mis uriseb. Ma olen selleks "ossi" tarvitanud, see näitab ära kas võimule peale tulev signaal on korrektne.

Googeldasin kaarti ja esmapilgul näen, et jootekolbi ei pruugi vaja minna. Nood kergesti riknevad kivid (3 tk) on pistikutega.

Mõni audiofiil on nende asemele ise transistor võimud rehkendanud.

Nood 3 pistikuga kivi mida sa mõtled on opampid (operatsioonivõimendid) ka need võivad häireid tekitada kui läbi hakkavad põlema (algul seda kahtlustasingi). Kõrvalkappidega kuulates kasutab kahte neist (vasak ja parem kanal) ja kolmas toimib siis kui kõlaritele lülida. Ümberlülitused toimivad releede kaudu (ka relee võib jama tekitada).
Katetasin ka kaks opamp kivi omavahel ümber vahetada. Vasaku pistsin paremasse ja parema vasakusse, aga häire jäi ikka paremase kanalisse. Seega opampid on korras.
Kõrvaklapivõimendi on aga kaardi keskel asuv sajajalgne Texas Instruments TP6120A2 dual power amp. mis tegelikult peaks olema spetsi järgi suht pommikindel asi.
Ei teagi nüüd mida arvata.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 27.09.2013 00:20:30 vasta tsitaadiga

tsitaat:

..... peaks olema spetsi järgi suht pommikindel asi.

kahtlen sellistes väidetes.

Sa kirjutasid, et kõrvaklappi lööb surina. mina toda kaarti täpselt ei tea.

Kui klapivõim on see: http://www.ti.com/lit/gpn/tpa6120a2 ja poe link

Huvitav on mis tuleb välja kontaktidelt 2, 19 (väljundid) ja mis tuleb kontaktidele 4 ja 17. kui sisse läheb korrektne helisignaal ja välja tuleb häirivate moonutustega lärm, siis järeldus saab olla vaid üks.

Ütlesid et opampid on korras, siis kurjajuur on võimsusvõimendi (nagu alati) Siis tuleb toda kivi vahetama hakata. Mina nii proff ei ole, et pindjootes kiibi vahetusega hakkama saan.

Uuri neilt : http://simson.ee/index.php?id=10470 võib olla teevad selliste asjade diagnostikat ja remonti.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 27.09.2013 10:07:37 vasta tsitaadiga

olavsu1, kas "elektrisurin" ei või viidata probleemile toiteahelas? Aga ega seal vist vahet pole selles suhtes, et neid pisikondekaid, mis seal kivi toitepinide ees paiknevad, ka käsitsi naljalt ei vaheta.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 27.09.2013 13:46:34 vasta tsitaadiga

ihvike, toite probleemi korral, surisevad või ümisevad kõik kanalid.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 27.09.2013 14:05:31 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
ihvike, toite probleemi korral, surisevad või ümisevad kõik kanalid.
Sellel kivil on mõlema kanali jaoks eraldi toitepinid ja enne neid eraldi kondekad.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
velx
HV kasutaja
velx

sõnum 27.09.2013 18:43:49 vasta tsitaadiga

Jootmisega saaks ma ise hakkama, aga vea ledmine pakub mulle praegu raskusi ja ei tahaks nagu uupi neid juppe tinutama hakata sest neid seal ju üsna palju.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 29.09.2013 12:28:16 vasta tsitaadiga

velx kirjutas:
Jootmisega saaks ma ise hakkama, aga vea ledmine pakub mulle praegu raskusi ja ei tahaks nagu uupi neid juppe tinutama hakata sest neid seal ju üsna palju.

minu arvates on probleem kindlaks tehtud, vajab ainult üle kontrollimist.

kirjeldasin ju kuhu sellised:

krokodillid ühendada.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  ASUS Xonar STX surin
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.