Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ArvQ
HV Guru

|
17.04.2013 08:53:02
USB 3.0 välised kõvakettad |
|
|
Ostsin AK'st Samsung M3 500gb USB 3.0 ketta 47€ : Link
Oli vaja 500gb ketast läpakasse ja odavaim sisene ketas oli 45€ Seega mõtlesin, et olen kaval ja saan endale 2€ eest Sata to USB 3.0 kontrolleri/ketta karbi
Suur oli minu üllatus ja pettumus kui kest avades vaatas mulle otsa väärarenguga abordijäänus millega mul ei ole mitte midagi peale hakata. Ei saanud ma oma 1tb kettale usb3.0 kesta ja ei saanud ma seda 500gb ketast läpakasse.
Spoiler 
Kas see ongi siis nüüd uus mood? Sata logical boardi asemel kasutada USB3.0 platet? Ei ole veel sellist asja kohanud.
On mingeid ideid mida teha?
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.04.2013 09:12:00
Re: USB 3.0 välised kõvakettad |
|
|
Jackinthex kirjutas: |
Ostsin AK'st Samsung M3 500gb USB 3.0 ketta 47€ : Link
Oli vaja 500gb ketast läpakasse ja odavaim sisene ketas oli 45€ Seega mõtlesin, et olen kaval ja saan endale 2€ eest Sata to USB 3.0 kontrolleri/ketta karbi
Suur oli minu üllatus ja pettumus kui kest avades vaatas mulle otsa väärarenguga abordijäänus millega mul ei ole mitte midagi peale hakata. Ei saanud ma oma 1tb kettale usb3.0 kesta ja ei saanud ma seda 500gb ketast läpakasse.
Spoiler 
Kas see ongi siis nüüd uus mood? Sata logical boardi asemel kasutada USB3.0 platet? Ei ole veel sellist asja kohanud.
On mingeid ideid mida teha?  |
Aga see juba mitu aastat juba nii, et koostatakse ka selliseid välikettaid, kus sees on spetsiifilise lahendusega ketas ja mida ei saa tavakettana kasutada.
Nii, et müüd selle nüüd mõnele maha, kellel väliketast vaja läheb.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
17.04.2013 09:25:54
|
|
|
tahanteada, nii tuleb teha jah ilmselt. Olen väga palju USB 2.0 ketastega kokku puutunud ja kordagi ei ole sellist asja näinud. Eks usb 3.0 välised kettad minu jaoks vähe uued jah. Õppetund saadud.
|
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
17.04.2013 09:49:35
|
|
|
WD ja Samsung 2,5" viimaste aastate mudelite välised kettad enamus ongi sellised spetsiifilise USB kettaga just. Tänu sellele on nad siis ka paar cm lühema korpusega.
Kui aga oleksid valinud näiteks HGST Touro Mobile, siis seal sees on standardne 2,5" SATA ketas koos lisatud eraldi SATA/USB adapteriplaadiga: http://www.youtube.com/watch?v=LCi5SeEVh00
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
17.04.2013 10:01:32
|
|
|
WAV kirjutas: |
WD ja Samsung 2,5" viimaste aastate mudelite välised kettad enamus ongi sellised spetsiifilise USB kettaga just. Tänu sellele on nad siis ka paar cm lühema korpusega.
Kui aga oleksid valinud näiteks HGST Touro Mobile, siis seal sees on standardne 2,5" SATA ketas koos lisatud eraldi SATA/USB adapteriplaadiga: http://www.youtube.com/watch?v=LCi5SeEVh00 |
Kas kuidagi karbi pealt kah saaks välja või toote kodulehelt?
Võin peabki nii vaatama, et kas keegi nüüd on seda ketast laiali lammutanud või ei Samsungi m3'e näiteks ei ole lahti tehtud niipalju kui ma otsisin. Aga tänud HGST ketta info eest
|
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
17.04.2013 10:56:25
|
|
|
Jackinthex kirjutas: |
WAV kirjutas: |
Kui aga oleksid valinud näiteks HGST Touro Mobile, siis seal sees on standardne 2,5" SATA ketas koos lisatud eraldi SATA/USB adapteriplaadiga: http://www.youtube.com/watch?v=LCi5SeEVh00 |
Kas kuidagi karbi pealt kah saaks välja või toote kodulehelt?
Võin peabki nii vaatama, et kas keegi nüüd on seda ketast laiali lammutanud või ei Samsungi m3'e näiteks ei ole lahti tehtud niipalju kui ma otsisin. Aga tänud HGST ketta info eest  |
Karbi mõõtmed (eelkõige pikkus) enamasti reedavad selle, et kas on kasutatud spetsiifilist USB ketast või mitte. USB kettaga karbid on vaid mõned millimeetrid pikemad kui 2,5" palja ketta standardpikkus. No ja googeldades ikkagi leiab ka infot sisemusest (teiste kasutajate kogemusi) kui hoolikamalt otsida. Tootja ise enda spetsifikatsioonides seda sisemise ketta liiki paraku aga ei maini. Pole arvestatud sellega, et keegi tavaline tarbija tahaks seda lahti lammutada ja kuidagi teisiti kasutada...
Aga samas pean kohe ka hoiatama, et need muidu normaalset ketast sisaldavad HGST karbid ise lähevad avades katki (sisemised kinnitusnagad või osa neist purunevad karpi lahti kangutades). Sellega tuleb arvestada, et pärast uuesti kinni pannes võib vaja minna mingitmoodi kleepimist.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|