Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Ettevõtja: Aasia e-teenused sarnanevad Eestiga 10 aastat tagasi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 22.03.2013 13:50:23 Ettevõtja: Aasia e-teenused sarnanevad Eestiga 10 aastat tagasi vasta tsitaadiga

Kagu-Aasia riikides äri ajav ettevõtja Urmas Kõiv kommenteeris käimasoleva „Eesti parim e-teenus“ konkursi raames, et sealne olukord sarnaneb 10-15 aasta taguse Eestiga ning kohalikud ärimehed imestavad, kuidas meie seadused üldse võimaldavad e-teenuseid massiliselt kasutada.

Loe edasi ituudistest.

Vaata ka Ericssoni tehtud filmi Eestist.

Link

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
entr0cks
HV kasutaja
entr0cks

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.03.2013 18:38:08 vasta tsitaadiga

Oli mahti video ära kuulata. Üks mure, mida ka kergelt puudutati ja on mulgi mõttest läbi käinud, on et nö sõltuvus internetist kui info allikast süveneb - lihtsam on otsida, kui oma peaga mõelda.
Rõõmu tegi veel, kui mainiti, et meie tegelesime enda asjadega ja tahtsime oma elukvaliteeti parandada, kui muu maailm avastas, mis siin toimub icon_razz1.gif .

Mina olen igati tänulik olemasoleva tehnoloogiaga, aga see ei tähenda, et ma paremat ei nõuaks icon_smile.gif.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 22.03.2013 19:15:48 vasta tsitaadiga

... kuidas välistab internetist info otsimine mõtlemise ?
entr0cks
HV kasutaja
entr0cks

sõnum 22.03.2013 19:42:47 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:

Ei väidagi, et välistab või tohutult mõjutaks. Lihtsalt ajul ei teki nagu niivõrd suurt vajadust midagi meeles hoida või proovida ise välja nuputada, kui säärane alternatiiv eksisteerib, millele saab ka järjest lihtsamini ligi.
Otsimine võib aega säästa ja teisiti kasulik olla, aga pideval kasutamisel võtab ära hetki, kus muidu oleks mingisugune mõtteareng toimunud. Ning leidub inimesi, kes lähevad lihtsama vastupanu teed, kui et prooviksid midagi (mingil tasemel) mõista.
Muidugi kõik oleneb kõigest nö ja antud väide on lihtsalt üks mõte.

tavv
HV vaatleja
tavv

sõnum 22.03.2013 20:27:32 vasta tsitaadiga

Jah, e-teenused on Eestis ikka tasemel ja ise tellin enamus asju e-poodidest nii eestimaistest kui välismaalt ja kasutan usinalt teisigi e-teenuseid. Ikka jube mõelda kui kord kaob internet ära siis nagu koopamees koopas istud ja leiad alternatiivse tegevuse.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 22.03.2013 22:50:58 vasta tsitaadiga

entr0cks kirjutas:
DigeBeni kirjutas:

Ei väidagi, et välistab või tohutult mõjutaks. Lihtsalt ajul ei teki nagu niivõrd suurt vajadust midagi meeles hoida või proovida ise välja nuputada, kui säärane alternatiiv eksisteerib, millele saab ka järjest lihtsamini ligi.
Otsimine võib aega säästa ja teisiti kasulik olla, aga pideval kasutamisel võtab ära hetki, kus muidu oleks mingisugune mõtteareng toimunud. Ning leidub inimesi, kes lähevad lihtsama vastupanu teed, kui et prooviksid midagi (mingil tasemel) mõista.

... mind paneb alati muigama, kui öeldakse, et töö tegi ahvist inimese, ahvist tegi inimese pigem võime mõelda, kuidas vähema töö ja vaevaga saavutada sama palju või rohkemgi. Kummalisel kombel arvavad aga paljud endiselt, et ilma rasket tööd tegemata ja vaeva nägemata, poleks nagu tehtu sama palju väärt. Ma siiralt ei saa aru, miks peaks raiskama mõttetegevust otsinguprotsessile, kui seda võiks pigem rakendada leitud info töötlemisel ja realiseerimisel. Eesmärk ei ole ju info otsimine vaid soovitud info kasutamine, otsinguprotsess on lihtsalt vaheetapp, mis tuleb läbida ja kui internet aitab seda kiiremini läbida, siis mis on selles halba ?

sakinaga
HV Guru

sõnum 22.03.2013 22:53:45 vasta tsitaadiga

Laiskus on edasiviiv jõud.
entr0cks
HV kasutaja
entr0cks

sõnum 23.03.2013 12:05:44 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Laiskus on edasiviiv jõud.

Nõus, ma eristan veel kahte laiskust.
Üks on reaalselt lohakuse sünonüüm (selliste puhul kujutaks ette ka seda "negatiivset otsimise mõju").
Teine on mõte midagi kohe teha õigesti/korralikult, sest ei viitsi hiljem uuesti teha või parandama hakata või lihtsalt midagi lihtsustada.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.03.2013 13:52:40 vasta tsitaadiga

Aga polegi mõtet vaadata seda, mis toimub praegu. Mõelda tuleb sellele, mis on, näiteks, aastal 2015 ja kuidas selleks ajaks Aasia ja Aafrika on Eestist mööda rallinud ja Eesti aeglane IT-susla vaatab pealt, kuidas väga kiirelt arenevate riikide IT-kiirrongid mööda kimavad. icon_cool.gif beer_yum.gif beer_yum.gif beer_yum.gif

PS: Igatahes Aasia valmustub vaikselt juba praegu petabitiste võrkude ehitamiseks. icon_wink.gif
Üks ametlik pressiteade kah, aastast 2012:
World Record One Petabit per Second Fiber Transmission over 50-km:
Equivalent to Sending 5,000 HDTV Videos per Second over a Single Fiber
http://www.ntt.co.jp/news2012/1209e/120920a.html
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 23.03.2013 15:03:08 vasta tsitaadiga

tahanteada, uudis räägib e-teenustest, mitte kaabli paksusest icon_idea.gif
tagasi üles
Aliorg
HV vaatleja

sõnum 23.03.2013 16:37:31 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
entr0cks kirjutas:
DigeBeni kirjutas:

... mind paneb alati muigama, kui öeldakse, et töö tegi ahvist inimese, ahvist tegi inimese pigem võime mõelda, kuidas vähema töö ja vaevaga saavutada sama palju või rohkemgi. Kummalisel kombel arvavad aga paljud endiselt, et ilma rasket tööd tegemata ja vaeva nägemata, poleks nagu tehtu sama palju väärt. Ma siiralt ei saa aru, miks peaks raiskama mõttetegevust otsinguprotsessile, kui seda võiks pigem rakendada leitud info töötlemisel ja realiseerimisel. Eesmärk ei ole ju info otsimine vaid soovitud info kasutamine, otsinguprotsess on lihtsalt vaheetapp, mis tuleb läbida ja kui internet aitab seda kiiremini läbida, siis mis on selles halba ?

Ise ei suudaks seda paremini öelda, väga väga õige.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
AlvinL
Kreisi kasutaja
AlvinL

sõnum 23.03.2013 19:43:03 vasta tsitaadiga

Mingisuguse statistika alusel, mis ma kuskilt lugesin, Eesti üldse pidavat olema kuskil esireas maailmas internetivahendajate poolest, kvaliteeti nagu jagub - muidugi ma ei tea, mis kellelgi selle kohta öelda on, aga mulle tundub, et selline väide on õigustatud. Samas see on väike riik ja rahvast on NATUKE vähem, vb see siis soodustab kiiremat arengut. Kogu seda kremplit on lihtsam kontrollida Eesti mastaabis võrreldes Aasia riikidega, kus igal tuttaval on 10 last ja nende lastel on 100 tuttavat, kellel on 50 last näkku ja noh, you get the idea - tundub see siis nii arukas mõte orgunnida mõnele miljardile inimesele ID kaart ja rakendada kõike neid uhkeid teenuseid, mis meil on - no kurat, ei mängi välja.
izzo
HV kasutaja
izzo

sõnum 24.03.2013 15:14:45 vasta tsitaadiga

Muarust just mängib välja. Selle asemel, et nood miljard matsi peaksid sõitma kuhugi büroodesse paberit määrima, et omi asju ajada, oleks igaühel neti id-telefon ja kiirteid peaks ainult töölkäimiseks kulutama:)
Tbit
HV Guru

sõnum 25.03.2013 12:24:24 vasta tsitaadiga

A-lvin kirjutas:
Mingisuguse statistika alusel, mis ma kuskilt lugesin, Eesti üldse pidavat olema kuskil esireas maailmas internetivahendajate poolest, kvaliteeti nagu jagub - muidugi ma ei tea, mis kellelgi selle kohta öelda on, aga mulle tundub, et selline väide on õigustatud.
Eestis on siuke imelik fenomen, et kui sa lööd oma poe näiteks kuskil Tallinna ääres püsti siis statistiliselt on ilma suurema pingutuseta pooltel riigi elanikest võimalus sinu poodi külastada.
Seega erilist pinget pole tegelikult meil arendada e-kaubandust teatud sektoris samuti võib statistikaga igasugu imelikke ja uhkeid numbreid it sektoris teha kui ala 80% sellest asub ühes pisikeses piirkonnas. Mida ma mõtlen, on see, et enamus it teenustest ja pakkumistest on kuidagi kasulikud ja võimaldatud vaid teatud regioonides, reaalselt kõigile üldkasulikke teenuseid/valikuid on vaid käputäis. Aga eks see on ka kapitalismi vms puhul paratamatus kui rahvastik jaguneb nagu ta meil jaguneb.

tagasi üles
Amperloom
Kreisi kasutaja
Amperloom

sõnum 25.03.2013 22:45:44 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tahanteada, uudis räägib e-teenustest, mitte kaabli paksusest icon_idea.gif

ot:
Oi kui mõõda ma seda lauset mõtlesin icon_lol.gif icon_lol.gif

Aga olgem ausad, e-teenused on mugavad ja niivõrd sisse harjunud juba,
et kui ID kaardi tarkvara või muu tarkvara mis sellega seotus ei tööta...jääb niimõnigi asi tegemata.

Mina olen siis digiajastu alguses sündinud tegelane ja olen elus, kui ei eksi ligi 4 kirja postiga saatnud.
Kui seda peaks hakkama igapäevaselt tegema, poleks midagi imestada, ega mõelda......praegu,
kui saadan kirja (viimased 4 aastat pole seda teinud) aga esimese asjana vaataks internetist järgi kuidas seda tegema peab.
Tegelikult pole hullu midagi, ilmselt eelnev kirjutatu jätab mõnele mulje, et olen idioot.
Aga esimese hooga kui kirja hakkaks saatma peab nati mõtlema küll, et kuidas see käis.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Ettevõtja: Aasia e-teenused sarnanevad Eestiga 10 aastat tagasi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.