praegune kellaaeg 20.06.2025 07:58:48
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
traxx
HV kasutaja
|
07.03.2013 00:54:21
Acer Aspire One ZG5 |
|
|
Loodan,et sai õige koht teema jaoks valitud.
Lugu siis järgmine:
Sõber andis minu kätte oma netbooki Acer Aspire One ZG5,vaja oli vahetada ekraan,kuid ta ütles,et paneksin ka win XP sinna peale.
Täna sain ekraani kätte,panin algul ainult kaabli külge et vaadata kas ekraan sobib,kõik oli ok.
Arvuti lülitasin välja nupust,olen seda tihti teinud,igatahes peale ekraani kokku kruvimist läks arvut sisse vähemalt minut aega ja
ekraan on kirju,täis igasugu rohelisi,siniseid jne värve.Stardi riba on olemas ja ilma täppideta,samuti saab netis käia probleemideta.
Ekraani müüjalt nõus küsides pakkus ta et nupust välja lülitamine võis süsteemi failid ära rikkuda.
Nüüd nagu olekski ainus võimalus OP süsteem ära vahetada,aga mul ei õnnestu see.Tegin booditava usb pulga valmis kasutades YUMI-0.0.8.9-at ja MagicDiski.
Pulgalt bootides annab errori et kettal ruumi liiga vähe,peal on 8Gb SSD millest arvut näitab mulle 6,4Gb,millest omakorda 3.6Gb on vaba.
Win XP ei tohiks ju üle 3GB võtta?Hetkel olen omadega ummikus kuna ainsad asjad mis kettal veel alles on on praegune op süsteem,mille faile ta kustutada ei luba ja uue jaoks on ruumi liiga vähe.Jutt sai nüüd pikk ja segane aga loodan,et keegi oskab aidata.Ise ma ei jaga linuxist midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.03.2013 10:17:34
|
|
|
Ekraan on kirju mingil muul põhjusel (kaabli pistik, emaplaat vms, võib-olla on pilt tegelikult sama mis vana ekraaniga ja ekraan ise polnudki probleemiks?)
Windows sul seda viga ei paranda. Kui kahtled, siis võid igaks juhuks tõmmata kas Ubuntu 12.04 ja selle http://www.linuxliveusb.com/ abil mälupulgalt bootivaks teha või tõmba endale Hiren's BootCD ja saad sellelt tuttavama "mini-XP" käima tõmmata.
Tavalist XP SP3 sa 3 GB peale ei pressi mingil juhul, ainus võimalus on teha ketas tühjaks ja kasutada kogu 8GB. Napiks jääb üsna lühikese aja jooksul ka see. Enne kui riistvara tehnilises korrasolekus kindel oled, ei maksa aga ketta sisu hävitama hakata. Lihtsalt soovitus.
Pealegi kuulub XP muuseumi, Microsoft lõpetab peagi sellele igasuguse, ka turvalappide pakkumise teenused, Linux on kaasaegne süsteem, mida uuendatakse pidevalt. (ja kui sul just XP retail versiooni see arvuti omanik kaasa ei andnud, siis ärme selle asja seaduslikkusest parem räägi)
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
traxx
HV kasutaja
|
07.03.2013 17:09:21
|
|
|
Vana ekraan oli ämblikuvõrk,uuega algul töötas ilusti.Kui praegu ekraani eemaldasin ja panin välise kuvari oli tulemus sama.
Jõudsin vahepeal proovida Ubuntu 12.10 mingi mini versiooni.Kuna suurematel ütleb et mälu liiga vähe.
Arvut tahtis et ma kasutajale parooli paneksin,ilma ei lasknud installida.Sai kõik asjad täidetud ja süsteem läks peale,aga kui ütleb et sisse logiks siis kirjutan kasutaja nime ära,aga ta ei luba parooli kirjutada.Proovin korraks veel sama süsteemi insallida.
Aga see Ubuntu 12.04 on ka umbes 700Mb nagu xp.Kui suur ta installitult on?Ma kardan et ta ei lase ka seda mul peale panna.
E:Sai nüüd proovitud Linuxi usb softiga,peale panin 12.10.Nüüd uus probleem seoses sellega,nimelt enam ei tööta touchpad ega usb hiir.Lisaks arvuti on Üliaeglane kuigi SSD ketas on tal.Keegi oskab aidata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|