Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Väike küsimus Exceli kohta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Mobileman
HV kasutaja
Mobileman

liitunud: 20.04.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.02.2013 22:04 Väike küsimus Exceli kohta vasta tsitaadiga

On üks Excel-i fail, kus ühes veerus jooksevad ülevalt alla kellaajad kujul: 23:58:50,
23:59:09 ... Tahaks kuhugi kõrvale tekitada veeru, mis näitaks kahe kellaaja vahet, ehk näitena toodud nubrite põhjal tuleks sinna 00:00:19 (võib ka mingil muul kujul olla, näiteks lihtsalt näitab sekundeid ehk tuleb vaid number 19


viimati muutis Mobileman 29.07.2016 22:31, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dijital
HV Guru
Dijital

liitunud: 09.06.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.02.2013 22:19 vasta tsitaadiga

=a2-a1 (ehk siis lahutad uuest eelmise)

Keerulisemaks läheb muidugi, kui vahepeal on uus päev ehk 23:55:12 ja 00:00:14 näiteks). Sellisel juhul tuleb ka kuupäev juurde panna.

_________________
Soov laenata HyperX Cloud Flight klappe 1-2 päeva
Müüa:uus kinnine EVGA X299 microATX 2 emaplaat (OK 260), video Sapphire HD7770 GHz Ed 1GB (OK 30), Club3D HD7870 2GB (OK 50), Samsung OfficeServ ITP-5107S IP telefon (AH 2, OK 10)
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mobileman
HV kasutaja
Mobileman

liitunud: 20.04.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.02.2013 22:36 vasta tsitaadiga

Tänud, ei arvanud, et lihtsalt lahutamisest piisab. icon_razz.gif Aga jah kuna kuupäevi on terve kuu jagu, siis oleks hea teha üks valem, mida siis edasi lohistada kuni lõpuni. Kuupäevad jooksevad eraldi veerus, kellaaegade kõrval. Kuidas sel juhul teha?
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dijital
HV Guru
Dijital

liitunud: 09.06.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.02.2013 23:06 vasta tsitaadiga

Peast täpselt ei mäleta ja hetkel ise ei viitsi proovida, kuid kui sul olemas kuupäeva tulp ka siis saad need aja tulbaga kokku panna üheks ja tulemus tuleks stiilis =(a2&b2)-(a1&b1)
_________________
Soov laenata HyperX Cloud Flight klappe 1-2 päeva
Müüa:uus kinnine EVGA X299 microATX 2 emaplaat (OK 260), video Sapphire HD7770 GHz Ed 1GB (OK 30), Club3D HD7870 2GB (OK 50), Samsung OfficeServ ITP-5107S IP telefon (AH 2, OK 10)
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mobileman
HV kasutaja
Mobileman

liitunud: 20.04.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.07.2016 22:31 vasta tsitaadiga

Tänud, see näide oli õige, saingi tehtud. thumbs_up.gif icon_wink.gif

UUS KÜSIMUS:
Kasutan seda vana teemat veel, äkki keegi oskab kohe öelda, kuidas järgmist olukorda lahendada. icon_smile.gif
On 2 tulpa aegasid sekundites. Tahaks teha mingi sellise valemi, et võrreldakse kahte kõrvuti (kõrvuti tulpades) asuvat arvu ja see mis on suurem, tehakse näiteks punaseks (teine võib jääda värvimata). Veidi olen varem kasutanud "conditional fortmatting" käsku ja tundub et peaks seda ka antud juhul kasutama, aga kohe hetkel ei osanud seda kuidagi sobivalt rakendada küll. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Rauno.K
HV vaatleja

liitunud: 07.07.2012




sõnum 29.07.2016 23:02 vasta tsitaadiga

Mobileman kirjutas:
Tänud, see näide oli õige, saingi tehtud. thumbs_up.gif icon_wink.gif

UUS KÜSIMUS:
Kasutan seda vana teemat veel, äkki keegi oskab kohe öelda, kuidas järgmist olukorda lahendada. icon_smile.gif
On 2 tulpa aegasid sekundites. Tahaks teha mingi sellise valemi, et võrreldakse kahte kõrvuti (kõrvuti tulpades) asuvat arvu ja see mis on suurem, tehakse näiteks punaseks (teine võib jääda värvimata). Veidi olen varem kasutanud "conditional fortmatting" käsku ja tundub et peaks seda ka antud juhul kasutama, aga kohe hetkel ei osanud seda kuidagi sobivalt rakendada küll. icon_rolleyes.gif


Kui võrrelda tuleb arve, võib teha kummagi veeru jaoks oma conditional formattingu reegel:
- esimese veeru lahtri vormindusega tuleb midagi teha juhul, kui esimese veeru lahtris olev arv on suurem kui teise veeru lahtris olev arv,
- teise veeru lahtri vormindusega tuleb midagi teha juhul, kui teise veeru lahtris olev arv on suurem kui esimese veeru lahtris olev arv.

Seega:
1. tee aktiivseks esimese arvu veerg, loo selle veeru jaoks conditional formattingu reegel (Conditional Formatting => New Rule => Use a formula ...) =A1>B1, ja vali vormistus, nt punane taust;
2. tee aktiivseks teise arvu veerg, loo veeru jaoks conditional formattingu reegel =B1>A1, vormistuseks nt punane taust.

Tulemusena peaks tekkima kaks reeglit (Conditional Formatting => Manage Rules => Show formatting rules for: This Worksheet):
=A1>B1, mõjualaga $A:$A, vormistus vastavalt äranägemisele (nt punane taust)
=B1>A1, mõjualaga $B:$B, vormistus vastavalt äranägemisele (nt punane taust)
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mobileman
HV kasutaja
Mobileman

liitunud: 20.04.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.07.2016 23:21 vasta tsitaadiga

Nii töötab küll, aga kui neid veergusid on tulbas palju, kuidas siis seda reeglit saaks lihtsasti kõikide veergude jaoks kehtestada?
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KurjaJuur
HV kasutaja
KurjaJuur

liitunud: 17.07.2007




sõnum 30.07.2016 13:25 vasta tsitaadiga

Veergusid tulbas? Ridasid mõtled? Rauno.K pakutud variant toimibki nii, et mõjub kogu veerule. Või mõtled midagi sellist hoopis: https://support.office.com/en-us/article/Copy-and-paste-conditional-formatting-to-other-cells-306efe99-f1d5-4a1f-851b-c9695ab05001?ui=en-US&rs=en-US&ad=US&fromAR=1
_________________
Steam|
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mobileman
HV kasutaja
Mobileman

liitunud: 20.04.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.04.2017 19:27 vasta tsitaadiga

Tänan, Rauno.K pakutud lahendus toimis nii nagu peab, ilmselt tegin esialgu ise midagi valesti. icon_razz1.gif

UUS KÜSIMUS:
Kui vahemiku C3 kuni AG3 summa on suurem kui B3, siis B3 peaks minema punaseks, kui summa jääb B3 piiresse, siis peaks olema roheline. Oskasin nii teha ühe rea kohta, et näiteks B3 puhul värvid töötasid õigesti, aga kuna ridasid on palju, siis lohistasin seda B3 allapoole ka, kuid sel juhul näiteks B4 korral kõrvutab B4-ga ikka 3. rea summat, mitte 4. rea oma. Kindlasti mingi lihtne lahendus on?
icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
alfreedo
HV vaatleja

liitunud: 20.06.2010




sõnum 04.04.2017 21:06 vasta tsitaadiga

Ehk aitab, kui eemaldada $ valemist $AG$3! vms.

Hea oleks siiski valemit töös näha.

_________________
http://web.zone.ee/alfreedo/
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mobileman
HV kasutaja
Mobileman

liitunud: 20.04.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.08.2019 19:06 vasta tsitaadiga

Ei mäletagi enam millega seoses see viimane probleem oli, aga ju ta vist lahenduse leidis, tänan! thumbs_up.gif


UUS KÜSIMUS
Tundub üsna keeruline probleem olema. icon_biggrin.gif

Teen Excelis arveid, väga palju neid ei ole, aga siiski oleks soov natuke vähem käsitööd teha. Arve numbri teen sellise, et seal on järjest aasta, kuu, kuupäev, mitmes arve on selle kuupäevaga, näiteks tänane esimene arve: 19081301 Kas saaks sinna arve numbri lahrtisse mingi sellise valemi teha, et vastavalt hetke kuupäevale ise paneks need esimesed 6 numbrit sinna. Viimase kahe panemist ilmselt ei õnnestu Excelile selgeks õpetada kuna kuidas ta teaks mitmes arve see sel päeval on, ok selle võib ise käsitsi juurde toksida.

Arvel on ka arve koostamise kuupäeva lahter. Äkki saab sinna ka Excel ise õige kuupäeva panna kui fail avada? Selle sain ise tehtud: =TODAY()
Maksetähtpäeva lahter on ka, aga sinna oskasin ise panna "kuupäeva lahter"+7 ja siis liidab kuupäeva lahtris olevale 7 päeva juurde.
Faili salvestamisel panen pärast failinimeks arve numbri (näit. 19081301), seda vist ei õnnestu kuidagi automatiseerida, et arve numbri lahtrist see kuidagi ise faili nime sisse tuleks?
Põhimõte on siis selles, et iga kuu kasutan sama faili nö. põhjana ja vajalikud asjad muudan ära, aga need eelpool nimetaud asjad võiks tulla automaatselt
bow.gif[/b]
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Märt.
HV Guru
Märt.

liitunud: 17.01.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.08.2019 11:56 vasta tsitaadiga

Exceli mallide hulgas on ka arvete omad, ehk on abiks.
_________________
https://www.facebook.com/tiinahuvikeskus
Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Väike küsimus Exceli kohta
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.